DNT ung inviterer deg til Grønn Fredag

Foto: Birk Gjerdrum Vatland

DNT ung Stavanger er stolte av å være en motvekt til dagens kjøpepress innenfor friluftslivet! Vi mener at det absolutt ikke er nødvendig å kjøpe alt nytt. 

Vi har arrangert grønne fredag og onsdager i årevis, og gir oss ikke med det første. Førstkommende fredag kl. 17.00-20.00 inviterer vi til Grønn Fredag på Tursenteret i Stavanger.

Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker? DNT ung arrangerer igjen byttekveldsuksessen Grønn fredag, et motsvar til shoppingdagen Black Friday!

Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes eller ligger ubrukt i skap og bod, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes. ♻️ 

Grønn fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp.

Den 26. november, samme dag som Black Friday, inviterer DNT ung-grupper over hele landet deg til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær et nytt og forlenget liv, i stedet for å kjøpe nytt. Utsikten blir jo ikke finere med en ny jakke. 🤷‍♀️

Konseptet fungerer som følger:
1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det.
2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi merker produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

Vi er også så heldige å få med oss Frilager, som kommer med en egen stand der de selger brukt utstyr som tidligere har vært utleid. Frilager tar med seg en henger med utstyr som lavvoer, akebrett, stormkjøkken, langrennski, slalåmutstyr og litt til.

Husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr! ♻️ 

Velkommen til Grønn Fredag!

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 23. november 2021