De beste kortreiste høstferietipsene!

Ta med barna på en aktiv høstferie på en av turisthyttene i høstferien. Hva med her i Flørli?
Ta med barna på en aktiv høstferie på en av turisthyttene i høstferien. Hva med her i Flørli? Foto: Knut Strandenæs Larsen

Leter du etter gode ideer til hva familien kan fylle høstferien med? Her får du våre beste tips til opplevelsesferier som vil falle i smak hos både liten og stor.

Regnbueferie på Lysefjorden turisthytte

Første helgen i høstferien har du mulighet til å oppleve den fargesprakende turisthytta som ingen har sett maken til! Her kommer du til dekket bord, og nyoppussede rom som passer godt for hele familien. Lysedalen byr på mange flotte barnevennlige turer og spesielt gøy er det å utforske Kaldahålå og Kongesteinen. Det er laget egen natursti for barna, som gjør turen til en lek. Etterpå kan dere jakte på gullfisker som gjemmer seg på gatekunstveggene som pryder turisthytta og boltre dere i lekestativet og på trampolinen. Lysefjorden turisthytte stenger søndag 10. oktober, men har altså flere ledige rom første helgen i høstferien, så her er det bare å gripe muligheten før den betjente hytta stenger for sesongen!

Stølsferie i Suldal

Stølsferie i Suldal må bare oppleves og kanskje det er denne høstferien som skal fylles med fargesprakende og minnerike opplevelser fra Suldals nydelige natur. Ønsker dere å dra til en moderne hytte, i kort avstand fra vei, så er Jonstølen virkelig å anbefale. Fra parkeringsplassen innenfor Mostøl er det en fin og barnevennlig tur inn til Jonstølen turisthytte. Stien snor seg jevnt oppover mellom furutrær og blåbærtuer. Siste del går langs Jonstølånå. Turen inn tar ikke mer en 20 minutter og er en perfekt familietur. Områdene rundt hytta byr på mange fine naturopplevelser med store muligheter for bærfangst! Ønsker dere et toppturmål under oppholdet er turen til Snønuten verdt å få med seg. 

En annen hytte som er verdt et besøk i høstferien er Bleskestadmoen. Den ligger på en vakker stølsvoll og omtales av flere besøkende som den mest romantiske hytta de har besøkt. Denne ligger ca. 2-3 timers fottur fra Bleskestad. Den perfekte høstferien må kanskje være å kombinere et besøk på både Jonstølen og Bleskestadmoen?

Gårdsferie på Bakken

Ta med familien på en eksotisk båttur inn Lysefjorden og gå i land på sjarmerende Bakken kai, hvor Pilt-Ola selv møter deg i statueformat. Turen opp til gårdsperlen, Bakken gard, er bratt men ikke lang, og er en overkommelig tur for selv de minste barna. Husk å ta med pizzadeig i sekken, for på Bakken finnes det egen pizzaovn utendørs, som løfter pizzamåltidet til nye høyder! Nyt også høyden ved utsiktspunktet på Bakken og ta dere gjerne en spennende tur opp bratte Bratteli.

Trappeferie i Flørli

Flørli er virkelig et sted hvor du kan trives! Her har du alle muligheter til å utfordre høydeskrekken opp de 4444 trappetrinnene, som til sammen utgjør verdens lengste tretrapp. For deg som har med små barn, er det merket en kortere rundtur som går opp nesten 1000 trappetrinn, før dere går av trappene og ned igjen langs skogen og over elva igjen. Vi har to turisthytter i Flørli, Flørli turiststasjon er en stor og trivelig hytte med masse plass, innlagt vann og eget lekerom. Denne ligger bare et par hundre meter opp fra kaien i Flørli. Sjarmerende Flørlistølen ligger lenger oppe i dalen, godt gjemt inne i et skogholt, og er en hytte du leier helt for deg selv. 

Sykkelferie i Sirdal

I Sirdal finnes det mange fine hytter som er flott å sykle til. Grauthellerhytta er glimrende for barnefamilier. Den har mange trivelige soverom og like utenfor danner bekken en fin kulp. Veien inn Flatstøldalen fra Ådneram er perfekt for familiesykkeltur.  I samme området finner du også den selvbetjente hytta Taumevatn som også er lett å gå eller sykle og egner seg veldig bra for nybegynnere i fjellet, med eller uten barn. Hytta ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet. 

Fjellferie på Blåfjellenden 

Blåfjellenden er fjellferie med stor F! Denne perlen er en favoritt hos mange og det ikke uten grunn. Hytta er lettest tilgjengelig fra Hunnedalen, og vel fremme kan du nyte en utsikt nedover dalen som virkelig setter spor, her får du vakker natur i alle himmelretninger. Barna vil finne seg svært god til rette her og omgivelsene byr opp til mange kjekke uteaktviteter.

Historisk ferie til Viglesdalen

Har dere ikke vært i Viglesdalen, så anbefales denne spektakulære turen i Hjelmelands fantastiske natur. Stien fra Nes i Årdal følger en gammel drifteveg som ble bygget av svenske rallare i begynnelsen av 1900-tallet. På turen passeres både Hiafossen og en spektakulær steinbru. Beregn ihvertfall 3 timer inn til hyttetunet i Viglesdalen, men pluss gjerne på ekstra tid om dere har med barn. Turen inn til Viglesdalen er første etappe av den historiske vandreruta, Driftavegen, som ble offisielt åpnet i fjor. Her får dere opplevelser i bøtter og spann, og med overnatting i Viglesdalen får dere garantert høstferieopplevelser dere sent vil glemme! 

Seterferie på Haukeli

Ønsker dere å dra høyt til fjells og nyte luksusen du får på den vakre seteren, Haukeliseter Fjellstue, så er det fortsatt ledige rom i høstferien. Her kan dere nyte god mat, prøve fiskelykken, dra på padletur, oppleve fantastiske fotturer og kose dere foran bålet i lavvoen. Her kan du lese mer om alt du kan oppleve på Haukeliseter i høstferien og bestille et rom. 

Bynær hytteferie

Leter dere etter en bynær turisthytte, hvor dere også har muligheten til å nyte kysten og en liten svipptur til byen? Da har vi flere hytter å velge mellom. 

Gaudland - kort vei fra Sokndal og Sogndalstrand

Gaudland i Sokndal, ligger idyllisk til ved et vann, omkranset av grønne marker og flotte turstier. Det er også kort vei til Sogndalstrand, som er en historisk perle i Sokndal med både kafe, nisjebutikker og kunstutstilling. På Gaudland har du altså mulighet til å få i både bøtter og spann og er du rask kan du sikre deg noen herlige høstferiedager i siste del av ferien.

Fjøløy - kort vei fra Stavanger

Fjøløy er kun en 40 minutters kjøretid fra Stavanger, men midt i havgapet på Fjøløy! Dette er en av hyttene med den beste utsikten og området er et eldorado for barnefamilier som vil utforske alle de gamle bunkersene som ligger på øya. Fjøløy er en glimrende plass å ha med sykkel, så kan dere ta dere dagsturer til for eksempel Utstein Kloster, Klostergården og kanskje unne dere en god middag på Utstein Kloster hotell? Fjøløy er foreløpig ledig i ukedagene i høstferien.

Nodhagen - kort vei fra Sandnes

Nodhagen ligger kun en halvtimes kjøretur fra Sandnes, nærmere bestemt på Bersagel i Hommersåk. Dette er et lite stykke paradis, med et uteområde som kan ta pusten fra deg! Dette er et perfekt sted å være for alle generasjoner og her er det ideelt å ta med barnebarna. Robåter ligger tilgjengelig til utlån ved hytta og Bersagel byr på mange kjekke dagsturer, enten du har lyst å gå på topptur til Vårlivarden, eller dra på en kortere tur ned til Bersagel sentrum hvor du kan gå på kafe på Naustene i Bersagel, eller låne deg en bok i det gamle venteskuret langs veien. Nodhagen er per nå ledig i midtuken i høstferien.

Alle våre bynære hytter er såkalte utleiehytter, det vil si at de leies helt for deg selv og er låst med egen nøkkel som hentes før avreise i Tursenteret. 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 17. september 2021