Hillevåg løftes med mer aktivitet og bynært friluftsliv!

Lotte Eriksen i Stavanger Turistforening, ser frem til et godt samarbeid med lokale aktører for å skape mer aktivitet i Hillevåg. Her viser hun frem et av de flotte utsiktspunktene, Eikeberget.
Lotte Eriksen i Stavanger Turistforening, ser frem til et godt samarbeid med lokale aktører for å skape mer aktivitet i Hillevåg. Her viser hun frem et av de flotte utsiktspunktene, Eikeberget. Foto: Agnethe Larsen

Neste ukes Sommer på torget er startskuddet for mange kommende bydelsarrangementer i Hillevåg og vår nye aktivitetskatalysator, Lotte Eriksen, gleder seg til å vise frem Hillevågs mange skatter! 

Sammen med ulike aktører i Hillevåg lanserer Stavanger Turistforening bydelsarrangementet, Sommer på Torget, i neste uke. Fra tirsdag til lørdag vil det bugne av kjekke aktiviteter for hele familien på torget utenfor Kilden. Her kan du blant annet utfordre deg selv i klatretårnet, hilse på terapiponnier, delta på kunstverksted, være med på guidet historietur og smake på masse god mat. Lotte Eriksen, som nylig er ansatt som aktivitetskatalysator for Hillevåg i Stavanger Turistforening, håper mange har lyst å komme og se hva denne bydelen har å by på.

– Det er utrolig mye spennende som skjer i Hillevåg og nå samler vi flere av de lokale aktørene og lager en ordentlig sommerfest på torget. Det blir en pangstart på skoleåret og vi håper at folk vil ta turen innom for å være med på aktiviteter, ta seg en matbit og drøse godt med naboene, sier Lotte.

Målet med dette bydelsarrangementet, og de kommende aktivitetsplanene for Hillevåg, er å jobbe for et mer bynært friluftsliv for lokalbefolkningen.

– Vi ønsker å være med å skape gode møteplasser for alle, nær der folk bor. Vi ønsker å være en aktør som bidrar til å vise frem alt det spennende Hillevåg har å by på. Dette skjer i godt samarbeid med lokale aktører og de som bor i denne bydelen. Vi ønsker å inspirere, gi gode naturopplevelser og vise at det kan være enkelt å komme seg ut, forteller Lotte.

Kommunen berømmer gode initiativ i bydelen

Stavanger kommune jobber med et områdeløft i Hillevåg og Stavanger Turistforening samarbeider tett med kommunen, lokale aktører, frivillige organisasjoner og ildsjeler om å utvikle fremtidige bydelsarrangement som vil bidra til mer aktivitet i bydelen.  

– Områdeløftet i Hillevåg drives fram av mennesker som ser muligheter og tar ansvar. Jeg vil berømme Stavanger Turistforening som på strak arm har tatt på seg ansvaret for å samle Hillevåg rundt Sommer på torget, og andre felles arrangementer framover. Stavanger kommune takker alle som bidrar til å skape sosiale møteplasser, og ser fram til et godt samarbeid med turistforeningen og andre aktører i årene framover, forteller Linda Hagen som er folkehelserådgiver og prosjektleder for områdeløftet i Hillevåg i Stavanger Kommune. 

Midt inne i byggefeltet på Hillevåg, nærmere bestemt i Vårlibakken, finner man et frodig område med en stall hvor disse fine terapiponniene bor. Disse kan du hilse på fredag og lørdag under Sommer på Torget.
Midt inne i byggefeltet på Hillevåg, nærmere bestemt i Vårlibakken, finner man et frodig område med en stall hvor disse fine terapiponniene bor. Disse kan du hilse på fredag og lørdag under Sommer på Torget. Foto: Agnethe Larsen

Ønsker å vise frem Hillevågs bydelsskatter

Hillevåg er for mange et sted hvor man ofte bare kjører forbi, men både ovenfor og nedenfor bussveien, så skjuler det seg mange bydelsskatter som ligger og venter på å bli oppdaget. 

– Det er flere grønne perler i Hillevåg. Stavanger Turistforening sin hverdagstur, Hillevågsturen, er et fantastisk utgangspunkt for å bli bedre kjent med Hillevåg. På turen går du innom blant annet Vannassen, terapiponniene i Vårlibakken, utsiktspunktet ved Eikeberget, parken ved Vakttårnet, Jarlbanen og flere historiske steder som Køhler-eiendommen. Vi ønsker også å vise at det er utrolig mange flotte turmuligheter i nærområdet. Å gå tur i Hillevåg betyr at du får oppleve natur, men også viktig industri og en god porsjon historie på veien, sier hun entusiastisk. 

Vannassen er et av de mange grønne lungene som ligger i Hillevåg.
Vannassen er et av de mange grønne lungene som ligger i Hillevåg. Foto: Agnethe Larsen

Vil skape et bærekraftig årshjul med årlige arrangement

Lotte har møtt på mye positivitet og engasjement i bydelen under planleggingen av Sommer på torget. Nå håper hun at Stavanger Turistforening kan være med å få til flere faste arrangementer i bydelen fremover.

– Vår viktigste plan er å skape et bærekraftig årshjul. Vi vil at festivalene og arrangementene skal gjennomføres slik at de kan arrangeres også i årene fremover, sier hun.

Bare to uker etter Sommer på Torget, så arrangerer Stavanger Turistforening Kom deg ut-dagen ved Vannassen den 5. september. Her blir de masse kjekke aktiviteter som kanopadling, natursti ned til terapiponniene, bålpanne og masse annet kjekt. 

– Vi er også veldig glade for at vi har fått grønt lys til å videreføre festivalen Vinterlys til vinteren 2022. Dette har vært en festival med stor suksess, og vi ser virkelig frem til å videreføre arrangementet. 

Stavanger Turistforening er også på utkikk etter base for Barnas turlag i Hillevåg.

– Det hadde vært utrolig kjekt å starte en Turboklubb i Hillevåg, som hadde vært til stor glede for alle barnefamilier i området! Vi ser frem til å komme i kontakt med enda flere ildsjeler i Hillevåg, så har du lyst til å bidra inn i kommende aktiviteter, så vil vi gjerne komme i kontakt med deg, avslutter Lotte.

Terapiponniene i Vårlibakken beiter i naturskjønne omgivelser, midt mellom Hillevåg kirke og et boligfelt. Hvem skulle trodd at dette ligger midt i Hillevåg?
Terapiponniene i Vårlibakken beiter i naturskjønne omgivelser, midt mellom Hillevåg kirke og et boligfelt. Hvem skulle trodd at dette ligger midt i Hillevåg? Foto: Agnethe Larsen

Alt dette skjer på Sommer på torget

Sommer på torget finner sted på torget utenfor Kilden fra tirsdag 17. august til og med lørdag 21. august. Arrangementet starter 13 til 18 på hverdagene og 10 til 15 på lørdagen. Her har du muligheten til å være med på mange kjekke aktiviteter:

 • STF-stand med bålpannekos, second-hand stativ og et drøss av aktiviteter fra Frilager sin aktivitetstilhenger: stylter, boccia, ballspill, line, stylter m.m.
 • Klatretårn med Uburhedleren Speideren.
 • Danseshow med NJS - her får du også muligheten til å danse selv.
 • Kunstverksted med Pippis Kunstskole.
 • Bokstavrebus - hent ditt startkort ved STF sin stand. Her kan du vinne flotte premier fra Kilden.
 • Guidet historietur i Hillevåg med Engwall Pahr-Iversen og STF. Påmelding her: https://www.dnt.no/aktiviteter/134163/898156/
 • Pådriv har egen stand.
 • Hils på Terapiponniene fra Vårlibakken (fredag og lørdag).
 • Stavanger kommune egen stand med informasjon om områdeløftet i Hillevåg og spiselige planter.
 • Mat og drikke ved Islamsk opplæringssenter, Safteriet og flere andre.
 • Sommer på torget-tilbud på Kilden, som er sponsor for arrangementet.
Torget på Hillevåg fylles neste uke opp med mange kjekke aktiviter og turer i bydelen. Bli med og oppdag Hillevåg du også!
Torget på Hillevåg fylles neste uke opp med mange kjekke aktiviter og turer i bydelen. Bli med og oppdag Hillevåg du også! Foto: Agnethe Larsen
Foto: Egil Bjørøen

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 11. august 2021