Forleng sommeren - nyt fjellhyttene med god plass!

Fantastiske Stakken i Hjelmeland ligger idyllisk til og venter på deg. Den er en av de mange fjellhyttene som har flere ledig senger fremover.
Fantastiske Stakken i Hjelmeland ligger idyllisk til og venter på deg. Den er en av de mange fjellhyttene som har flere ledig senger fremover. Foto: Odd Inge Worsøe

Nå er det supre forhold i fjellet og mange ledige senger på fjellhyttene våre på tampen av sommeren. Benytt muligheten, bestill deg et drømmeopphold og ta turen til fjells!

– Så langt i sommer har det vært god plass på hyttene, og vi er litt overrasket over at ikke flere har tatt turen til fjells. Det er supre forhold, og fortsatt ledig plass selv på populære og lett tilgjengelige hytter som Kvitlen, Jonstølen og Taumevatn, sier Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.

Mye ledig plass fremover, men husk å bestille seng på forhånd

– På de selv- og ubetjente hyttene er det fortsatt nødvendig å bestille seng på forhånd. Vi har åpnet for ordinær sengebestilling, men har redusert kapasiteten. Dette gjør at vi kan være sikre på å unngå overfylte hytter. Dermed kan du være trygg på at du kan holde god avstand til andre gjester under oppholdet, forklarer Falck.

Gjeldende smittevernregler for besøk på hyttene og svar på spørsmål som du måtte ha, kan du lese mer om her. Har du lyst å være med på en av de mange fellesturene som arrangeres fremover, kan du lese mer om smittevernregler for aktivitet her

Selv om hyttene har lavere kapasitet nå på grunn regelen om en meter avstand, er det fortsatt plass på mange av fjellhyttene. Og er man er fleksibel kan man nesten få plass hvor man vil. Kanskje har noen latt seg lure av fulle hoteller og fornøyelsesparker, og tar det for gitt at alt er fullt. Men Verdens største lekeland, fjellet, er åpent, og har masse boltreplass for store og små.

Gode tips til ukjente perler du bør dra til nå

– Hvis du ønsker å komme litt bort fra de mest besøkte hyttene, så er det også plass på mer ukjente perler som Kvanndalen eller Børsteinen. En av mine favoritthytter, Blåfjellenden, har mye ledig fremover. Her er det fine turer både inn fra Hunnedalen, Flørli og spesielt opp Fidjadalen fra Månafossen, forteller Preben. 

Blåfjellenden er en av Preben Falcks sine favoritthytter. Se så vakkert det er her!
Blåfjellenden er en av Preben Falcks sine favoritthytter. Se så vakkert det er her! Foto: John Petter Nordbø

Eksempler på hytter med ledig kapasitet

Hytteperler i Suldal

I Suldal finner du flere fantastiske hytter som har ledig kapastitet fremover. Idylliske Bleskestadmoen har for eksempel mange ledige datoer både i helger og ukedager fremover. Jonstølen er en annen hytte som er ideell for barnefamilier, med kun en halvtimes tur opp til hytta. Den vesle hytta, Kvanndalen, har bare fire sengeplasser, og ligger utrolig vakkert til midt på en stølsvoll i dalen som ble regnet som kanskje Suldals beste seterdaler. Hytta er én av de eldste av STFs hytter, og ble bygget helt tilbake i 1898. Men hytta er godt tatt vare på, og de siste årene har den fått masse kjærlighet fra frivillige ildsjeler og vår egen driftsavdeling. I dag fremstår den som et lite paradis fullstendig frakoblet hverdagens hamsterhjul. Ellers er Sandsa turisthytte et annet godt tips til en hytteperle i vakre Suldal. Her kan man låne båt, bade i kulpen og nyte siste rest av fellesferien.

Bleskestadmoen i Suldal ligger ca. tre timers gange fra Bleskestad og har mye ledige senger fremover.
Bleskestadmoen i Suldal ligger ca. tre timers gange fra Bleskestad og har mye ledige senger fremover. Foto: Simen Haughom

Hytteperler i Hjelmeland

Viglesdalen er manges store favoritt, og selv denne har godt med ledige senger fremover. Foruten et par fullbookede helger fremover, så har denne perlen i Hjelmelandsheiene masse plass til flere gjester. Andre hytter i Hjelmelandsheiene som har mye ledig er Stakken og Eidavatn. Ved Eidavatn er det gode muligheter for fiske, og kanskje kan du lokke frem storfisken fra et av de bortgjemte vannene her. 

Viglesdalen er populær av flere årsaker, ikke bare er den moderne og ligger vakkert til, turen inn er også en del av den historiske vandreruten, Driftavegen.
Viglesdalen er populær av flere årsaker, ikke bare er den moderne og ligger vakkert til, turen inn er også en del av den historiske vandreruten, Driftavegen. Foto: John Petter Nordbø

Hytteperler i Lysefjorden

Nyrenoverte Bakken gard med egen pizzaovn og utsiktspunkt som kan ta pusten fra deg, er en perle som du bare må oppleve før sommeren er over. Har du muligheten til å dra dit i ukedagene, er det mange dager og senger å velge mellom. Lenger inne i Lysebotn finner du også Lysefjorden turisthytte som er betjent og nyoppusset i alle regnbuens fargen. Her er det også god kapasitet til flere gjester på tampen av den betjente sesongen. Flørli er et annet nydelig stoppested i Lysefjorden. Her finner du to turisthytter hvor du kan nyte herlige sommerdager. Flørlistølen ligger øverst og er en utleiehytte som kan booke helt for deg selv. Flørli turiststasjon ligger nede i bygda og kan skilte med både eget lekerom, innlagt strøm, en herlig uteplass og kort gåavstand til både Flørlitrappene og kafeen i Flørli. 

Bakken gard i Lysefjorden er en perle som bare må oppleves. Perfekt hytte for hele familien med enkleste adkomst opp fra Bakken kai.
Bakken gard i Lysefjorden er en perle som bare må oppleves. Perfekt hytte for hele familien med enkleste adkomst opp fra Bakken kai. Foto: Odd Inge Worsøe
Lysefjorden turisthytte ligger innerst i vakre Lysefjorden, og har åpent til 10. oktober. Her kan du virkelig nyte luksusen av vakre naturopplevelser, en nyoppusset turisthytte i regnbuens farger og herlig tilberedte måltider.
Lysefjorden turisthytte ligger innerst i vakre Lysefjorden, og har åpent til 10. oktober. Her kan du virkelig nyte luksusen av vakre naturopplevelser, en nyoppusset turisthytte i regnbuens farger og herlig tilberedte måltider. Foto: Jane Byberg

Hytteperler i Sirdal

Ønsker du å oppleve Sirdal er det mange ledige senger i helger og ukedager både på Grautheller og Taumevatn. Her kan du boltre deg i storslått natur, låne deg en robåt, fiske, bade og høste modne blåbær som du kan ha til nystekte pannekaker fra proviantlageret? 

Vi har også mye ledig kapasitet på idylliske Tomannsbu, sjarmerende Støle, populære Sandvatn og familievennlige Børsteinen.

Grautheller er et lite paradis i Sirdal med flere ledige senger fremover. Har du lyst å ta turen?
Grautheller er et lite paradis i Sirdal med flere ledige senger fremover. Har du lyst å ta turen? Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Til sammen har vi 44 hytter å velge mellom, så det er bare å utnytte finværet og bestille et opphold på den hytta som du ønsker å nyte herlige sensommerdager på. Se alle våre hytter her

Opplev moderne Kvitlen før sommeren er over! Denne populære hytta har flere ledige senger de neste ukene.
Opplev moderne Kvitlen før sommeren er over! Denne populære hytta har flere ledige senger de neste ukene. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Planlegger du langtur, Tursenteret hjelper deg

Tursenteret vårt hjelper deg så gjerne med planleggingen av turen din, og trenger du hjelp til å bestille på flere hytter som du ønsker å besøke på en og samme tur, så er de der for deg med både tips, råd og veiledning. Kontakt dem på mail: tursenter@stf.no,  på tlf. 51 84 02 00 eller besøk dem i undergangen ved Rogaland Teater.

God tur og nyt sensommeren til fjells!

Stemningsbilder fra fjellet:

Gode samtaler og en varm kopp kaffe nytes på Blåfjellenden.
Gode samtaler og en varm kopp kaffe nytes på Blåfjellenden. Foto: John Petter Nordbø
Pannekaker og blåbær ved utsikten på Blåfjellenden.
Pannekaker og blåbær ved utsikten på Blåfjellenden. Foto: John Petter Nordbø
Fellestur til Melands Grønahei, Fjellsenden og ned via Ritlandstjødna.
Fellestur til Melands Grønahei, Fjellsenden og ned via Ritlandstjødna. Foto: Guro Waksvik
Livet på fjellet nytes! Her ved enden av høyfjellet mellom Melands Grønahei og ned mot Grasdalen.
Livet på fjellet nytes! Her ved enden av høyfjellet mellom Melands Grønahei og ned mot Grasdalen. Foto: Sine Horve
Bading og lek i Lysebotn.
Bading og lek i Lysebotn. Foto: Jane Byberg
Henting av vann er en lek for disse glade barna på Stakken!
Henting av vann er en lek for disse glade barna på Stakken! Foto: Sine Horve

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 2. august 2021