Gratis Bærekraftsleker på Gramstad i sommer!

Ta turen til Gramstad i sommer og bli med på en gratis fullspekket aktivitetsdag fylt av læring og friluftsglede.
Ta turen til Gramstad i sommer og bli med på en gratis fullspekket aktivitetsdag fylt av læring og friluftsglede. Foto: John Petter Nordbø

I sommer har vi gleden av å tilby en gavepakke til alle barnefamilier. Fem dager i uken, fra uke 26 til 29, kan barnefamilier oppleve en fullspekket aktivitetsdag på Gramstad i Sandnes, fylt med læring, friluftsglede og sommerminner for livet. Og det helt gratis! 

Takket være fantastiske støttespillere i Sandnes Sparebank og FN-sambandet, kan vi i sommer gi barn i hele regionen gode ferieminner, som garantert vil huskes lenge.

– Gaven fra Sandnes Sparebanks Gavefond gjør at vi kan tilby et kortreist og godt organisert aktivitetstilbud, helt kostnadsfritt, for så mange barnefamilier i regionen vår. Bærekraftslekene vil skape gode ferieminner, samt engasjement og mer kunnskap rundt FNs bærekraftsmål, forteller Jane Byberg, leder for aktivitet og folkehelse i Stavanger Turistforening.

Sandnes Sparebank håper både barn og voksne får en lærerik og flott turopplevelse sammen på Gramstad under Bærekraftslekene.

– Vi synes det er et strålende tiltak å legge til rette for en gratis aktivitetsdag for hele familien, hvor frisk luft, tur og friluftsliv kombineres med aktiviteter med søkelys på bærekraft. Sandnes Sparebank ønsker, blant annet gjennom gavefondsutdelinger, å legge til rette for at vi alle får kunnskap og verktøy som gjør at vi lever bærekraftige liv og omstiller oss til et lavutslippssamfunn. I tillegg til en flott turopplevelse håper vi at både barn og voksne kan få en lærerik dag og øynene opp for små og store ting vi alle kan bidra med for å tar vare på naturen og jordkloden. Som bank er vi opptatt av at et bærekraftig liv er bra både for miljøet og lommeboka, sier Tove Linn Bjørnå, leder for bærekraft og virksomhetsstyring i Sandnes Sparebank.

Bærekraftslekene på Gramstad har et mål om at flere skal få mer kunnskap og engasjement rundt FNs bærekraftsmål.
Bærekraftslekene på Gramstad har et mål om at flere skal få mer kunnskap og engasjement rundt FNs bærekraftsmål. Foto: John Petter Nordbø

Fullspekket aktivitetspakke med læring om bærekraftsmålene

De som melder seg på Bærekraftslekene kan glede seg til en dag fylt med kjekke aktiviteter som har som mål at familien skal lære mer om FNs bærekraftsmål.

 • Natursti med lærerike oppgaveposter knyttet til FNs 17 bærekraftsmål.
 • Lek og lær med riktig kildesortering.
 • Lag ditt eget insektshotell. Deltakere som vil være med på denne aktiviteten må ta med en brukt hermetikkboks.
 • Kanopadling på Gramstadtjern.
 • Prøv å tenne ditt eget bål uten fyrstikker.
 • Hengekøyeskog med lek langs bekken.
 • Undersøk vannet med vannkikkert.
 • Lag vennskapsbånd ved lavvoen i den gamle eplehagen. 
 • Tur til Dalsnuten for de sprekeste barna.
 • Gode muligheter for et forfriskende bad på de varmeste dagene. Husk badetøy. 
 • Sommerkafe med is og nydelig sommermat.
 • Gratis kaffe til de voksne, og forfriskende saft til barna som har med egen kopp. STF er et miljøfyrtårn og ønsker minst mulig bruk av engangsservise.

Obligatorisk påmelding og begrenset med plasser

Det er store naturområder på Gramstad, og det er derfor plass til å ta imot flere familier per dag. Aktivitene vil foregå onsdag til søndag fra kl. 10 til 15 i uke 26 til 29. Men det er svært viktig at de familiene som har lyst å være med, melder seg på den aktivitetsdagen som passer for dem. 

– Vi gleder oss til å ta imot mange barnefamilier og gi dem sommerminner, ny læring om bærekraftsmålene og masse turglede, avslutter Byberg.

BLI MED PÅ EN MINNERIK DAG FYLT AV LÆRING OG FRILUFTSGLEDE!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 24. juni 2021