Storbonden bobler over av glede – nå åpner Stranddalen

BEINKLAR: John Anton Nilsen er klar for sin tredje sesong som bestyrer og storbonde på Stranddalen Turisthytte.
BEINKLAR: John Anton Nilsen er klar for sin tredje sesong som bestyrer og storbonde på Stranddalen Turisthytte. Foto: Helene Seglem

18. juni åpner selveste perla i Ryfylkeheiene, og bestyrer John Anton Nilsen åpner dørene med et par nyheter han er sikker på at gjestene vil sette pris på. 

Høyt til fjells i Dyraheio landskapsvernområde, med herligheter som Stranddalsgubben, Såta, Smørslago, Napen like ved, ligger Stranddalen turisthytte. Hytta som i fjor ble kåret til Norges tredje fineste turisthytte av Fjell og Vidde er et mekka for fjellvandrere. 

Årets sesong er den 95. i rekken, og mye er som før: rykende varme komletallerkener, smilende betjening og nøktern «luksus».

Men bestyrer John Anton Nilsen har også en del nyheter å by på foran årets sesong: 

– Nå har Stranddalen fått nye bad og en skikkelig «makeover» på toalettene, forklarer storbonden. 

I år er det ekstra kjekt for hele familien på Stranddalen. Nytt av året er også frisbeegolfbane, ny robåt og en lavvo på tunet. 

– På en skala fra 1-10, hvor mye gleder du deg til å åpne igjen? 

– 12!

Årets sesong er den tredje for John Anton. Han har virkelig funnet seg til rette, og ser frem til å ønske gjestene velkommen samnen med sine fine kollegaer i betjeningen.

Helst prøver han å stå klar på tunet med flagg og et bredt smil når slitne turgåere ankommer perla i Ryfylkeheiene. Den betjente sesongen er fra 18. juni til 20. september. Det er fremdeles en del ledige datoer i fellesferien, men det gjelder å være rask hvis du vil sikre deg et opphold i ferien. 

– Hvis du skal svare kjempekort. Hvorfor skal folk komme til Stranddalen? 

– Hvis en ikke har vært på Stranddalen så er det bare en ting som gjelder: Det må oppleves! Når en «byas» som meg elsker Stranddalen, tenk hva «normale» turgåere vil gjøre? Her er det deilig mat, uformell atmosfære, og jeg tør påstå, den flotteste ungdommen som skal hjelpe oss gjennom sesongen. Dette er vår 95. sesong og vi gleder oss masse til å ønske alle dagsgjester og overnattingsgjester hjertelig velkommen hjem til oss, sier bestyreren. 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 17. juni 2021