Fundamentene er støpt på Skåpet

HYTTEDRØMMEN: Kun en times gange fra bilvei kommer denne turistforeningshytta som blir ulik alle andre. Her kan du og familien din/turvennene dine få ei lita hytte helt for dere selv.
HYTTEDRØMMEN: Kun en times gange fra bilvei kommer denne turistforeningshytta som blir ulik alle andre. Her kan du og familien din/turvennene dine få ei lita hytte helt for dere selv. Foto: Illustrasjon

Vår spektakulære turistforeningshytte Nye Skåpet åpner i august 2016 . Fundamentene er nå ferdig støpt på Nye Skåpet som vil bestå av ei hovedhytte og i alt seks mindre hytter. Meld deg til dugnad nå!

Den nye, ubetjente turistforeningshytta blir ulik alle andre, og vil ligge kun en times gange fra bilvei opp fra Vinddalen i Forsand kommune. Inspirasjonen til den banebrytende arkitekturen på Nye Skåpet er blant annet hentet fra Juvet landskapshotell i Valldal. 


Konseptet består i ei hovedhytte med felles oppholdsrom, kjøkken og et par soverom, mens resten av sengeplassene er fordelt på flere separate hytter som er plassert som selvstendige satelitter rundt om i terrenget. Hver av de fem små sovehyttene har fem sengeplasser og heldekkende panoramavinduer ut mot Soddatjørn (og vekk fra hyttetunet).

Nå er altså fundamentene til hovedhytta og plater til stålstøttter for satelitthyttene på plass, opplyser leder Kjell Herikstad for bygg- og vedlikeholdsavdelingen i Stavanger Turistforening. Selve byggingen av hyttene begynner i april, med Faber Bygg som totalleverandør. Og den planlagte badstu-hytta kommer faktisk til å bli bygget, plassert over en bekk med rennende vann under hytta. Her blir det kort vei for å hente vann til å skvette på den vedfyrte badstuovnen, eller for å kjøle seg ned etter badstu-besøket. Les mer om Nye Skåpet på Ut.no
 Vi oppfordrer alle interesserte til å delta på dugnad og fadderlag – meld din interesse til erik@stf.no
Hyttene skal stå klar til åpning i august 2016. 
Sjekk hvordan det unike hytteprosjektet blir seende ut på videoen under: 
Styret og ansatte med familier hadde tur til Skåpet 15. november for å inspisere tomta. Samtidig gjorde vi en dugnadsinnsats i grunnen slik at snøen bare kan legge seg for vinteren. I mars gjenopptas arbeidet, og i august blir det innvielsesfest. Gled deg til tidenes mest spektakulære turistforeningshytte!
Styret og ansatte med familier hadde tur til Skåpet 15. november for å inspisere tomta. Samtidig gjorde vi en dugnadsinnsats i grunnen slik at snøen bare kan legge seg for vinteren. I mars gjenopptas arbeidet, og i august blir det innvielsesfest. Gled deg til tidenes mest spektakulære turistforeningshytte! Foto: Torgunn Skrudland
MAT MED UTSIKT: Hovedhytta og hver av småhyttene får utsikt mot Soddatjørn.
MAT MED UTSIKT: Hovedhytta og hver av småhyttene får utsikt mot Soddatjørn. Foto: Illustrasjon

Annonse

Skrevet av Turid Furdal 6. november 2015