Planlegg sommerferien med Stavanger Turistforeningen

Foto: John Petter Nordbø

Velg mellom 44 hytter fra fjord til fjell og finn ditt sommereventyr. Vi har fortsatt ledig plass på de fleste av hyttene våre. Her får du full oversikt over hvordan sommeren blir på turisthyttene. 

Har du fortsatt ikke planlagt sommerferien? Heldigvis finnes det fortsatt en haug med muligheter. Vi hjelper deg å legge ferieplanene! 

Hvilke regler gjelder for hytteturen i sommer?

På grunn av korona-pandemien er det noen endringer i retningslinjene for hyttebesøk. Det viktigste er at alle må booke på forhånd. I tillegg har vi smitteverntiltak som begrenset antall plasser på hyttene og frivillige hyttevakter som bistår med råd og vink for å gi alle et hyggelig og trygt opphold. På denne siden finner du spørsmål og svar før din neste hyttetur. 

Hvilke fellesturer kan jeg dra på i sommer?

Vil du oppleve fjellet sammen med andre likesinnede, og dra på tur med våre dyktige turledere? Her finner du forslag til fellesturer i sommer.

Jeg vil kjenne friheten av å være lenge på tur! Hva slags tur skal jeg velge?

Drømmer du om et skikkelig eventyr, og trenger et ordentlig steg til siden i sommer? Da bør du sjekke ut disse forslagene til langturer i Ryfylkeheiene. 

Hvilken helgetur bør jeg dra på? 

Har du et par dager ledig, og drømmer om å fylle den med naturopplevelser? Vi har turforslagene som passer for deg! Her finner du turfavoritter på to til tre dager. 

Hvilken hytte bør jeg oppleve i sommer? 

Alle! Vi har 44 hytter over hele distriktet fra Haukeliseter fjellstue i nord til Gaudland i sør. Det er ledige datoer på de aller fleste hyttene, selv om du må lete litt ekstra for å finne plass på Fjøløy, Skåpet og Nodhagen. 

Her er fem hytter med ledig plass til deg i sommer: 

Ta med familien til Lysefjorden Turisthytte

Malingen har knapt nok tørket, så nyrenovert er storstua vår i Lysebotn! Bestyrer Hilde og den fine gjengen hennes ønsker deg velkommen til et familievennlig turparadis innerst i verdens vakreste fjord. Her er det haugevis av aktiviteter for barn og voksne. På Lysefjorden Turisthytte nyter du luksusen det er å ha et eget rom med bad. PS! I sommer blir det også gratis pop-up Turboklubb i Lysebotn, med masse kjekke aktiviteter for barn!

Sjekk fiskelykken på Eidavatn


Lengst innpå heia, blant blankskurte berg i Lusaheia landskapsvernområde ligger Eidavatn turishytte, ei av de mer ukjente perlene i Hjelmelandsheiene. Her er du gjest i villreinens rike, og leter du godt kan du finne spor etter jegere og ferdsel fra tusenvis av år tilbake i tid. For en sportsfisker er området spennende. Kanskje lokker du frem storfisken fra et bortgjemt vann? Stikk gjerne innom Jensahidleren eller Hjelmelands høyeste fjell Stora Blåfjell (1236 moh.) hvis du får sjansen. 

Besøk storbonde John Anton på Stranddalen

Selveste perlen i Ryfylkeheiene har fortsatt en del ledig plass i sommer. Bestyrer og storbonde John Anton Nilsen ønsker de første gjestene velkomne 19. juni. Allerede nå er det svært mange gjester som har meldt sin ankomst, men det er fremdeles en del ledige datoer i fellesferien. Stranddalen er den ideelle basen for en aktiv ferie. Her går du ikke tom for turmuligheter, og kan velge mellom en rekke aktiviteter. Etter endt marsj slår du deg ned ved middagsbordet og nyter rykende varm middagsmat med lokale råvarer servert av den smilende gjengen på Stranddalen. 

Legg turen til Sandvatn og bli kjent med et vakkert høyfjellsterreng

Sandvatn ligger midt i Frafjordheiane landskapsvernområde. Med Lysefjorden på nordsiden, og Hunnedalen på sørsiden ligger området midt i smørøyet, og på mange måter får du her den vakre og dramatiske vestlandsnaturen i konsentrert utgave. Turen inn til Sandvatn tar to-tre timer, og med utgangspunkt herfra har du turmuligheter i alle himmelretninger. Et godt tips er å stikke innom Mohidler, en heller som utenfra ser beskjede ut, men som virkelig er imponerende straks du er kommet innenfor. 

Dra på stølsferie til Kvanndalen

Frister det å bytte ut trafikkstøy og asfalt med lyden av sauebjeller og lukten friskt, grønt gress? Kvanndalen er en litt bortgjemt perle i Suldal. Den vesle hytta har bare fire sengeplasser, og ligger utrolig vakkert til midt på en stølsvoll i dalen som ble regnet som kanskje Suldals beste seterdaler. Hytta er én av de eldste av STFs hytter, og ble bygget helt tilbake i 1898. Men hytta er godt tatt vare på, og de siste årene har den fått masse kjærlighet fra frivillige ildsjeler og vår egen driftsavdeling. I dag fremstår den som et lite paradis fullstendig frakoblet hverdagens hamsterhjul. 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 10. juni 2021