Gratulerer Amy Mir med DNTs dugnadspris!

Foto: John Petter Nordbø

Vi gratulerer vår fantastiske turleder, kursholder og frivillige Amy Mir med DNTs nye dugnadspris! 

Vi er utrolig stolte over Amy Mir! På DNTs årsmøte i dag ble hun tildelt dugnadsprisen, en pris som deles ut for hele Den Norske Turistforening. Hun deler prisen med Ruben Andre Smith fra DNT Telemark og dugnadsgruppa på Skar fra DNT Oslo og omegn. 

Amy er én av våre ivrigste frivillige. Hun er foredragsholder, kursleder og turleder. Som ung voksen tok hun rennefart inn i friluftslivet og gjør ting hun aldri har gjort før. Amy brenner for å inspirere minoriteter, og er ikke redd for å ta med folk ut som aldri har vært på tur før. Hun inspirerer med sitt pågangsmot og ærlige innstilling til nye utfordringer.

DNTs dugnadspris tildeles en person som har utmerket seg med engasjement og innsats for DNT. Hvert år legger tusenvis av enkeltpersoner og dugnadsgrupper ned en formidabel innsats for sin forening eller sitt turlag. Stavanger Turistforening og de andre medlemsforeningene i DNT er helt avhengige av denne innsatsen og hederstegnet deles ut i takknemlighet for innsatsen.

28 år gamle Amy er oppvokst i Stavanger i en familie med pakistansk bakgrunn. Som barn og ungdom hadde hun liten friluftserfaring før hun som 17-åring meldte seg på ungdomsleir på Stavanger Turistforenings basecamp på Preikestolen fjellstue. Siden den gang har hun kastet seg ut i stadig nye friluftsutfordringer. Kort tid etter at hun hadde lært seg å gå på ski deltok hun i Expedititon Amundsen, et av Norges tøffeste ekspedisjonsløp på ski. Hun har også krysset Finnmarksvidda og gjort en haug med andre barske ting, ofte med litt begrenset forkunnskap og en innstilling om at alt går bra, bare man vil det nok.

Amy har gjennomført hele turlederstigen, og er i dag instruktør for andre turledere. Hun er aktiv som turleder på alle nivå, og inviterer på alt fra turer med eksotisk mat til maraton-lange stiløpeturer. I det siste har hun fokusert stadig mer på å inkluderingsarbeid og spiller en aktiv rolle i STFs arbeid med å få flere fra andre kulturer med på tur. I dette arbeidet har hun også blitt en viktig ambassadør for pakistansk mat på tur.

I vinter ble hun rikskjendis på NRKs serie «Familiekokkene» i vinter. Etter opptredenen i underholdningsprogrammet opplevde hun dessverre en del hets på nett for å bære hijab. Hun nektet likevel å la seg kue, og har stått opp mot hetsen. For dette arbeidet har hun fått mye støtte fra mange hold. 

STFs er svært stolte over at vi har en så flott ambassadør som Amy, og gratulerer med en velfortjent pris!  

MAT PÅ TUR: I fjor inviterte Amy på pakistansk aften på høsttur til Skåpet.
MAT PÅ TUR: I fjor inviterte Amy på pakistansk aften på høsttur til Skåpet. Foto: Amy Mir

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 4. juni 2021