SjekkUT blir en del av UT

Fra 31. mai kan du sjekke inn på alle hytter og turposter, som du finner på UT-appen, og samle på fantastiske turopplevelser!
Fra 31. mai kan du sjekke inn på alle hytter og turposter, som du finner på UT-appen, og samle på fantastiske turopplevelser! Foto: John Petter Nordbø

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering - DNT SjekkUT -  blir den 31. mai en del av UT-appen og UT.no. Den gamle DNT SjekkUT-appen blir lagt ned 1. november 2021.

Fra og med 31. mai kan du ta i bruk UT-appen for å registrere dine besøk digitalt - og fortsette å samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre steder over hele landet.

SjekkUT slik du kjenner det

"Nye" SjekkUT vil fungere som før - når du er i nærheten av et sted eller ei hytte kan du "sjekke inn" via UT-appen. Men til forskjell fra tidligere vil du nå kunne registrere besøk på ALLE hytter og steder som du finner i UT-appen, ikke bare DNTs hytter eller turposter. 

Du vil også fortsatt finne ulike lister, altså samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, satt sammen av DNTs medlemsforeninger. Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt, samt delta i eventuelle konkurranser eller trekninger knyttet til lista.

Dessverre må du, i første omgang, ha mobildekning/internettilgang for å kunne registrere besøk i UT-appen, men dette håper vi å kunne løse på sikt. Vi ser også på muligheter for å kunne etterregistrere besøk dersom appen ikke fungerer når du er på tur.

Du beholder "innsjekkingene" dine

Vi tar vare på alle besøkene du tidligere har registrert i eksisterende SjekkUT. Dermed kan du fortsette "der du slapp" og ikke måtte begynne helt på nytt når du tar i bruk SjekkUT i UT-appen. Du vil også beholde oversikten over alle listene du er påmeldt. 

Dette krever imidlertid at du oppretter en UT-brukerkonto med samme e-postadresse som du har brukt i eksisterende SjekkUT. Se informasjon om dette nedenfor. 

I tillegg har vi tatt vare på alle dine gjestebokinnlegg fra eksisterende SjekkUT. Disse vil du finne igjen i UT-appen. Bildene kommer imidlertid ikke på plass i første omgang. 

Vanlige spørsmål og svar

Hva må jeg gjøre nå?

SjekkUT vil den 31. mai bli tilgjengelig i UT-appen. Da kan du laste ned en oppdatert versjon av UT-appen og i stedet ta i bruk denne for å registrere dine besøk digitalt.

For å kunne bruke SjekkUT i UT-appen må du opprette en UT-brukerkonto (hvis du ikke allerede har gjort dette). Dette kan du gjøre i UT-appen eller på UT.no. Det er selvfølgelig helt gratis å opprette en UT-brukerkonto. NB! Dersom du har brukt eksisterende SjekkUT-app er det viktig at du bruker samme e-postadresse når du oppretter en ny UT-brukerkonto, slik at vi kan finne igjen dine tidligere besøk.


Kan jeg fortsette å bruke eksisterende SjekkUT?

Hvis du vil fortsette å bruke eksisterende SjekkUT en stund til, kan du selvfølgelig gjøre dette. Appen vil være tilgjengelig frem til 1. november 2021. Etter denne datoen vil appen slutte å fungere. Alle dine tidligere besøk, samt alle besøk du eventuelt registrerer i eksisterende SjekkUT fra slutten av mai til 1. november 2021, vil automatisk bli overført til UT.no. Du velger dermed selv når du vil ta i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen.


MÅ jeg ta i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen?

Nei, selvfølgelig ikke. Du velger selv om du vil fortsette å bruke tjenesten eller ikke.


Hva skjer med dataene mine hvis jeg ikke tar i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen?

Vi beholder dataene dine i to år, i tilfelle du skulle ombestemme deg. Dersom du ikke tar i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen og oppretter en UT-brukerkonto innen 31.12.2023 vil dine gamle brukerdata og tidligere registrerte besøk bli permanent slettet.


Når er siste frist for å ta i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen?

Den eksisterende SjekkUT-appen vil være tilgjengelig frem til 1. november 2021. Etter denne datoen vil appen slutte å fungere. Dersom du ikke tar i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen og oppretter en UT-brukerkonto innen 31.12.2023 vil dine gamle brukerdata og tidligere registrerte besøk bli permanent slettet.


Hva skjer med alle besøkene jeg har registrert i eksisterende SjekkUT til nå, mister jeg dem?

Nei, vi tar vare på alle dine tidligere besøk registrert i eksisterende SjekkUT. Det er imidlertid viktig at du bruker samme e-postadresse når du oppretter en ny UT-brukerkonto, slik at vi kan finne igjen dine tidligere besøk.

Dersom du ikke tar i bruk "nye" SjekkUT i UT-appen og oppretter en UT-brukerkonto innen 31.12.2023vil dine gamle brukerdata og tidligere registrerte besøk bli permanent slettet.


Jeg finner ikke mine gamle besøk eller lister i UT-appen. Hva er feil?

Det kan være flere årsaker til at du ikke finner dine tidligere registrerte besøk og lister du tidligere er påmeldt i UT-appen:

  1.  "Nye" SjekkUT er ikke lansert i UT-appen ennå. En oppdatert versjon av appen, med SjekkUT, vil være på plass i slutten av mai.
  2. Du har ikke lastet ned siste versjon av UT-appen.
  3. Du har opprettet en UT-brukerkonto med en annen e-postadresse enn du brukte i eksisterende SjekkUT.
  4. Du hadde flere brukerkontoer med samme e-postadresse i eksisterende SjekkUT.
  5. Listene du var påmeldt kan ha blitt avpublisert av foreningen/turlaget som er ansvarlig for den.

Ta kontakt på post@ut.no dersom du ikke finner dine tidligere registrerte besøk i UT-appen.


Jeg finner ikke "nye" SjekkUT i UT-appen. Hvorfor ikke?

Det skal være mulig å registrere besøk på alle turmål/steder og hytter i UT-appen. Se etter en knapp som heter "SjekkUT" når du åpner stedet eller hytta i appen. Dersom du ikke finner knappen kan årsaken være en av følgende:

  1. "Nye" SjekkUT er ikke lansert i UT-appen ennå. En oppdatert versjon av appen, med SjekkUT, vil være på plass 31. mai.
  2. Du har ikke lastet ned siste versjon av UT-appen.

Det står "Ukjent navn" på mange av stedene jeg har besøkt tidligere. Hvorfor det?

Dette betyr at stedet eller hytta har blitt avpublisert på UT.no. Dette har i enkelte tilfeller blitt gjort fordi det har vært flere oppføringer av samme sted - da har det ene stedet blitt beholdt, mens de(t) andre har blitt avpublisert. Ta kontakt med foreningen/turlaget som er ansvarlig for publiseringen av stedet på UT.no for eventuell videre oppfølging.


Har du flere spørsmål om SjekkUT? Ta kontakt med oss på post@ut.no

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 27. mai 2021