Bli med på Gladmat i Sandnesmarka!

Familien Mir gleder seg til å lage årets Gladmat-rett på Gramstad!
Familien Mir gleder seg til å lage årets Gladmat-rett på Gramstad! Foto: John Petter Nordbø

Gladmat-festivalen tar turen til Gramstadtunet og Sandnesmarka med et fullspekket program fylt til randen av høydepunkt. Dette må du bare få med deg!

Vi er stolte over å invitere til noen skikkelige godbiter i samarbeid med Gladmatfestivalen! I år, som i fjor, blir festivalstemningen å finne i løypene i Sandnesmarka og dette året har vi mye spennende på menyen. Vi er så heldige å ha fått med oss Familien Mir, fra Familiekokkene på NRK. De har disket opp med årets Gladmatrett, som dere kan glede dere til å få en smak av. Det blir spennende, og for mange, kanskje nye smaker. Denne retten kan du sette deg ned og nyte i, eller utenfor, Friluftslåven på Gramstad under Gladmatuken fra onsdag 30. juni til lørdag 3. juli.

Familie Mir er kjent fra TV-programmet Familiekokkene på NRK og disker opp med en spennende rett til Gladmatuken.
Familie Mir er kjent fra TV-programmet Familiekokkene på NRK og disker opp med en spennende rett til Gladmatuken. Foto: John Petter Nordbø

I tillegg til en eksotisk Gladmat-rett så har vi satt opp flere spennende turer og et matlagingskurs på bål som virkelig kan løfte Gladmatuka til noe helt spesielt;

Onsdag 30. juni 

Topptur med Gladmat-lunsj

Bli med på fellestur til Skjørestadfjellet, videre til Resasteinen og via Fjogstadnuten tilbake til Friluftslåven. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola, Stavanger og Hommersåk. Total lengde på turen er 6-7 km og 3,5 timer. Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets egen Gladmat-rett.

Bli med på topptur og nyt praktfull utsikt under Gladmatuken.
Bli med på topptur og nyt praktfull utsikt under Gladmatuken. Foto: Odd Inge Worsøe

Onsdag kveld 30. juni

Lær å lage en 3-retters Gladmat-meny på bål!

Trenger du inspirasjon til god turmat som både er enkel å lage og som smaker fortreffelig? Hilde Grøtte, turkokebokforfatter og turleder i Stavanger Turistforening, inviterer til Gladmat-kurs hvor hun lærer deg sine beste tips og triks for lage god mat tilberedt på bål. I tillegg til ny lærdom, får du selvfølgelig nyte maten du har laget etterpå. Dette kurset blir garantert populært!

Lær deg å lage smaksrik, men lettvint mat på bål av selveste utfluencer og utemat-ekspert, Hilde Grøtte.
Lær deg å lage smaksrik, men lettvint mat på bål av selveste utfluencer og utemat-ekspert, Hilde Grøtte. Foto: John Petter Nordbø

Torsdag morgen 1. juli

Morgentur med yoga og Gladmat-lunsj på Gramstad

Opplev en magisk morgen på tur med yoga denne første julidagen! Morgenen starter med en lett tur i terrenger rundt Gramstad før det blir yoga og enkle avspenningsøvelser. Turen og yogaøvelsene ledes av Annbjørg Salte som er utdannet yogainstruktør og i tillegg har lang erfaring som turleder i Turistforeningen. Det kreves ingen forhåndskunnskaper for å delta. Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets Gladmat-rett.

Nyt første dagen i juli med yoga og tur i den vakre Sandnesmarka.
Nyt første dagen i juli med yoga og tur i den vakre Sandnesmarka. Foto: Odd Inge Worsøe

Torsdag 1. juli

Turkafe med Gladmat-lunsj

Radarparet og turlederne, Bjørn og Torgunn, inviterer til en fantastisk tur som går over tre topper på tre timer. Her får du oppleve  Øvre Eikenuten, Dalsnuten og Fjogstadnuten og en praktfull utsikt underveis. Total lengde på turen er ca. 6 km. Turen avsluttes med en smaksopplevelse på Gramstad hvor Gladmat-retten nytes sammen.

Gjør noe ekstra ut av denne torsdagen, og bli med på turkafe og nyt gladmatretten på Gramstad sammen med andre turglade.
Gjør noe ekstra ut av denne torsdagen, og bli med på turkafe og nyt gladmatretten på Gramstad sammen med andre turglade. Foto: Tord Paulsen

Fredag 2. juli

Utsiktstur med Gladmat på Gramstad

Bli med Torstein på en utsiktstur via Paradisskaret og innom Mattirudlå, Lutsifjellet og Bjørndalsfjellet. Bjørndalsfjellet med sine 362 moh er høyeste fjell i Lifjell-området. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Strand og Stavanger. Total lengde på turen er ca. 5 km og ca 2,5 timer. Turen avsluttes med sommerstemning, gladmat-rett og noe godt i glasset ved friluftslåven.

Gladmat-tur på Gramstad 2020.
Gladmat-tur på Gramstad 2020. Foto: Tord Paulsen

Lørdag 3. juli

DNT Tilrettelagt på Gladmat-tur i Sandnesmarka

I tillegg til alle spennende turer og kurs over så arrangerer DNT Tilrettelagt et lavterskel turtilbud i herlig selskap på kjente stier i Gramstadområdet. Dette er turen for deg som av en eller annen grunn liker å gå litt saktere enn de fleste. Vi tar oss god tid, bruker de hjelpemidlene vi behøver og nyter turen sammen. Turen er perfekt for personer med funksjonsnedsettelse, men ikke rullestolvennlig. Det vil også bli lagt opp til en kaffestopp underveis. Turen rundes av med Gladmatretten ved Friluftslåven.

DNT Tilrettelagt inviterer til lavterkseltur i Sandnesmarka.
DNT Tilrettelagt inviterer til lavterkseltur i Sandnesmarka. Foto: Kristine Tofte

Vi gleder oss til å se deg på Gladmat på Gramstadtunet! Kafeen på Friluftslåven er åpen lenger enn normalt under Gladmatuken, for at flest mulig gjester skal få muligheten til å oppleve gladmatstemningen på Gramstadtunet.

Åpningstider Friluftskafeen på Gramstad under Gladmatuken:

Onsdag: kl. 11 - 16

Torsdag: kl. 11 - 16

Fredag: kl. 11 - 20

Lørdag: kl. 11 - 16

Søndag: kl. 11 - 16

Utemat-ekspert og utfluencer, Hilde Grøtte, kommer til Gladmatuka på Gramstad og inviterer til et lærerikt og smakfult matlagingskurs på bål.
Utemat-ekspert og utfluencer, Hilde Grøtte, kommer til Gladmatuka på Gramstad og inviterer til et lærerikt og smakfult matlagingskurs på bål. Foto: John Petter Nordbø

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 27. mai 2021