Dalane turlag kan snart ønske velkommen til Eigerøy

Fyrvokterboligen på Eigerøy i vakker solnedgang.
Fyrvokterboligen på Eigerøy i vakker solnedgang. Foto: John Petter Nordbø

Stor jubel i foreningen! I dag sa et enstemmig formannskap i Eigersund kommune ja til at Stavanger Turistforening med Dalane Turlag skal få overta driften av fyrvokterboligen ved Eigerøy fyr.

«Dette blir starten på et nytt eventyr» sier leder i Dalane Turlag, Håvard Hansen. Det var han og Geir Anders Hadland som fikk idéen om at turlaget med STF ville be kommunen om å få overta driftsansvaret for fyrvokterboligen på Eigerøya. De ønsker å gjøre området enda med tilgjengelig for både fastboende og tilreisende.

Med full støtte fra styret og daglig leder Preben Falck i STF kontaktet turlaget Eigersund kommune. Etter flere positive samtaler var det bare å fortsette videre frem mot dagens vedtak i kommunen. Underveis har tilbakemeldingene vært positive både i administrasjonen, i Ungdomsrådet, Felles brukerutvalg og Planteknisk utvalg.

«Fantastisk kjekt» sier Preben. «Dette er et prosjekt som passer midt i blinken for turistforeningens store satsing på kyst- og nærfriluftsliv. Da hele administrasjonen i STF besøkte fyrvokterboligen på sommeravslutningen i fjor sommer, var det ingen av oss som tenkte på muligheten for at vi faktisk skulle få komme tilbake på denne måten. Nå skal vi ha møte med kommunen og få på plass de nødvendige avtalene om hvordan driften skal fungere. I første omgang er det snakk om en avtale som varer 3-5 år. Vi skal og passe på å innlede et godt samarbeid med grunneierne i området, slik at vi sammen kan finne løsninger som også ivaretar deres interesser.»

Det tøffe og særpregete landskapet helt ute mot storhavet gir rom for unike opplevelser både i godt og dårlig vær. Her er et spennende og lett tilgjengelig område for både barnefamilier og voksne. For hele STF og spesielt for turlaget er dette en skikkelig vitamininnsprøyting. De står klare til å brette opp armene og håper at mange har lyst til å være med å bidra i en god dugnadsgjeng.

Eigerøy fyr.
Eigerøy fyr. Foto: John Petter Nordbø
Adminitrasjonen i STF på sommeravslutning på Eigerøy i 2020.
Adminitrasjonen i STF på sommeravslutning på Eigerøy i 2020. Foto: John Petter Nordbø

Annonse

Skrevet av Anne Katrine Lycke 12. mai 2021