Nå er årets årbok kommet i postkassen

Foto: Agnethe Larsen

«Fjellfolk i fjorden» er historier fra Lysefjorden som gir deg inspirasjonen til å finne ditt eventyr i verdens vakreste fjord. 

Nå skal alle medlemmer ha fått sin utgave av årets årbok i postkassen. 

Er du medlem, men har ikke fått årbok? Registrer medlemsnummeret ditt i dette skjemaet  før torsdag 6. mai, og vi sender til deg. 

Årets årbok handler om Lysefjorden og inneholder fortellinger fra 14 skribenter, med svært ulik bakgrunn og interesser. Felles for alle er at de har et kjærlighetsforhold til den ikoniske fjorden. 

Skribentene forteller historier fra nåtid og fortid, fra ulike steder langs hele fjorden og om et bredt spekter av aktiviteter. Her finner du fortellingene som gir deg inspirasjon til å planlegge et stort eller lite eventyr i vår mest kjente fjord! 

Vil du bli medlem og få årboka? Meld deg inn her, og plukk opp din årbok på Tursenteret vårt. 

Her er noe av det du kan lese om i boka:

Et kortreist klatreeventyr 

Foto: Jan Eivind Danielsen/Jon Egil Auestad

Den 1000 meter høye Kjerag-veggen byr på klatring i verdensklasse. På en intens, lang og smellvakker augustdag i 2020 gjorde Jon Egil Auestad og Jan Eivind Danielsen en førstebestigning av ruta «Intet nytt fra vestfronten». I årboka får du bli med de to lokale ekspertene på turen inn fjorden og opp granittveggen.

Mannen som puster liv i fjordbygda

Foto: John Petter Nordbø

Hessel Haker har et pågangsmot som en moderne Pilt-Ola. Han er den kanskje mest kjente og mest omtalte innbyggeren i Lysefjorden for tida. De siste årene har han løftet Flørli fra et sted med en håndfull turister til et populært reisemål. I årboka forteller Hessel åpenhjertig om hvor drivkraften kommer fra og hvilke problemer som truer idyllen i den veiløse bygda.  

Bildet som gjorde Kjeragbolten verdensberømt

Foto: Kjell Helle-Olsen

Visste du at knapt noen hadde sett Kjeragbolten før i 1989? Få år etter at Kjell Helle-Olsen tok det ikoniske bildet av Leif Solheim som havnet på forsiden av Fjell og Vidde strømmet tusenvis av turister til Kjerag og «Bolten». Her får du historien om hvordan bildet ble til og hva som skjedde da Kjeragbolten ble «gjenoppdaget». 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 28. april 2021