Ildsjeler har gjort Viglesdalen klar til tursesongen!

Tursommeren er i blomstring og det ventes mange gjester inn til Viglesdalen! Nå er hyttene klare for innrykk etter årets vårdugnad.
Tursommeren er i blomstring og det ventes mange gjester inn til Viglesdalen! Nå er hyttene klare for innrykk etter årets vårdugnad. Foto: Per Henriksen

Vårdugnaden i Viglesdalen er et sikkert vårtegn for Hjelmeland Turlag og Stavanger Turistforening. Nå har ildsjeler gjort hyttene klare til å huse de mange besøkende som er ventet til Viglesdalen denne tursommeren!

– Etter en iherdig innsats er det nå nok utstyr på hytta til å ta i mot like mange gjester som i rekordåret 2019, da det ble hele 2561 overnattinger i Viglesdalen. Takk til alle frivillige som har hjulpet til med å rigge hyttene klare for nok en flott tursommer, sier Per Henriksen som er driftsleder i Stavanger Turistforening.

Sammen med frivillige i Hjelmeland Turlag, med Elisabeth Nessa i spissen, så har hyttene fått nye forsyninger av ved, rent sengetøy, dopapir og alt annet som er nødvendig før sesongen starter for fullt. I retur ble blant annet søppel tatt med ned fra fjellet. 

– Det ble laget et nytt toalettsystem for den nye hytta i Viglesdalen, da den åpnet i 2019, og dette ble nå tømt for første gang. Fulle tanker har stått og hvilt i et år og innholdet har nå blitt til jord. Dermed er det slutt på den tradisjonelle tømme-rutinen i den nyeste hytta i Viglesdalen og "drittjobben" her er historie, smiler Per.

Den historiske vandreruta, Driftavegen, fra Viglesdalen forbi Stakken og videre til Nilsebu åpnet i fjor. Nye skilt  og infotavler viser deg vei.
Den historiske vandreruta, Driftavegen, fra Viglesdalen forbi Stakken og videre til Nilsebu åpnet i fjor. Nye skilt og infotavler viser deg vei. Foto: Per Henriksen

Oppgradering av 1991-hytta

I anledning 30-års jubileum for 1991-hytta i Viglesdalen ble det gjort en rekke oppgraderinger i denne hytta.

– Denne koselige hytta fortjente en oppgradering etter dagens standard. Den har nå fått nye LED-lys og nytt solcellepanel. Brannvarslingsanlegget har også fått en oppgradering med trådløst system som har 10 års levetid på batteriet. 

Flotte forhold inn til Viglesdalen

Har du lyst å ta turen inn til Viglesdalen så er det gode muligheter for det nå. Ansatte fra driftsavdelingen STF og frivillige bar sekker med utstyr inn til hyttene og beskriver forholdene inn som fantastiske!

– Turen inn med hvite fjell må bare oppleves! Alt av snø og is har smeltet på selve stien inn, og det er ingen problem å gå til fots inn nå, avslutter Per som håper mange vil ta turen til Viglesdalen i månedene som kommer. 

Andre lavereliggende hytter som er tilgjengelige nå

Andre lavereliggende hytter som er tilgjengelige til fots nå er Skåpet, Kvitlen, Bakken gard og Flørli. Eksklusiv hytteleie gjelder foreløpig til og med 21. mai, men du kan allerede nå booke sengeplasser etter denne datoen. Det kan være smart å planlegge sommerferien til fjells allerede nå, så sikrer du deg et drømmeopphold du kan glede deg til!

Ta turen til Viglesdalen langs den historiske vandreruta, nå er hyttene klare for innrykk!
Ta turen til Viglesdalen langs den historiske vandreruta, nå er hyttene klare for innrykk! Foto: Per Henriksen

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 29. april 2021