Her er vinnerne av dugnadsprisene for 2020 og 2021!

Dugnadsprisen tildeles personer som i særlig grad har jobbet til det beste for foreningen og dens formål.
Dugnadsprisen tildeles personer som i særlig grad har jobbet til det beste for foreningen og dens formål. Foto: Pål Christensen, Stavanger Aftenblad

Årets dugnadspris for 2020 og 2021 ble i kveld kåret på årsmøtet til Stavanger Turistforening. Vi gratulerer to fantastiske mennesker, som bidrar stort til fellesskapet, gjennom sin sterke dugnadsånd!

Dugnadsprisen for 2021 går til Morten Abrahamsen

Morten Abrahamsen er en person som viser et stort hjerte og engasjement for Stavanger Turistforening. Under pandemien har han betydd svært mye for flere aktiviteter til sårbare grupper, samtidig som han er en enorm ressurs ute på hyttene og langs utallige stier som vedlikeholdes med hans gode arbeidslyst.

Juryens begrunnelse:

Årets dugnadspris for 2021 går til en nøkkelperson. En svært viktig brikke i flere deler av foreningens arbeid. I tillegg er denne personen et utrolig fint menneske. Med lun humor, et smil og en god prat på lur– kan du føle deg både sett og hørt. Men ikke la et forsiktig ytre lure deg, her er det tak og handling– og alltid med en positiv innstilling til jobben! Denne personen går samtidig foran som et flott forbilde og representant for Stavanger Turistforening med sine inkluderende gester og invitasjoner til alt ifra nærturer med egen vennekrets, til opphold på STF-hytta som han er hyttefadder for. Denne personen lar seg heller ikke vente på folk i administrasjonen når småting burde være på stell, da fikses det lett!

I disse pandemitider har han betydd enormt mye for flere aktiviteter til sårbare grupper. Han har vært blant de som tross pandemi og nedstengninger har holdt garden oppe og vært klar med aktivitet og åpne armer (på en meters avstand). Han er et trygt og varmt ansikt for mange av våre deltakere, som har behøvd og savnet forutsigbarhet og trygghet i en vanskelig og forvirrende tid. Han får ting til å skje, han skaper engasjement og holder fortet oppe med et trygt smil. Han har ofte med seg fotoapparatet på sine turer og kommer ofte tilbake med nydelige blinkskudd. De deler han gjerne med stor glede til allmennheten og er en flott ambassadør for hele foreningen. Denne personen hevder at han stadig er på «villspor»– men han er en trygg og stabil «sti» og en enorm ressurs for Turistforeningen.

Dugnadsprisen 2021 går til Morten Abrahamsen.

Morten Abrahamsen, alltid med et godt smil på lur, tildeles Dugnadsprisen 2021 for sin uvurderlige innsats for fellesskapet.
Morten Abrahamsen, alltid med et godt smil på lur, tildeles Dugnadsprisen 2021 for sin uvurderlige innsats for fellesskapet. Foto: John Petter Nordbø

Dugnadsprisen for 2020 går til Svanhild Hjorteland Gbada

Svanhild Hjorteland Gbada viser en fantastisk innsats for Stavanger Turistforening og i sitt lokalmiljø. Gjennom sitt styreverv i Hjelmeland Turlag er hun en klippe i sitt nærmiljø hvor hun jobber for et enkelt, naturbasert og inkluderende friluftsliv for alle.

Svanhild Hjorteland Gbada (t.v.), styreleder i Hjelmeland Turlag, tildeles Dugnadsprisen for 2020. Hun viser et unikt engasjement for et enkelt og inkluderende friluftsliv i sitt lokalmiljø. Her går hun i kjente trakter på vei til turisthytta i Viglesdalen.
Svanhild Hjorteland Gbada (t.v.), styreleder i Hjelmeland Turlag, tildeles Dugnadsprisen for 2020. Hun viser et unikt engasjement for et enkelt og inkluderende friluftsliv i sitt lokalmiljø. Her går hun i kjente trakter på vei til turisthytta i Viglesdalen. Foto: Pål Christensen, Aftenbladet

Juryens begrunnelse:

Dugnadsprisen for 2020 går til en allsidig person som like gjerne er turleder på enkle turer der alle kan delta og mer krevende dagsturer; vanligvis med formidling av lokalhistorie underveis. Dette er en som enkelt tar en løpetur fra fjord til fjell en ettermiddag, og som av og til er observert fornøyd og glad i målområdet på ulike langdistanseløp.

I tillegg til å være en svært inkluderende og positiv person, er dette også en dyktig organisator som raskt stiller seg positiv til nye tiltak, enten det er turforslag, inkluderingsprosjekt, merking av nærturer, samarbeid med andre, eller satsting på kyst– og nærfriluftsliv. 

Hun gjør en fantastisk innsats for STF og i sitt lokalmiljø, og på en likefrem måte er hun med å fremme kjerneverdiene enkelt, naturbasert og inkluderende i alt som blir gjort, og hun er opptatt av at ting blir gjort skikkelig, ordentlig og i rett tid. 

De siste tre-fire årene har hun utmerket seg ved å ha hovedansvaret for å organisere Sankefestivalen som er blitt et av de største arrangementene i STF. Med sin entusiasme og gode samarbeidsevne har hun og turlaget fått en lang rekke med ressurspersoner til Hjelmelandsvågen en helg i sommerferien.  Disse har bidratt på Sankefestivalen med kurs, foredrag, salgsboder på Sanketorget, turer, aktiviteter for barnefamilier, pop-up kafé og mye mer. Felles tema er å spre mer kunnskap om høsting fra den rike naturen vi har rundt oss. Til tross for litt mye regn og utfordringer med korona har folk strømmet til festivalen.  

Dugnadsprisen 2020 går til vår dyktige styreleder i Hjelmeland Turlag; Svanhild Hjorteland Gbada.

Fra fjorårets Sankefestival vil mange minnes to fantastisk vakre blomsterbuketter med ville blomster i alle farger som lyste opp til glede for alle. Disse ble laget av Svanhild og viser hennes sans for estetikk.
Fra fjorårets Sankefestival vil mange minnes to fantastisk vakre blomsterbuketter med ville blomster i alle farger som lyste opp til glede for alle. Disse ble laget av Svanhild og viser hennes sans for estetikk. Foto: Hjelmeland Turlag

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 8. april 2021