Feiret målgang av 52 fantastiske hverdagsøyeblikk!

Hanne Vagle og datteren Emma ble overrasket av venner og familie da hun gikk sin siste tur i rekken av 52 hverdagsturer i Stavanger.
Hanne Vagle og datteren Emma ble overrasket av venner og familie da hun gikk sin siste tur i rekken av 52 hverdagsturer i Stavanger. Foto: John Petter Nordbø

Hanne Vagle trodde ikke sine egne øyne da hun ble overrasket av venner og familie da hun gikk i mål og oppnådde prosjektet sitt om å gå alle 52 hverdagsturene i permisjonen sin.

– Så kjekt at dere kom og tok dere tiden! Dette var en veldig kjekk overraskelse!, roper Hanne Vagle i det hun blir møtt av flagg, musikk og et hurra-ropende vennekor.

Det er nesten som vi kjenner litt på 17. mai-stemningen på denne gledelige fredags ettermiddagen, der venner og familie har stilt opp for å feire Hanne og lille Emma på 11 måneder, som har gått alle de 52 hverdagsturene sammen. Målet om å gå alle turene ble satt da hun innså at hun trengte et prosjekt i permisjonen.

– Jeg har vært heldig å få en utrolig rolig baby, som stort sett har sovet og spist seg gjennom dagene. Derfor tipset en venninne av meg at jeg burde ha et prosjekt i barseltiden. Da fant jeg ut at jeg kunne hive meg på de 52 hverdagsturene i Stavanger, forteller Hanne.

– Er det lov å si at Stavanger er mye finere enn jeg trodde?

De 52 hverdagsturene er et samarbeid mellom Stavanger kommune og Stavanger Turistforening. Turene tar deg til 52 steder i kommunen, hvor røde T-er og UT-appen viser deg vei. 

– Er det lov å si at Stavanger er mye finere enn jeg trodde, ler Hanne som selv bor i Sandnes. 

Hun forteller at turene har tatt dem til steder de aldri har sett før, til ukjente perler som de ikke hadde oppdaget ellers.

– Selv om jeg har kjørt ambulanse i Stavanger, et yrke som tar deg rundt i byen på utrolig mange steder, så har disse turene vist oss enda flere flotte omgivelser som vi ikke visste fantes.

Sosialt prosjekt midt i korona

Hanne og Emma har invitert med seg venner og familie på turene, og dermed også inspirert andre til å oppdage hverdagsturene.

– Det er veldig få turer vi har gått alene. Alle vi har hatt med oss på tur har fått like fine opplevelser som oss! Dermed har dette blitt et veldig sosialt prosjekt, og ikke minst noe vi kan gjøre sammen til tross for at det er korona. 

Topp 3 turer

Hannes topp 3 turer blant de 52 hverdagsturene strekker seg fra øylivet ved innløpet til Gandsfjorden til Hafrsfjord. Den første turen hun utpeker som sin favoritt er Langøyturen. Deretter løfter hun Kvernevikturen i solskinn som et svært godt minne. Turen langs Madlasandnes klatrer også opp på hennes Topp 3-liste. 

– Det å oppleve disse turene er et veldig godt prosjekt, uansett om du bor i Sandnes eller Stavanger og jeg oppforder alle til å gjøre det samme! Ekstra motiverende er det også å sjekke ut turene i Sjekkut-appen, etter å ha gått turene.

Dette er en av favoritt-turene til Hanne, Langøyturen, som er en av de 52 hverdagsturene i Stavanger.
Dette er en av favoritt-turene til Hanne, Langøyturen, som er en av de 52 hverdagsturene i Stavanger. Foto: Dorrit Kyed

Foreldrene til Hanne har også hivd seg på turene, godt insipert av Hanne og Emma. Hanne ser også at lille Emma har blitt veldig glad i friluftslivet, gjennom å være med så mye ut på tur så tidlig i livet.

– Vi er veldig glade i friluftslivet og Emma besøkte også sin første turisthytte i fjor, nemlig Skåpet. Så det blir nok Barnas Turlag neste på henne, ler Hanne og ser kjærlig mot sin datter som smiler trill rundt. 

10 på topp i Sandnes er neste mål

Hanne og Emma gikk alle 10 på topp i Sandnes i fjor, utenom Bynuten. Nå gleder de seg veldig til å starte på årets 10 på topp-turer.

– Det blir nok neste prosjekt for oss. Vi er veldig glade i disse toppturene, avslutter Hanne mens Emma biter og storkoser seg med Turbobamsen, helt åpenlyst fornøyd med tilværelsen sammen med mamma på tur. 

Lille Emma har stort sett sovet seg gjennom de 52 hverdagsturene og er strålende fornøyd med å bli overrasket av venner, familie og selveste Turbo etter å ha fullført alle turene sammen med mamma.
Lille Emma har stort sett sovet seg gjennom de 52 hverdagsturene og er strålende fornøyd med å bli overrasket av venner, familie og selveste Turbo etter å ha fullført alle turene sammen med mamma. Foto: John Petter Nordbø

Vinn premier!

Hvis du ønsker å sette deg samme mål som Hanne og Emma, kan du også være med i konkurransen om fine premier fra Tursenteret. Gå inn her og last ned turkortet, fyll inn turene etterhvert som du går dem, og lever kortet i Tursenteret når du er ferdig med alle turene. Da er du med i trekningen!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 20. mai 2021