Slik får du påskestemningen der du er!

Foto: Helene Seglem

Her er tipsene du trenger om du skal være hjemme eller reiser bort. 

På hytta

DNT-hyttene er kjent for sin uformelle og koselige stemning. Før korona traff oss kunne du bestille enkeltsenger før turen eller satse på at det var en ledig seng når du kom. Nå har vi gjort om på dette. Er du medlem får du leie selv - og ubetjente hytter for din kohort til fastpris. Vi garanterer at skuldrene senkes når du får fyr i ovnen og kan koble av og være til stede med de du er på tur med. Husk at du ikke kan reise på impuls, hytta må bestilles og det gjør du enkelt på UT.no.

Her er noen av hyttene våre du fortsatt kan leie i påsken

 • Skåpet gamlehytta er en sjarmerende hytte som ligger rett ovenfor nye Skåpet. Her er det ledige overnattinger i begynnelsen av påskeuken fra 27. til 31. mars. 
 • Stranddalen, selveste perlen i Ryfylkeheiene, kan bestilles i påsken. Den selvbetjente delen på Stranddalen turisthytte, fylt opp med proviant og omgivelser som kan ta pusten fra deg. Stranddalen er fortsatt ledig i påsken fra 27. mars til 29. mars og fra 30. mars til 4. april. 
 • Bleskestadmoen ligger noe lavere i terrenget enn Stranddalen, men er et fantastisk anlegg med sjel. Foreløpig har du mulighet til å skaffe deg et påskeopphold på Bleskestad med Kvikk Lunsj og appelsiner fra den 29. mars til den 4. april. 
 • Nodhagen er en perle av de sjeldne langs strandlinjen på Bersagel. Her er du i kort avstand fra byen, men likevel så koblet av hverdagen. Denne hytta er ledig første helg i påsken den 26. til 28. mars, 31. mars til 1. april og 4. til 5. april.
 • Flørli turiststasjon og Flørlistølen er to fantastiske STF-hytter som du finner i den vakre bygda Flørli i Lysefjorden. Flørli turiststasjon er den største, med eget lekerom, innlagt vann og strøm og kort vei fra kaien. Denne er fortsatt ledig fra tirsdag til torsdag i påskeuken. Flørlistølen, som ligger lenger opp i skogen fra bygda, er ledig fra 1. april til 5. april.
Marshmallows-kos rundt bordet på Kvitlen turisthytte som har flere ledige overnattinger i påsken.
Marshmallows-kos rundt bordet på Kvitlen turisthytte som har flere ledige overnattinger i påsken. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Hjemme

Naturen er døgnåpen og gir oss et mentalt friminutt. Stavanger Turistforening rydder og merker nærturer over hele fylket, som binder sammen boligområder og grøntområder til flotte naturopplevelser like utenfor døren din. Våre frivillige rydder sti og merker turene slik at du kan dra på oppdagelsesferd i ditt eget nærmiljø.

Tips:

 • Pakk egg i sekken, (frakt de i selve kartongen så unngår du søl) og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og la eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. (NB: Rødløkskall kan også brukes, resultatet blir brunt og ikke rødt eller rosa.) Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser! 

 • Fyll sekken med ekstra vekt på dagsturen. Tilvenning av langtur-sekk til sommerturen er lurt å starte tidlig med. Det går fort mot sommer, og der venter de lange og fine fjellturene på deg!

 • Ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv, sommer som vinter.
  Som medlem i DNT får du gode rabatter på turutstyr.

Ti stemningstips

Som medlem er du med på å bidra til at vi kan fortsette med å legge til rette for naturopplevelser og vise vei over hele landet. Nærturer i vårt disitrikt finner du her

Nærturstemning på Bjørndalsnuten i Sandnes.
Nærturstemning på Bjørndalsnuten i Sandnes. Foto: Lena Eike

Med familien

For første gang i DNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter til fastpris og være garantert å få de for deg selv. Bestill, reis og bli. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Dersom snø er et must for påskestemningen har vi hytter med hvitt gull, men vi har også hytter der våren er på vei, langs kysten.

Dette kan dere også gjøre: 

 • Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.
 • Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har. Vi har også laget naturbino for både tur langs kysten, på barmark og i snøen som dere kan printe ut og ta med på tur. 
 • Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.  Dere kan også gå en merket hverdagstur, be barna krysse av alle T-er som de ser langs ruta, og når et visst antall er nådd skal de få lete etter påskeegget, les mer om dette turtipset her

Ti tips til påskegøy med eller uten snø

Er dere tre eller flere i familien, lønner det seg å tegne familiemedlemskap.

Påsketur ved Lundsneset på Hundvåg i Stavanger kommune. På jakt etter T-er og påskeegg.
Påsketur ved Lundsneset på Hundvåg i Stavanger kommune. På jakt etter T-er og påskeegg. Foto: Knut og Agnethe Larsen

Med venner

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send av gårde en liten pakkeliste før dere møtes:

Varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Husk lys som hodelykt, lyslenke eller utelykt med levende lys – ta det du har. Vil dere avansere? Lei en hytte for dere selv med din kohort. Skal dere fyre bål? Les dette først. 

15 tips til påskemoro

Som DNT ung – medlem får du rabatt på overnatting, mat, reise og festivaler som blant annet Vinjerock.

Inviter med deg vennene ut og skap magisk påskestemning sammen.
Inviter med deg vennene ut og skap magisk påskestemning sammen. Foto: André Marton Pedersen

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 18. mars 2021