Treningsutfordring ga 29.000 kroner til Stavanger Turistforening

UTETRENING: Fellestreninger i østre bydel var en del av Min innsats - vår by.
UTETRENING: Fellestreninger i østre bydel var en del av Min innsats - vår by. Foto: Min innsats

Gjennom «Min innsats - vår by» donerte innbyggerne i Stavanger 29.000 kroner til folkehelsearbeid i Stavanger Turistforening. 

I september laget selskapet Goalkeeper AS i samarbeid med Stavanger kommune Min innsats - vår by, en treningsdugnad for innbyggerne i byen. Prosjektet var en del av Kvikktest Lervig, en ny måte for byen å stimulere gründerbedrifter på.

Gjennom Min innsats kunne hvem som helst satse 200 kroner på at de kom til å loggføre minst to treningsøkter i uka i september. Det ble også satt opp gratis gruppetimer i området ved Lervig park ledet av Lars Zachariassen og Stian Gilje fra Robust Trening og Fysioterapi, for de som ville trene sammen med andre. 

For de som ikke klarte målet gikk pengene til et veldedig formål som Goalkeeper hadde valgt, altså Stavanger Turistforening. Alle som klarte målet kunne få pengene tilbake, men mange valgte likevel å donere pengene. Beløpet til slutt endte på 29.000 kroner. Dette er penger som nå går til STFs mangfoldige folkehelsearbeid i distriktet.  

Fikk testet treningsmetode

Metoden er også mulig for andre bedrifter å bruke. 

– På mininnsats.no kan bedrifter eller lag sette opp treningsdugnader. Alle deltakere donerer et beløp til veldedighet og forplikter seg samtidig til å nå et felles treningsmål. Når utfordringen er over dobler arrangøren summen til de som har nådd treningsmålet.
Tiden vi er inne i har gjort at mange bedriftsidrettslag og organsierte aktiviteter har blitt satt på pause. Min innsats gjør det mulig å samles mot et felles mål, samtidig som vi inspirerer til å holde seg i form, sier Lars Andreassen, daglig leder i Goalkeeper AS.

Han og kollegaene brenner for å skape nye og artige måter som gir folk en ekstra dytt til å trene. Treningsdugnader er noe bedrifter har holdt på med lenge, og målet til Goalkeeper er både å gjøre det enklere å arrangere og litt gøyere å være med på. 

– Hvorfor valgte dere å gi overskuddet til akkurat Stavanger Turistforening?

– Gjennom Kvikktest har vi fått muligheten til å prøve ut Min innsats i Stavanger, og det var derfor selvsagt for oss at overskuddet burde gå til et formål alle deltakerene kunne stille seg bak. Turistforeningen jobber med å senke terskelen for å komme seg ut i og rundt Stavanger. Derfor var STF en perfekt match for oss! sier Andreassen.

Ny måte å tenke trening på

– Hva har dere oppnådd?
–Prosjektet i Stavanger var første lansering av Min innsats, siden har vi begynt å selge produktet vårt til bedrifter, og har flere fornøyde kunder. Bedrifter som har lyst å arrangere sin egen treningsdugnad kan melde seg på på mininnsats.no, sier Andreassen.

Han trekker frem at med dagens teknologi har alle muligheten til å loggføre trening. Det åpner for nye og spennende måter å tenke rundt treningsfelleskap, motivasjon og belønning.

Daglig leder Preben Falck er takknemlig for at treningsdugnaden har gitt penger til Stavanger Turistforening.

– Dette viser at det går an å tenke annerledes om folkehelse. Med ny teknologi er det flere måter å finne sin motivasjon på. Alt som kan være med på å senke terskelen for fysisk aktivitet er bra for folkehelsen, sier Falck. 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 22. desember 2020