Mer friluftstrim til folket!

Vi gleder oss over å kunne tilby Friluftstrimmen flere steder i fylket og starter nå opp trim på Gramstad og Storhaug.
Vi gleder oss over å kunne tilby Friluftstrimmen flere steder i fylket og starter nå opp trim på Gramstad og Storhaug. Foto: John Petter Nordbø

Nå starter vi nemlig opp Friluftstrimmen også på Storhaug og Gramstad og det kjærkomne trimtilbudet for voksne over 60 år blir enda rikere! 

Vårt etablerte trimtilbud for voksne over 60 år, Friluftstrimmen, har fått mange opp av godstolen siden oppstarten i 2018. Aktiviteten har blomstret ved Mosvangen hver tirsdag, og etterspørselen etter tilbudet også flere steder har vært stor. Nå har Stavanger Turistforening fått midler fra Stiftelsen Dam til å starte opp det samme tilbudet også på Gramstad og Storhaug.

– Friluftstrimmen har hatt jevn økning siden oppstarten, og vi har sett en ekstra etterspørsel nå under pandemien. På grunn av smittevernregler har vi dessverre vært nødt til å si nei til mange som har hatt lyst til å bli med. Derfor er vi veldig glade for at Stiftelsen DAM bidrar med midler til å starte opp to ekstra trimtilbud på Storhaug og Gramstad, sier John Petter Nordbø, fagsjef i Stavanger Turistforening.

Nye dyktige instruktører er på plass fra Stavanger Idrettsklinikk og Movon i Sandnes. Dette gjør at vi kan tjuvstarte trimmen på Storhaug allerede i desember. Du har mulighet til å bli med på trim den 8. desember kl. 09.30 - 10.30. Fra 5. januar starter vi opp alle de tre trimmene: Storhaug, Gramstad og Mosvangen hver tirsdag utenom i skoleferiene. På grunn av smittevernreglene er det viktig at alle melder seg på forhånd.

Et viktig tilbud for folkehelsa

Bare en av tre voksne nordmenn oppfyller Helsedirektoratets minimumsanbefalinger til fysisk aktivitet. Derfor er utvidelsen av dette trimtilbudet viktig for folkehelsa.

– For eldre er det ekstra viktig å holde seg i aktivitet for å ta vare på sin egen fysiske og mentale helse. Det er viktig at terskelen for å komme seg i aktivitet er så lav som mulig, og et tilbud som friluftstrimmen er svært enkelt å bli med på. Det er gratis, og krever ingen forkunnskap eller utstyr. I tillegg er det sosialt, som vi vet er viktig for mange, avslutter Nordbø.

Påmelding til alle Friluftstrimmene er klar, så trykk gjerne på en av knappene under for å sikre deg plass. Velkommen til trim i det fri!

Trening ute i naturen sammen med andre gir en enorm livsglede for de mange deltakerne som er med på Friluftstrimmen.
Trening ute i naturen sammen med andre gir en enorm livsglede for de mange deltakerne som er med på Friluftstrimmen. Foto: John Petter Nordbø

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 2. desember 2020