Du kan fortsatt gå trygt på tur med oss

Vi ser frem til alt blir bra igjen!
Vi ser frem til alt blir bra igjen! Foto: John Petter Nordbø

Fellesturer og aktiviteter utendørs i nærområdet fortsetter selv om mye annet nå må avlyses, men med tydelige tiltak rundt smittevern. Slik kan du trygt gå på tur sammen med oss. Vi håper at vi gradvis kan åpne tilbudet vårt for flere deltakere, når alt blir bedre igjen. 

Stavanger Turistforening følger nasjonale og lokale smitteverntiltak og arbeider for å opprettholde et godt smittevern på hyttene og på våre fellesturer i en tid med koronasmitte. 

Tross strenge begrensninger kan mange av våre fellesturer, aktiviteter og arrangementer i nærområdene kan gjennomføres, men med tydelige tiltak rundt smittevern. Likevel anbefales ikke unødvendige reiser ut over eget bo- og arbeidsregion og vi ser derfor at vi er nødt til å avlyse fellesturer med overnatting så lenge denne anbefalingen er gjeldende. Vi vil gjøre løpende vurderinger for fremtidige fellesturer basert på gjeldende smitterverntiltak. 

Kompetansehevende kurs for frivillige kan avholdes

Etter en juridisk vurdering i Helsedirektoratet kan vi nå skille mellom kompetansehevende kurstilbud for DNTs frivillige og andre kurs som vi vanligvis tilbyr våre medlemmer. De kompetansehevende kursene for våre frivillige har avgjørende betydning for foreningens tilbud i lang tid fremover, og reise i tilknytning til slike kurs anses derfor som nødvendige. Gruppens totale størrelse skal være på maks 10 personer inkludert instruktør/kursleder.

Hyttene er tilgjengelige for eksklusiv utleie

Våre selv– og ubetjente hytter er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie for medlemmer, noe som betyr du kan bestille hele hytta for deg selv. Eksklusiv hytteutleie vil være mulig å bestille til og med 2. mai, med unntak av utvalgte hytter med hyttevakt i påskeferien den 26. mars til 5. april. Hyttevakter er i denne perioden med å sikrer godt smittevern slik at vi kan gjøre våre mest besøkte vinterhytter tilgjengelig for sengebooking i påsken og dermed gjøre plass til noen flere gjester. Du kan allerede nå bestille enkle sengeplasser fra 2. mai og ut hele 2021. Vi vil fortløpende gjøre en vurdering av om ordningen med eksklusiv hytteleie må forlenges utover mai.

Generelle smittevernråd

Når du deltar på DNT-aktiviteter, er det viktig at du følger rådene fra Folkehelseinstituttet:

 • Hold god avstand til andre
 • Rengjør hendene godt og ofte med såpe eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon
 • Bruk munnbind i de tilfellene hvor det er anbefalt
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

Les mer på fhi.no

I tillegg er det viktig at du setter deg inn i smitteverntiltakene som er listet opp for hver enkelt DNT-tur, -arrangement og -hytte når du melder deg på tur eller bestiller hytte.

Turer og aktiviteter utendørs

Stavanger Turistforening arrangerer mange turer og aktiviteter som foregår utendørs. Det gjelder nærturer i mange kommuner, friluftstrimmen, turboklubber og fellesturer i de flotte fjellområdene våre. Disse fortsetter, men med tydelige smitteverntiltak, et begrenset antall deltakere og obligatorisk påmelding. 

Vi følger disse smitteverntiltakene på våre aktiviteter:

 • Vi krever påmelding i forkant eller registrering ved oppmøte på alle våre turer.​​​​​​​
 • Turleder er ansvarlig for å informere om våre gjeldende retningslinjer ved turstart.
 • Vi deler ikke ut mat - alle har med egen matpakke.
 • Vi deler ikke utstyr.
 • Turledere eller deltakere som har symptomer skal ikke delta.
 • Vi unngår å håndhilse og klemme.
 • Vi holder minst 1 meter avstand.
 • Våre smittevernregler gjelder på hele turen.
 • Vi reduserer antall deltakere slik at dette følger de gjeldende, lokale forskriftene for smittevern.

Innendørs aktiviteter

Stavanger Turistforening arrangerer enkelte kurs og møter som holdes innendørs i henhold til smittevernregler. Men flere kurs er nå gjort digitale og man kan enkelt ta disse på egenhånd ved å besøke denne siden.

Hytteturer

Alle hyttene krever forhåndsbooking. Det er ikke anledning til å møte opp uten å bestille på forhånd. Våre selv– og ubetjente hytter er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie for medlemmer, noe som betyr du kan bestille hele hytta for deg selv. Denne ordningen gjelder til og med vinterferien.

 • Den enkelte må selv sette seg inn i gjeldende koronaregler og forholde seg til disse når man bestiller
 • Hvis du tar med deg dine venner og familie på hyttetur, gjelder de nye reglene fra myndighetene om antall kontakter

Følgende smitteverntiltak videreføres:

 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og rent putevar
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon
 • Ta med deg egne søppelposer slik at du kan ta med eget avfall hjem
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens du er på hytta
 • Drop-in og dagsbesøk er ikke tillatt

I tillegg er hyttetilsynene ofte innom «sin» hytte og gjør rent.

Tursenteret

Tursenteret har fortsatt normale åpningstider. Her kan du gjøre en trygg handel og få gode tips på veien fra våre dyktige turveiledere. 

Åpningstider:

Mandag, onsdag og fredag: 10–16
Tirsdag og torsdag: 10 - 19
Lørdag: 10 - 15

Gramstadtunet hus og friluftslåve

Har åpen kafé hver torsdag og søndag. Det vil bli adgangskontroll, slik at det ikke er for mange gjester samlet på en gang.

I tillegg er det en rekke aktiviteter knyttet til området rundt Gramstad. Her kan du også leie trygge og store lokaler til ditt private arrangement. 

Haukeliseter fjellstue

Holder fortsatt åpent med gode smittevernrutiner. Det er her fantastiske forhold for en vintertur og du kan bestille et opphold via deres egne nettsider.

Mer informasjon finner du her

 1. Informasjon om nye nasjonale tiltak som trådte i kraft ved midnatt natt til mandag 4. januar: Nasjonale tiltak.
 2. På Folkehelseinstituttet sin temaside om koronaviruset: FHI.
 3. På DNTs nettside om Covid-19, som omhandler både hytter og aktiviteter.

Turtips i nærområdet

Vi har flere flotte turtips til turer som du kan utforske i nærområdet ditt. Statsminister, Erna Solberg, fremhever at det fremdeles vil være lov å møtes utendørs og for eksempel gå en tur. Det kan være smart å velge en tur som ikke alle andre velger, og da kan du hente masse inspirasjon til nye turer på våre turtips-sider her.

God trygg tur!

Hyttene er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie til og med 2. mai, med unntak av utvalgte hytter som har hyttevakter i påskeferien.
Hyttene er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie til og med 2. mai, med unntak av utvalgte hytter som har hyttevakter i påskeferien. Foto: Kristine Tofte

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 4. januar 2021