Du kan fortsatt gå trygt på tur med oss

Vi ser frem til alt blir bra igjen!
Vi ser frem til alt blir bra igjen! Foto: John Petter Nordbø

Fellesturer og aktiviteter utendørs i nærområdet fortsetter selv om mye annet nå må avlyses, men med tydelige tiltak rundt smittevern. Slik kan du trygt gå på tur sammen med oss. Vi håper at vi gradvis kan åpne tilbudet vårt for flere deltakere, når alt blir bedre igjen. 

Stavanger Turistforening følger nasjonale og lokale smitteverntiltak og arbeider for å opprettholde et godt smittevern på hyttene og på våre fellesturer i en tid med koronasmitte. 

Tross strenge begrensninger kan mange av våre fellesturer og aktiviteter i nærområdene gjennomføres, men med tydelige tiltak rundt smittevern. Likevel anbefales ikke unødvendige reiser ut over eget bo- og arbeidsregion og vi ser derfor at vi er nødt til å avlyse fellesturer med overnatting så lenge denne anbefalingen er gjeldende. Vi vil gjøre løpende vurderinger for fremtidige fellesturer basert på gjeldende smitterverntiltak. 

Kurs og øvrige arrangement utsettes/avlyses

Alle kurs og øvrige arrangement avlyses eller utsettes til et senere tidspunkt.

Hverdagsturer og nærturer

Nærturer og hverdagsturer kan fortsatt gjennomføres og vurderes som organisert idrett. Vi tillater grupper på 20 deltakere på to turledere. Det er viktig å holde avstandskravet på en meter. 

Barnas Turlag og turboklubber

Turboklubber og nærturer med Barnas Turlag kan fortsatt gjennomføres. Det skal legges opp til aktiviteter der avstandskravet på en meter kan holdes, men der det ikke er mulig å gjennomføre aktivitet med en meter avstand så unntas barn under 20 år fra avstandskravet.

Unngå felles transport

Det skal ikke legges opp til turer som medfører behov for fellestransport eller samkjøring.

Ingen kommunebegrensning for utendørs aktivitet og nærturer

For utendørs aktivitet er det ikke lenger forbud mot å samle personer fra flere kommuner. 

Hyttene er tilgjengelige for eksklusiv utleie

Våre selv– og ubetjente hytter er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie for medlemmer, noe som betyr du kan bestille hele hytta for deg selv. Eksklusiv hytteutleie vil være mulig å bestille til og med 20. mai.  Slik unngår vi at flere grupper samles i en tid med økt smitte. Du kan allerede nå bestille enkle sengeplasser fra 20. mai og ut hele 2021.

Den som bestiller hytta er selv ansvarlig for å bestille hytta på forhånd, følge smittevernreglene våre og sette seg inn i reglene for den kommunen du bor i og den du skal besøke. 

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke besøke en STF-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Generelle smittevernråd

Når du deltar på DNT-aktiviteter, er det viktig at du følger rådene fra Folkehelseinstituttet:

 • Hold en meter avstand til andre
 • Rengjør hendene godt og ofte med såpe eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon
 • Bruk munnbind i de tilfellene hvor det er anbefalt
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

Les mer på fhi.no

I tillegg er det viktig at du setter deg inn i smitteverntiltakene som er listet opp for hver enkelt DNT-tur, -arrangement og -hytte når du melder deg på tur eller bestiller hytte.

Turer og aktiviteter utendørs

Stavanger Turistforening arrangerer mange turer og aktiviteter som foregår utendørs. Det gjelder nærturer i mange kommuner, friluftstrimmen, turboklubber og fellesturer i de flotte fjellområdene våre. Disse fortsetter, men med tydelige smitteverntiltak, et begrenset antall deltakere og obligatorisk påmelding. 

Vi følger disse smitteverntiltakene på våre aktiviteter:

 • Vi krever påmelding i forkant eller registrering ved oppmøte på alle våre turer.​​​​​​​
 • Turleder er ansvarlig for å informere om våre gjeldende retningslinjer ved turstart.
 • Vi deler ikke ut mat - alle har med egen matpakke.
 • Vi deler ikke utstyr.
 • Turledere eller deltakere som har symptomer skal ikke delta.
 • Vi unngår å håndhilse og klemme.
 • Vi holder minst 1 meter avstand.
 • Våre smittevernregler gjelder på hele turen.
 • Vi reduserer antall deltakere slik at dette følger de gjeldende, lokale forskriftene for smittevern.

Innendørs aktiviteter

Stavanger Turistforening avlyser/utsetter kurs og møter som holdes innendørs. Men flere kurs er nå gjort digitale og man kan enkelt ta disse på egenhånd ved å besøke denne siden.

Hytteturer

Alle hyttene krever forhåndsbooking. Det er ikke anledning til å møte opp uten å bestille på forhånd. Våre selv– og ubetjente hytter er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie for medlemmer, noe som betyr du kan bestille hele hytta for deg selv. Denne ordningen gjelder til og med 20. mai.

 • Den som bestiller hytta er selv ansvarlig for å bestille hytta på forhånd, følge smittevernreglene våre og sette seg inn i reglene for den kommunen du bor i og den du skal besøke. ​​​​​​​

Følgende smitteverntiltak videreføres:

 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og rent putevar
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon
 • Ta med deg egne søppelposer slik at du kan ta med eget avfall hjem
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens du er på hytta
 • Drop-in og dagsbesøk er ikke tillatt
 • Om du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke besøke en STF-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

I tillegg er hyttetilsynene ofte innom «sin» hytte og gjør rent.

Tursenteret

Tursenteret har fortsatt normale åpningstider. Her kan du gjøre en trygg handel og få gode tips på veien fra våre dyktige turveiledere. 

Åpningstider:

Mandag, onsdag og fredag: 10–16
Tirsdag og torsdag: 10 - 19
Lørdag: 10 - 15

Gramstadtunet hus og friluftslåve

Har åpen kafé hver torsdag og søndag. Det vil bli adgangskontroll, slik at det ikke er for mange gjester samlet på en gang.

I tillegg er det en rekke aktiviteter knyttet til området rundt Gramstad. Her kan du også leie trygge og store lokaler til ditt private arrangement. 

Haukeliseter fjellstue

Haukeliseter fjellstue holder åpent i påsken, men kun for et begrenset antall gjester som allerede har forhåndsbestilt opphold hos oss. Det vil si at vi dessverre ikke har mulighet til å ta i mot nye bookingforespørsler, og at hovedbygningen, restauranten og andre fasiliteter holdes stengt for øvrige gjester. Vi har heller ikke anledning til å ta i mot drop-in-gjester, teltere og/eller bobiler. 

Overnattende gjester vil få tilbud om å forhåndsbestille måltider som frokost, niste og treretters middag. Disse vil da få tildelt et fast bord som man benytter seg av under hele oppholdet. Overnattende gjester kan også benytte seg av vårt tilbud fra fjellmenyen

Vi forholder oss til nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol og det vil derfor ikke være anledning til å kjøpe alkohol i restauranten i løpet av påskehøytiden.

Hovedbygget og restauranten holdes stengt for alle andre enn overnattende gjester. Dagsgjester og gjennomreisende kan likevel benytte seg av vårt take away-tilbud. Følg med på siste info på Haukeliseter sine egne nettsider.

Mer informasjon finner du her

 1. Informasjon om gjeldende nasjonale tiltak.
 2. På Folkehelseinstituttet sin temaside om koronaviruset: FHI.
 3. På DNTs nettside om Covid-19, som omhandler både hytter og aktiviteter.

Turtips i nærområdet

Vi har flere flotte turtips til turer som du kan utforske i nærområdet ditt. Statsminister, Erna Solberg, fremhever at det fremdeles vil være lov å møtes utendørs og for eksempel gå en tur. Det kan være smart å velge en tur som ikke alle andre velger, og da kan du hente masse inspirasjon til nye turer på våre turtips-sider her.

God trygg tur!

Hyttene er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie til og med 20. mai.
Hyttene er gjort tilgjengelig for eksklusiv utleie til og med 20. mai. Foto: Kristine Tofte

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 4. januar 2021