Ledige høstferiehytter fra fjell til fjord

Bleskestadmoen har mange ledige senger i høstferien og byr på rike naturopplevelser for hele familien.
Bleskestadmoen har mange ledige senger i høstferien og byr på rike naturopplevelser for hele familien. Foto: Simen Haughom

Har du ikke lagt planer for høstferien? Unn deg en avveksling fra hverdagen og opplev den fargesprakende høsten på en av turisthyttene! Vi har mange ledige senger på flere hytter som passer godt for barnefamilier. 

Kanskje var det steder du hadde lyst å oppleve i sommer som du ikke rakk over? Benytt sjansen nå, det er nemlig fortsatt mange muligheter til å sikre dere et herlig opphold på en av våre hytter, enten vil du dra til fjells eller velge en hytte nærmere byen. Her får du noen tips til hva dere kan finne på i høstferien.

Høstferieperler i Suldal 

Bleskestadmoen - en hytte med sjel i vakker natur

Bleskestadmoen turisthytte og Jonstølen turisthytte i Suldal har fortsatt masse ledig kapastitet i høstferien. Her kan du virkelig få oppleve høsten på sitt aller vakreste!

Bleskestadmoen er en hytte med sjel på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Hytta er Stavanger Turistforening sin eldste hytte, men i 2001 ble gamlehytta restaurert og satt tilbake til sin opprinnelige form. Samtidig ble det bygget en helt ny hovedhytte. Hytta ligger ikke mer enn 2-3 timers fottur fra Bleskestad og er lett tilgjengelig. 

Turen til Bleskestadmoen er utrolig vakker og tar ca. 2-3 timer.
Turen til Bleskestadmoen er utrolig vakker og tar ca. 2-3 timer. Foto: Simen Haughom

Jonstølen - moderne og perfekt for småbarnsfamilien

Jonstølen er en moderne turisthytte som ligger i barnevennlig avstand fra bilvei hvor fantastiske fjellopplevelser venter deg rett utenfor hyttedøra. Fra parkeringsplassen innenfor Mostøl er det en fin og barnevennlig tur inn til Jonstølen turisthytte. Stien snor seg jevnt oppover mellom furutrær og blåbærtuer. Siste del går langs Jonstølånå. Turen inn tar ikke mer en 20 minutter og er en perfekt familietur. Områdene rundt hytta byr på mange fine naturopplevelser med store muligheter for bærfangst! Ønsker dere et toppturmål under oppholdet er turen til Snønuten virkelig å anbefale.

Den perfekte høstferien må kanskje være å kombinere et besøk på både Jonstølen og Bleskestadmoen?

Jonstølen turisthytte er både moderne og lett tilgjengelig for hele familien! Thomas Alsgaard uttalte nettopp at dette er hans favoritthytte.
Jonstølen turisthytte er både moderne og lett tilgjengelig for hele familien! Thomas Alsgaard uttalte nettopp at dette er hans favoritthytte. Foto: Agnethe Larsen

Hytte til hytte-ekskursjon i Frafjordheiene

Har du større barn eller ungdommer som ønsker å være med på ekskursjon fra hytte til hytte i høstferien? Da kan vi anbefale trekantrunden som går fra Blåfjellenden, videre til Langavatn og til slutt avslutter dere turen på Sandvatn. Dere kan også starte omvendt vei. Turen starter fra Høgaleitet i Hunnedalen. Etappen fra Høgaleitet til Blåfjellenden er omtrent 3 timer. Det samme er også etappen fra Blåfjellenden til LangavatnLangavatn til Sandvatn tar ca. 4 timer. Den siste etappen fra Sandvatn tilbake til Høgaleitet er den lengste på ca. 5 timer. Husk å bestille plass på hyttene i forkant av turen. 

Familietur til Blåfjellenden er et herlig turmål for høstferien.
Familietur til Blåfjellenden er et herlig turmål for høstferien. Foto: Steinar Aanestad

Idylliske og barnevennlige hytter i Sirdal

Kosebamsetur til Børsteinen

Børsteinen ​​​​​​​føyer seg inn i rekken sammen med mange andre barnevennlige turisthytter. Den har svært kort avstand fra vei, og dette gjør denne hytta til et populært turmål for hele familien. Turen inn fra Lyseveien, som ligger mellom Ådneram og Lysebotn, tar bare 20 minutter. Terrenget er svært lettgått og lett fremkommelig for små barneføtter. Hytta har 20 sengeplasser og fire soverom, perfekt for et høstferieopphold for flere familier. I skrivende stund er det flere ledige senger på Børsteinen fra 6.-8. oktober. 

Lek og moro i naturen rundt Børsteinen turisthytte.
Lek og moro i naturen rundt Børsteinen turisthytte. Foto: Kjell Helle-Olsen

Taumevatn - en hytte som har alt!

Taumevatn er en trivelig hytte, som er blitt manges favoritthytte av flere årsaker. Den er passe stor, med mange koselige soverom med egne små hemser. Den er også glimrende for barnefamilier, da turen inn er lettgått og i et nydelig landskap. Hytta har 36 sengeplasser og god plass til flere familier på tur. Man kan fint kombinere en sykkel- og gåtur inn til hytta. Da sykler du fra bommen på anleggsveien fra Ådneram, en tur på ca. 7 km. Deretter går man til fots på stien opp til hytta, en nydelig tur på ca. 2 timer. Det fine med denne hytta er at den også har proviantlager, slik at du slipper å dra på for mye mat i sekken. Her kan også barna få teste fiskelykken, og det er både robåt og redningsvester som kan lånes ved hytta.

Både Taumevatn og Grautheller kan skilte med flotte fiskevann, og du kan låne både robåt og redningsvester hvis du bor på en av hyttene.
Både Taumevatn og Grautheller kan skilte med flotte fiskevann, og du kan låne både robåt og redningsvester hvis du bor på en av hyttene. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Grautheller – kombiner sykkel- og gåtur 

Grauthellerhytta er glimrende for barnefamilier. Den har mange trivelige soverom og like utenfor danner bekken en fin badekulp. Den koselige turisthytta ligger fint til i bakkeskråningen i den sørvestre enden av Grauthellervatnet. Veien inn Flatstøldalen fra Ådneram er perfekt for en familiesykkeltur. Etter ca. 15 km. på sykkelen er det ca. en halvtimes fottur frem til hytta. Stien går på nordstien av Grauthellervannet. Også på denne hytta finnes det proviantlager og mulighet for å låne robåt og redningsvester. 

Det er lett å kose seg sammen på Grautheller!
Det er lett å kose seg sammen på Grautheller! Foto: John Petter Nordbø

Gardsidyll på Bakken i Lysefjorden

Den idylliske og svært populære gardsperlen i Lysefjorden, Bakken gard, har fortsatt noen ledige senger i midtuken i høstferien. Garden er nylig totalrenovert er helt ideell for barnefamilier som ønsker en opplevelse helt utenom den vanlige hverdagen. En av de store attraksjonene på garden er pizzaovnen, hvor dere kan eksperimentere med de herligste steinbakte pizzaene! Bakken bør være på enhvers «bucket list»! Det kan være smart å bestille plass på båten til Bakken kai i god tid før avreise. Dere kan også gå den 2 km. lange turen gjennom steinur fra Songesand, men denne turen er krevende og anbefales ikke for små barneføtter på vått føre. 

Bakken gard kan skilte med egen pizzaovn hvor du kan diske opp med steinbakt pizza med ditt favorittfyll. En perfekt høstferieaktivitet på Bakken gard.
Bakken gard kan skilte med egen pizzaovn hvor du kan diske opp med steinbakt pizza med ditt favorittfyll. En perfekt høstferieaktivitet på Bakken gard. Foto: John Petter Nordbø

Bynære hytter helt for dere selv

Nodhagen - idyll i strandkanten bare 40 minutter fra Stavanger

Nodhagen er en perle i Ryfylke og ligger like ved inngangen til Lysefjorden ved Bersagel. Dette er et eldorado for de som vil drive friluftsaktiviteter som fisking, padling og roing. I tillegg er hytta et godt utganspunkt for en rekke turmuligheter, hvor merket sti til Vårlivarden er det naturlige valget for en topptur. I huset er det 10 sengeplasser, og i tillegg kan det plasseres madrasser på gulvet slik at det blir plass til noen flere. I naustet er det 8 hengekøyer som kan brukes til overnatting. Nodhagen er en utleiehytte, så bestiller du denne så får du hytta helt for deg selv. I skrivende stund har Nodhagen har fortsatt ledig første helgen i høstferien og frem til 8. oktober. 

Nodhagen turisthytte ligger i kort avstand fra by, og kan leies helt for dere selv. Her er det plass til flere familier som kan tilbringe høstferien sammen.
Nodhagen turisthytte ligger i kort avstand fra by, og kan leies helt for dere selv. Her er det plass til flere familier som kan tilbringe høstferien sammen. Foto: Kevin Røiseland Molstad, Jonas Gunde Olsvik

Pust ut på Fjøløy 

Ta en pause fra hverdagen og pust ut på Fjøløy. Kjenn på lukta av sjø og vinden som rusker i håret! Fjøløy er et stort friluftsområde i havgapet, med den endeløse blå vidda i horisonten. For barna er det ekstra gøy å lete etter de mange kaninene som bor på øya. Hytta ligger i retning Rennesøy og er kun en halvtimes kjøring fra Stavanger sentrum. Dette åpner opp for muligheten til å pendle til jobb om noen i familien ikke har ferie hele uken. Ta gjerne sykkelen med dere til Fjøløy, for det kryr av fine sykkelstier i områdene rundt. Se vår nyeste film fra Fjøløy her. Fjøløy leier du helt for deg selv, og den er fortsatt ledig hele midtuken i høstferien.

Fjøløy turisthytte er en bynær idyllisk liten perle med spektakulær utsikt!
Fjøløy turisthytte er en bynær idyllisk liten perle med spektakulær utsikt! Foto: John Petter Nordbø

Betjente hytter med ledig kapasitet i høstferien

Kjekke høstaktiviteter på Haukeliseter Fjellstue

På Haukeliseter Fjellstue kan du virkelig skjemme dere bort. I tillegg til nydelig mat og flotte fjellrom, så er det også lagt opp til flere kjekke aktiviteter for hele familien. Her kan du lese mer om hva dere kan gjøre på Haukeliseter i høstferien. Det er fortsatt ledige rom og spesielt i midtuken er det mye ledig. Bestiller du fjellrom i ukedagene, mellom søndag og fredag, får du også 100 kroner i rabatt per natt. 

Haukeliseter i høstdrakt
Haukeliseter i høstdrakt Foto: Håkon Aarthun

Benytt årets siste sjanse til å oppleve Lysefjorden turisthytte

Høstferieuken er den siste uken som Lysefjorden turisthytte har åpent denne sesongen, så har du enda ikke opplevd den nyoppussede betjente hytta innerst i Lysebotn, bør du sette av tid til det i høstferien. Opplev luksusen med hjemmelaget mat i vakre omgivelser. Her kan du få flere gode turtips til ferien.

Kajakkpadling i solnedgang ved Lysefjorden turisthytte.
Kajakkpadling i solnedgang ved Lysefjorden turisthytte. Foto: John Petter Nordbø

Fellesturer i høstferien

Hytte til hytte med Barnas Turlag

Ønsker du en høstferie ledet av erfarne turledere har vi flere fellesturer å velge mellom. Barnas Turlag arrangerer en spennende tur fra hytte til hytte i Bjerkreimsheiene. Turen går over fire dagen fra Hunnedalen til Tomannsbu, videre til Støle, Kvitlen og avluttes ved Bjordal.

Barnas Turlag sin tur går blant annet innom fantastiske Kvitlen turishytte.
Barnas Turlag sin tur går blant annet innom fantastiske Kvitlen turishytte. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Spennende dagsturer for voksne

Første søndagen i høstferien, den 4. oktober, arrangeres det to fellesturer for voksne. Den ene turen går med søndagsturkomiteen til Hellandsnipa og Ulvsfjellet. Toppene ligger nok litt utenfor allfarvei, men er vel verdt et besøk. Turen går i et variert terreng med både skog og hei, og byr på flott utsikt. Les mer om denne turen her.

Den andre turen er en spennende blåtur til et hemmelig sted, her kan du lese mer og melde deg på blåtur. 

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 24. september 2020