Vi søker hyttevakter til høstferien!

La barna være med på en høstferie utenom det vanlige!
La barna være med på en høstferie utenom det vanlige! Foto: Jane Byberg

Har du ikke lagt planer for høstferien? Ikke fortvil, vi har flere ledige hytteperler som søker ekstra omtanke og tilsyn i høstferien. Vi trenger også hyttevakter til flere helger i høst og vinter.

Har du lyst på en høstferie fylt med naturopplevelser, nye bekjentskaper og et meningsfylt arbeid for Stavanger Turistforening? Vi trenger hyttevakter til våre fantastiske hytteperler! Det er ledige hyttevakter i helgene, i begge ender av høstferien. Hvis du ønsker å forlenge oppholdet, slik at du får en langhelg, står du fritt til å gjøre dette. Vi trenger også hyttevakter til de mest besøkte hyttene våre i helgene i hele høst og vinter. 

Hyttevakten organiserer belegget på hytta, og påser på en hyggelig måte at hyttereglene følges. Hyttevakten gir hjelp og veiledning i hytta til besøkende, og ”opplæring” til nye medlemmer. I tillegg kan hyttevakten få ulike vedlikeholdsoppgaver som gjøres på hytta under tilsynsperioden.

Som ros for innsatsen får du bo gratis på eget hyttevaktsrom og spise for 150 kroner dager fra hytter hvor det er proviantlager. Det blir også rikelig med tid til å nyte høstfjellet!

Husk at det er første mann til mølla-prinsippet, så være kjapt ute om du ønsker å sikre deg en hyttevaktsperiode.

Følgende hytter trenger hyttevakter i høstferien og i helger fremover, disse blir løpende fylt opp, så vær rask om du har en favoritt:

Jonstølen turisthytte

Jonstølen, en moderne turisthytte i fantastiske omgivelser i Suldal. Perfekt familiehytte, med kort vei å gå fra bilvei, proviantlager og trivelige soverom. Her kan hele familien virkelig trives!

Jonstølen er en opplevelse både for liten og stor.
Jonstølen er en opplevelse både for liten og stor. Foto: Knut Larsen

Bakken gard

Bakken gard er en flott gård som ligger halvveis inne i Lysefjorden, mellom Bratteli og Songesand. Den gamle fjellgarden er på mange måter et historisk midtpunkt i Lysefjorden og hjemstedet til fjordens mest kjente karakter, Pilt-Ola. Det å være hyttevakt på Bakken er kanskje ekstra stas, her bor hyttevakten i et eget anneks, vegg i vegg med hunderommene. Her har man en egen liten stue, og kan trekke seg litt tilbake mellom hyttevakt-oppdragene. 

Nyrenoverte Bakken gard er en perle i Lysefjorden!
Nyrenoverte Bakken gard er en perle i Lysefjorden! Foto: Kristine Tofte

Tomannsbu

Tomannsbu får du virkelig høyfjellsfølelsen i kort avstand fra byen! Hytta ligger flott til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet, ca. tre timers fottur sør for Hunnedalen, med start like ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder. Her er det proviantlager, så man trenger ikke å bære med seg alt for mye mat når man skal være hyttevakt der for en periode. 

Tomannsbu, en perle hvor du får høyfjellsfølelsen ikke langt fra byen.
Tomannsbu, en perle hvor du får høyfjellsfølelsen ikke langt fra byen. Foto: Simen Haughom

Skåpet turisthytte

Skåpet, en moderne og svært etterspurt turisthytte! Her er det mye besøk og hyttevakten sørger for å organisere besøkene slik at alle finner seg godt til rette på hyttene. De spektakulære hyttene er innfallsporten til rutenettet i Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden. Turen opp tar ca. 1,5 time og det er proviantlager på hytta.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Kvitlen turisthytte

Den utradisjonelle og framtidsrettede selvbetjeningshytta Kvitlen, er av helseminister Bent Høie omtalt som Norges vakreste. Denne hytta må bare oppleves og har mange ledige perioder hvor vi trenger hyttevakt!

Fantastiske Kvitlen i forførende morgenlys.
Fantastiske Kvitlen i forførende morgenlys. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Viglesdalen turisthytte

Viglesdalen, en splitter ny hovedhytte mellom mektige og ville fjellsider i Hjelmeland. Turen inn er mektig og flott og tar ca. 3-4 timer, avhengig av tempo og antall pauser. 

Vakre Viglesdalen er et flott sted å tilbringe høstferien.
Vakre Viglesdalen er et flott sted å tilbringe høstferien. Foto: John Petter Nordbø

Flørli turiststasjon

Flørli Turiststasjon - den sjarmerende turisthytta opp fra Flørlitrappene er spesielt tilrettelagt for barnefamilier med både eget lekerom og innlagt strøm og vann. Det er en kort tur opp fra kaien, og her kan du virkelig nyte høsten i den idylliske lille bygda.

Flørli turiststasjon ligger idyllisk til i den vesle bygda Flørli i Lysefjorden.
Flørli turiststasjon ligger idyllisk til i den vesle bygda Flørli i Lysefjorden. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Blåfjellenden turisthytte

Nyt panoramautsikten fra hytta med nyhøstede blåbær fra det vakre landskapet rundt hytta. Nærhet til byen og ganske kort gangavstand fra bilvei, gjør hytta til et populært turmål. Blåfjellenden ligger i Frafjordheiane sitt landskapsvernområde, og du går hit på rundt tre timer fra Hunnedalen. 

Blåfjellenden er omgitt av et vakkert landskap.
Blåfjellenden er omgitt av et vakkert landskap. Foto: Elisabeth Søråsen

Sandvatn turisthytte

Hyttene ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng, ved utløpet av Sandvatnet i Frafjordheiene. På Sandvatn finner du to lett tilgjengelige hytter, bare tre timer å gå fra bilvei. Den ene hytta er nesten ny, og ble bygget i 2017. 

Sandvatn ligger vakkert til i Frafjordheiene.
Sandvatn ligger vakkert til i Frafjordheiene. Foto: Harald Pettersen

Grautheller turisthytte

Grautheller turisthytte er en barnevennlig hytte i Sirdal, men flotte fiskevann og turområder i umiddelbar nærhet. Her er det lett å nyte høstferien og gjøre en ekstra innsats som hyttevakt. Ta gjerne med barn/barnebarn hit, da dette er en ideeel hytte for barnefamilien. 

Grautheller er en av våre hytter som egner seg spesielt bra for barnefamilier.
Grautheller er en av våre hytter som egner seg spesielt bra for barnefamilier. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 17. september 2021