Stranddalen er kåret til en av Norges fineste DNT-hytter!

HIMLA FINT: Mange tar turen til Stranddalen for å fiske og spise de tradisjonelle komlemiddagene.
HIMLA FINT: Mange tar turen til Stranddalen for å fiske og spise de tradisjonelle komlemiddagene. Foto: Ingeborg Buer Søndenå

Stranddalen turisthytte er på pallen og har fått bronsemedaljen i Fjell og Vidde sin kåring av Norges fineste DNT-hytte! 

Fjell og Viddes lesere, DNTs medlemmer og juryen har talt – Stranddalen turisthytte er Norges tredje fineste DNT-hytte! I vinter nominerte Fjell og Viddes lesere mange hundre av DNTs totalt 550 hytter som sine favoritter. Juryen valgte deretter ut 15 betjente og 15 selv- eller ubetjente hytter. Gjennom sommeren har en avstemning på ut.no samt en jury kåret de aller flotteste. 

– At vi kom på tredje plass er jo helt fantastisk! Jeg er kjempefornøyd med resultatet og syns det er så stas at vi ble nominert og kom blant topp 3. Tenk at Stranddalen klarte å hevde seg helt i toppen blant alle de flotte DNT-hyttene som finnes rundt omkring i landet. Det viser kvaliteten i arbeidet til Stavanger Turistforening, som fokuserer på godt vedlikehold og bærekraftige oppgraderinger.  Jeg er stolt av å få være bestyrer på en så flott hytte, sier en svært glad bestyrer på Stranddalen turisthytte, John Anton Nilsen. 

JUBLER: Bestyrer og storbonde på Stranddalen,  John Anton Nilsen, jubler for bronseplassen!
JUBLER: Bestyrer og storbonde på Stranddalen, John Anton Nilsen, jubler for bronseplassen! Foto: Helene Seglem

– Det er enkelt å forstå hvorfor denne hytta omtales som "Perlen i Ryfylkeheiene!"

Juryen i hyttekåringen har mange godord å si om den unike hytta i Suldal og mener det er flere årsaker til at Stranddalen kom så høyt opp i kåringen.

– Det er enkelt å forstå hvorfor denne hytta alltid omtales som «Perlen i Ryfylkeheiene». Stranddalen turisthytte ligger 1000 moh. i et landskapsvernområde – omgitt av vakre blomster, topper og fiskerike vann. Hyttas historie går tilbake til 1926 og er et eksempel på DNTs «hytteluksus» – høy kvalitet, men nøktern standard. Her får du god, tradisjonsmat – og i nominasjonsprosessen var det nettopp maten som ofte ble trukket fram – de tradisjonsrike komlemiddagene er en institusjon for fjellvandrerne. Hytta har mange stamgjester – alt fra barnefamilier til jegere. Det er også svært positivt at Stranddalen denne sommeren har investert to millioner kroner i et effektivt solcellanlegg som har overtatt for dieselaggregatet. I tillegg til at stillheten er tilbake, har dieselforbruket bare i sommer blitt kuttet med nærmere 3000 liter.

Den betjente hytta Gjevilvasshytta i Trollheimen og den selvbetjente Rabothytta på Helgeland ble vinnerne av til Norges fineste DNT-hytter. 

Stavanger Turistforening gleder seg over bronseplassen og håper enda flere gjester ønsker å ta turen til denne perlen i Ryfylkeheiene.

LETT Å TRIVES: Det er lett å ha det godt på Stranddalen turisthytte.
LETT Å TRIVES: Det er lett å ha det godt på Stranddalen turisthytte. Foto: Helene Seglem

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 11. september 2020