Supertilbud på medlemskap!

Hurra! Nå kan du sikre deg gratis medlemskap ut året!
Hurra! Nå kan du sikre deg gratis medlemskap ut året! Foto: John Petter Nordbø

Nå har du mulighet til å sikre deg gratis medlemskap i Stavanger Turistforening ut året. Melder du deg inn i løpet av perioden 5. -11. september 2020, betaler du kun for medlemskap for 2021 og får resten av 2020 med på kjøpet. Tilbudet gjeder ved innmelding på nett og kun nye medlemmer. 

Vilkår

  • Tilbudet gjelder kun i perioden 5. - 11. september (frem til midnatt)
  • Innmelding og betaling må skje på nett
  • Medlemskapet gjelder for resten av 2020 samt hele 2021
  • Kampanjen gjelder nye medlemmer
  • Du mottar et midlertidig medlemsbevis i 2020 som kan brukes til brukes til rabatt på mat, overnattinger på hytter og kjøp av varer i DNT-butikkene
  • Medlemsmagasinet Fjell og Vidde mottas i 2021, ikke ut året 2020
  • Fra november 2020 får du full tilgang til medlemstjenester på Min side
  • Tilbudet gjelder ikke gavemedlemskap

Er du en av de som synes matpakka smaker ekstra godt med utsikt over Lysefjorden, eller at morgenkaffen gir ekstra energi når den serveres av storbonden på Stranddalen? Eller er du egentlig mest glad i de nære hverdagsturene? Et medlemskap i Stavanger Turistforening gir deg gode fordeler, uansett hvem du er. Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. Under følger mange gode grunner til å bli medlem i Stavanger Turistforening.

Som medlem kan du nyte kveldssol på 44 hytter i hele Ryfylke. Meld deg inn, kom deg ut!
Som medlem kan du nyte kveldssol på 44 hytter i hele Ryfylke. Meld deg inn, kom deg ut! Foto: Helene Seglem

For deg som ønsker å ta vare på naturen vår, nå og i fremtiden 

Vi er heldige. Vi bor i et land med vakre daler, storslåtte vidder, høye fjell, buldrende fosser, dype skoger og stille tjern. Vi kan gå på en sti uten å møte en sjel, og om vi vil, kan vi bestige en ny fjelltopp hver eneste tur resten av livet. Men hva om den brusende fossen plutselig stilnet, eller stillheten på fjelltoppen ble brutt av støyende vindmøller?

Naturen er sårbar, og det er vårt ansvar å ta vare på den. Den er grunnlaget for vår eksistens, men også grunnlaget for friluftslivet vårt. I år 1900 var halve Norge dekket av villmark. I dag er det bare 12 prosent villmarkspreget natur igjen i Norge. Naturen ofres ofte til fordel for stadig nye utbygginger. Skal vi fortsatt ha urørt natur i fremtiden, må vi ta vare på det lille som er igjen. Vi er en stemme for naturen. Ved å bli medlem støtter du vårt arbeid for å bevare naturen vi alle er så glad i. Din støtte bidrar til at fremtidens generasjoner også kan få naturopplevelser for livet.

Tur fra Stettabø til Vargastølen i Madland.
Tur fra Stettabø til Vargastølen i Madland. Foto: Per Henriksen

For deg som liker å følge de røde T-ene  

Hva hadde vel en tur i fjellet vært uten de røde T-ene? De som viser deg den trygge veien fra hytte til hytte, som guider deg til de vakreste utsiktspunktene, og gir deg naturopplevelser for livet, gang på gang, år etter år. En rekke enkle T-er med en enorm verdi - som har gitt trygghet for fjellvandrere i generasjoner. 

Den siste tiden har også de røde T-ene i vårt nærmiljø vist seg uvurderlige. I en tid med store begrensninger har nærturene vært kjærkomne pusterom. I Stavanger kan du for eksempel følge 52 ulike nærturer i byen, flott tilrettelagt av våre frivillige i godt samarbeid med Stavanger kommune. 

Helst siden 1868 har DNT jobbet med å legge til rette for et enkelt og aktivt friluftsliv for nordmenn, og i dag står det 1 millioner T-er og viser vei langs 22 000 kilometer med sti. I vårt distrikt er det 2500 kilometer med merkede stier, som viser deg en trygg vei mellom hyttene, til de vakreste fjelltoppene og mellom perlene i nærmiljøet ditt. I tillegg sørger de røde T-ene for at både vegetasjon og dyreliv kan leve mer uforstyrret fordi vi holder oss på samme sti.  

Visste du at de T-merkede stiene er den medlemsfordelen som flest oppgir at de bruker og setter pris på?

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Sandsa i Suldal
Sandsa i Suldal Foto: Simen Haughom

For deg som ønsker å bidra til 2500 km t-merkede stier og 44 hytter  

Som medlem i DNT og Stavanger Turistforening får du ikke bare tilgang til og rabatt på 44 hytter i vårt distrikt, men til over 560 hytter over hele landet. Du bidrar også til at hyttene tas vare på og mottar forsyninger av mat og brensel. Du bidrar til malingsstrøk, til at taket blir reparert, og at matlagre blir fylt opp. Du legger til rette for at 2500 kilometer med lokale stier vedlikeholdes og merkes. En tilrettelegging av naturopplevelser som dette er helt unikt i verdenssammenheng, og det hadde ikke vært mulig uten medlemmene våre. Tusen takk!

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser.  

Hvert år sørger våre frivillige for at vi kan arrangere over 1000 turer og aktiviteter.
Hvert år sørger våre frivillige for at vi kan arrangere over 1000 turer og aktiviteter. Foto: Marius Vervik

For deg som heier på de frivillige 

Dugnad er en tradisjon med dype røtter i landet vårt, og for oss er dugnaden en forutsetning. Det er så enkelt at uten frivillige, ingen Stavanger Turistforening. I 2019 la våre ildsjeler ned 64,6 årsverk i dugnad. Det er imponerende!

Disse ildsjelene bidrar til å gi deg naturopplevelser for livet i form av 44 hytter, 2500 kilometer med merkede stier og over 1000 små og store arrangementer i året. Men dugnaden må også finansieres. T-ene trenger maling, broene og kloppene må lages, og hyttene må fra tid til annen vedlikeholdes av mer enn vaskekluten. Som medlem i DNT støtter du dugnadsarbeidet, og bidrar til at flere kommer seg ut. 

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Fjellsportgruppa er for deg som liker å gi deg selv en ekstra utfordring. Dette er fra grunnleggende kurs i skialpinisme.
Fjellsportgruppa er for deg som liker å gi deg selv en ekstra utfordring. Dette er fra grunnleggende kurs i skialpinisme. Foto: Øyvind Salvesen

For deg som vil ha det bratt, spennende og rått 

Svimlende utsikter, bratte fjellvegger, tøffe stryk, vakre nedkjøringer og lange ekspedisjoner. Liker du å gå de bratte stiene opp til de ekstra spektakulære toppene, eller utfordre deg selv på klatring, skikjøring eller vinterteltturer? Ønsker du å lære mer for å være enda tryggere, samtidig som du kan oppleve spenningen du lengter etter? 

STF Fjellsportgruppa er distriktets største fjellsportaktør. Vi arrangerer turer og kurs i klatring, bre, bratt skikjøring, stisykling, og andre aktiviteter som krever spesiell kompetanse. Vi har tilbud for alle, fra nybegynnere til instruktører. 

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. 

Vinterturlederkurs på Haukeliseter.
Vinterturlederkurs på Haukeliseter. Foto: Preben Falck

For deg som vil være på den sikre siden 

Drømmer du om å lære å klatre, gå på bre, eller bli en reser i kart og kompass? Å tilegne seg kunnskap om friluftsliv gir deg trygghet, og visshet om du kan takle ulike utfordringer. Kjenn på mestringsfølelsen når du får til noe du har drømt om lenge! 

Vi tilbyr kurs innen stisykling, klatring, bre og annen fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning. Ferskingkursene er åpne både for deg som har gått på tur før, og for deg som er nybegynner. Du kan delta landet rundt, hele året. Medlemmer får rabatt.

Det er aldri for sent å lære noe nytt. Kanskje kan du gi noen en ny hobby? Vi kan love mye nyttig kunnskap og frisk luft! 

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Leder på Tursenteret i Stavanger Turistforening Kaja Raa Storaker.
Leder på Tursenteret i Stavanger Turistforening Kaja Raa Storaker. Foto: John Petter Nordbø

For deg som ønsker råd om utstyr og tur  

Tursenteret vårt er selve spydspissen på lokal kompetanse om friluftsliv og fjellene våre. Våre dyktige turveiledere kan du spørre om nær sagt hva du vil. De gir deg gode råd og tips om alt fra utstyr og pakking av sekken til neste sommerferie, eller en helgetur i nærmiljøet der du bor. I tillegg får du som medlem rabatt på utstyr og klær i tursenteret. Vi har også et eget byttestativ der du kan gjøre et bruktkupp. Husk miljøvettreglene, det er jo ikke alltid du trenger en helt ny allværsjakke, så lenge den du finner holder deg tørr og varm!

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. 

En rykende varm tekopp på Heiberghytta Grautheller.
En rykende varm tekopp på Heiberghytta Grautheller. Foto: John Petter Nordbø

For deg som liker å gå ute, men sove inne  

For mange er selve motivasjonen på en lang marsj, hytta som venter i andre enden. På våre tre betjente hytter Haukeliseter FjellstueLysefjorden turisthytte og Stranddalen turisthytte kan du kjenne varmen som sitter i veggene fra peisen så fort fjellstøvlene er av. Her får du maten servert av våre fantastiske vertskap. Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting og mat på alle turistforeningshyttene over hele landet. 42 av 560 hytter er betjente, med vertskap og matservering. Barn og ungdom får halv pris på overnatting. Du kan selvfølgelig også nyte fjellet på våre selv- og ubetjente hytter. På de selvbetjente er det et matlager slik at du kan gå med lettere sekk og heller kjøpe maten der. Du får også tilgang til våre utleiehytter. Dette er hytter med egen nøkkel, som du er sikret å ha for deg selv. «Å dra på hytta» trenger aldri mer å være det samme, for du kan alltids reise på en ny hytte, hver eneste gang!

Det koster ikke mye å bli rik på naturopplevelser. 

DNT Ung på tur i Frafjordheiene.
DNT Ung på tur i Frafjordheiene. Foto: Maren Tvedt

For deg som ønsker å gå tur med andre 

Drømmer du om å oppleve naturen på en ny måte? Er du litt usikker på kart og kompass, eller mangler noen å gå på tur med? Vil du strekke deg og prøve en litt mer krevende tur enn du tør på egenhånd? Da er fellestur noe for deg! Opplev nye landskap i trygge rammer med erfarne turledere. Enten du er ung eller gammel, helt fersk eller erfaren, om du ønsker å gå på tur i mange dager, eller kun noen timer – vi har turen for deg. Bli med oss og utforsk et nytt turområde i år! 

Det koster ikke mye å bli rik på naturopplevelser. 

Finn kjærligheten!
Finn kjærligheten! Foto: Marius Dalseg Sætre

For deg som leter etter kjærligheten  

Det skjer noe med nordmenn når vi er på tur. Da hilser vi på hverandre! Og jo lenger inn i fjellet du er, jo mer naturlig er det å slå av en prat. Om tidligere turer. Om det dere opplevde dagen før. Og når du har en samtale gående på fjellet, føler du overraskende fort at du kjenner personen du har møtt. I hvert fall når dere møtes igjen på neste hytte! Vil du sikre at du faktisk møter de samme personene igjen? Og at dere til og med går tur sammen hver dag? Da kan du melde deg på singeltur. Singelturer er som vanlige fellesturer, bare hakket mer sosialt. Og alle har en ting i felles: De er glade i å gå på tur! Og det kan jo være fint å vite om din fremtidige kjæreste? 

PS! I fjor fant tre par kjærligheten på singeltur med oss. ❤️ 

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser.  

Barnas Turlag på sommertur til Nodhagen
Barnas Turlag på sommertur til Nodhagen Foto: Knut Larsen

For deg som ønsker å ta med familien ut på tur  

Ønsker du å gi friluftsgleden videre til barna dine? At de også skal føle gleden ved å gå på en sti, nå toppen, eller kjenne lukten av våt mose og lyng en vakker sommermorgen? At de skal få mestringsfølelsen ved å bære sekken selv, og kjenne gleden ved å utforske hva som finnes rundt neste sving? Barnas Turlag er et nært fellesskap der familier med barn kan gå på tur sammen og få nye opplevelser i nærområdet.  

Og ved hjelp av Stavanger Turistforening, kan din familie overnatte på den koselige hytta like ved der dere bor. Eller telle T-ene på stien, og få nye lekekamerater på hytta. Og for hvert eneste magiske øyeblikk, hvert eneste skritt, vil du gi naturens gleder videre til barna.

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser.

Åpning av ny hytte i Viglesdalen
Åpning av ny hytte i Viglesdalen Foto: John Petter Nordbø

For deg som synes kunst og kultur gjør et sterkere inntrykk i det fri 

Liker du å kombinere natur med kulturopplevelser? Synes du konsertopplevelsen blir ekstra sterk når du er midt blant en fjellrekke som tar pusten fra deg? Tenk å kunne ta seg en fjelltur mellom konsertopplevelsene! Som DNT-medlem får du rabatt på flere festivaler, for eksempel Haukeliseter Fjellfestival, en sosial og morsom måte å komme i gang med friluftslivet. Du får også mulighet til å kjøpe festivalpass til Vinjerock før alle andre. 

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

For deg som liker å drømme deg bort 

Fjell og Vidde er Norges største friluftsmagasin og DNTs medlemsblad. Fem ganger i året mottar medlemmene bladet, med tips og inspirasjon til et aktivt og allsidig friluftsliv på fjellet, i skogen og langs kysten. Hvert nummer av Fjell og Vidde leses av 400 000 nordmenn, og har gitt turinspirasjon og gode råd til norske friluftsfolk i generasjoner.  

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 


Tekst: Ingvild Lundberg Bakke og John Petter Nordbø

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 4. september 2020