Ta en Gladmat-tur til Gramstad i sommer! 

GLADMAT-SOMMER: Nyt sommervarmen og vår egen Gladmat-rett rundt bordene på friluftslåven på Gramstad.
GLADMAT-SOMMER: Nyt sommervarmen og vår egen Gladmat-rett rundt bordene på friluftslåven på Gramstad. Foto: Odd Inge Worsøe

Årets Gladmat-festival har en rekke turgodbiter på programmet. I år kan du nyte både en lekker Gladmat-rett og god festivalstemning på tur sammen med oss på Gramstad.

I år som i fjor er vi stolte over å samarbeide med Gladmat. Nå gleder bestyrer Mona Lende Pedersen seg til å ønske Gladmat-gjestene velkomne til Gramstadtunet hus og friluftslåve. Sammen med ivrige frivillige står hun klar til å servere årets Gladmat-rett til sultne turgåere. 

Kjøkkensjef Jessika Svensson på Haukeliseter fjellstue har komponert årets rett, og den er satt sammen av et utvalg av rettene som er på menyen på fjellstua denne sommeren. Årets rett er sommersalat med småpotet, grønnsaker og spekeskinke fra Hovden, toppet med syltet rødløk, Haukelichevrè og ramsløksmajones. Retten kan kjøpes onsdag til søndag i Gladmat-uka 22.-25. juli. Prisen er 80 kroner. 

Kafeen vil holde åpent fra kl. 11-16 onsdag til søndag, med ytterligere åpningstider utover kvelden ved stor pågang. Gladmat-retten serveres så langt lageret rekker. For alle som melder seg på en fellestur er maten inkludert i prisen. 

  Disse turene kan du gå

  I alt tilbyr vi fire ulike aktiviteter under festivalen. Alle får utgangspunkt på Gramstad, og innebærer selvfølgelig servering av Gladmat-retten etter tur. Her er de fire aktivitene: 

  • 22. juli kl. 09.00-11.00: Morgentur med yoga og Gladmat-lunsj på Gramstad. Bli med på en fellestur med utendørs yoga med vår dyktige instruktør Anbjørg Salte. Etter en lett tur i terrenget blir det yoga og enkle avspenningsøvelser.  Det kreves ingen forhåndskunnskaper for å være med.
  • 22. juli kl. 10.30-12.30: Gladmat-tur med turkafé på Gramstad. Vi legger opp til en flott fjelltur der vi besøker tre topper på to timer. Vi skal via Paradisskaret og innom Mattirudlå, Lutsifjellet og Bjørndalsfjellet. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola og Stavanger. Etterpå spiser vi sammen på låven. 
  • 23. juli kl. 10.30-12.30: Gladmat-tur med turkafé på Gramstad. Denne gangen blir det tre andre topper på to timer. Turen går innom Øvre Eikenut, Dalsnuten og Fjogstadnuten. Nyt utsikten i godt selskap med dyktige turledere. 
  • 24. juli kl. 17.30-19.30: Gladmat-tur med ryggsekk - utmerket trening. Kom i form til fjellturen senere i sommer! Gladmat-fredag og vi byr på ryggsekktur. Turen går fra Gramstad til Fjogstadnuten, videre til Resasteinen og deretter tilbake til Gramstad, hvor Gladmat-retten venter på Friluftslåven. Varighet ca to timer.

  Slik blir sommeren på Gramstad

  Det er ikke bare under Gladmat-uka det blir hektisk aktivitet på Gramstad-området. Hver uke gjennom hele sommeren blir det åpen sommerkafé på låven fem dager i uka fra onsdag til søndag kl. 11-16. I tillegg vil det gjennom hele sommeren foregå gratis barneaktiviteter i området. 

  På sommermenyen finner du følgende fristende retter. Menyen vil variere noe fra dag til dag. 

  • Dagens varmrett (wraps med tapasboller og salat og/eller suppe)
  • Sandwich (club sandwich og/eller andre varianter inkludert vegetaralternativ)
  • Wraps (med laks og/eller andre varianter inkludert vegetaralternativ)
  • Pølse med brød eller lompe
  • Vaffel med rømme og syltetøy
  • Vaffel med kuleis
  • Kaffe/te/mineralvann
  • Utvalg av is og snacks

  Dette skjer under årets festival

  Gladmaten er et fast lokalt sommerinnslag. Heldigvis blir det festival også i år, til tross for korona-situasjonen. Årets festival blir annerledes, men byr likevel på et svært spennende program. Her er noen av de andre godbitene: 

  • Glade småkokker - gratis matkurs for barn. Dette er et TV-kurs du kan følge hjemmefra via Facebook.
  • Den store skattejakten - rundt i hele kommunen vil det være plassert lokale matskatter som barn kan finne ved å følge en oppgave eller rebus. I tidsrommet 16. juli til 25. juli legges det daglig ut informasjon både på Facebook og Instagram, med hjelp til å finne fram til skattene. Her kan hele familien være med å hjelpe.
  • Kokepunktet som podkast - faglig program som i år blir som podkast. 
  • Gladmatløyper - Turer med guider fra GuideCompaniet. Restaurant til restaurant-løype.
  • Gladmattorg - Lokale matprodusenter viser frem produktene sine på torget. 
  Området rundt Gramstad byr på utallige turmuligheter. Nå kan du bli med å utforske områdene og nyte nydelig mat etterpå.
  Området rundt Gramstad byr på utallige turmuligheter. Nå kan du bli med å utforske områdene og nyte nydelig mat etterpå. Foto: Odd Inge Worsøe

  Takk til NorEngros som sponser oss med miljøvennlig engangstallerkener og bestikk til Gladmat på Gramstad.

  Annonse

  Skrevet av John Petter Nordbø 2. juli 2020