Pimp opp provianten med Gladmat!

Gladmat gir deg gode oppskrifter på hvordan du kan pimpe opp provianten på turisthyttene.
Gladmat gir deg gode oppskrifter på hvordan du kan pimpe opp provianten på turisthyttene. Foto: Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Hvilke få ingredienser kan vi ta med oss i sekken og kombinere med mat fra proviantlageret på en STF-hytte, for å lage gode og inspirerende måltider? Vi tok med oss Gladmat-teamet, kokk og prosjektleder Cathrine Selvaag og daglig leder Maren Skjelde, på tur til Skåpet turisthytte for å pimpe opp provianten.

Oppskriftene er utarbeidet i samarbeid med Mari Hult, som jobber sammen med Maren og Cathrine i Gladmat. Mari er også kjent for vegetarbloggen.no. Her er hva Gladmat-teamet tryllet frem:

Blomkål-karbonader med ingefær

ANTALL:  Ca. 12–14 stk.

INGREDIENSER FRA PROVIANTLAGERET:

1 POSE BOIL IN BAG RIS

2 DL HAVREGRYN

INGREDIENSER FRA SEKKEN:

1 BLOMKÅL

1 BIT FERSK INGEFÆR

FREMGANGSMÅTE:

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Kutt opp blomkål i små biter og kok bitene møre.

3. Bland blomkål, ris og havregryn til en klissete masse.

4. Smak til med salt, pepper og revet ingefær.

5. Form massen til kaker som du steker i solsikkeolje på middels varme til de er gylne.

Tomatsuppe med linser og løk

ANTALL: SUPPE TIL TO SUPPETALLERKENER

INGREDIENSER FRA PROVIANTLAGERET:

2 BOKSER HERMETISKE TOMATER

INGREDIENSER FRA SEKKEN:

1 LØK

1 BOKS RØDE LINSER

2 DL FRISKT FJELLVANN

FREMGANGSMÅTE:

1. Hakk løk og skyll linsene i kaldt vann.

2. Ha løk, linser, tomater og vann i ei gryte.

3. La det småkoke i 15–20 minutter, eller lenger om du har tid.

4. Smak til med salt og pepper.

Søte havrelapper med banan og rosiner

ANTALL: CA. 20 STK.

INGREDIENSER FRA PROVIANTLAGERET:

5 DL HAVREGRYN

1 LITEN PAKKE ROSINER

INGREDIENSER FRA SEKKEN:

2 BANANER

FREMGANGSMÅTE:

1. Mos bananen med en gaffel i en bolle.

2. Rør inn havregryn.

3. Tilsett rosiner.

4. Form røren til små lapper som stekes i solsikkeolje i en stekepanne på middels varme.

Tips! Smaker ekstra godt med syltetøy som du finner i proviantlageret. Havrelappene passer utmerket som turmat, og er garantert en suksess hos barna.

Krydderkakao

ANTALL: 2 STORE KOPPER

INGREDIENSER FRA PROVIANTLAGERET:

5 DL FERDIG UTBLANDET TØRRMELK

1 PLATE KOKESJOKOLADE

INGREDIENSER FRA SEKKEN:

STJERNEANIS

HEL KANEL

HEL GRØNN KARDEMOMME

FREMGANGSMÅTE:

1. Ha alt i gryta og varm forsiktig opp.

2. Server og nyt!

Ta vare på krydderet som er brukt. Dette kan skylles, tørkes og tas med på neste hyttetur.

Tips til ekstra ingredienser i sekken som krydrer hytteoppholdet: 

• Parmesan

• Spekeskinke

• Tørket sopp eller annen frysetørket

frukt/grønt/bær

• En liten flaske god olivenolje

• Krydder (velg de i poser for lite vekt!)

• Hvitløk, sjalottløk eller vanlig løk

• Chili

• Plukk bær og sopp på veien til hytta, eller pakk med fiskestang og prøv fiskelykken.

Foto: Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 1. juli 2020