Nå kan enda flere komme seg trygt ut på tur

Nå kan du låne en gratis turbyøle i tursenteret vårt og ta med en venn, som trenger litt ekstra støtte på turen, trygt ut i naturen.
Nå kan du låne en gratis turbyøle i tursenteret vårt og ta med en venn, som trenger litt ekstra støtte på turen, trygt ut i naturen.

Med turbøylen U-GO kan enda flere komme seg trygt ut på tur og oppleve økt naturglede. Nå har Stavanger Turistforening fått tildelt turbøyler, som vi kan tilby gratis til utlån for alle de som trenger litt ekstra støtte på turen. 

Den Norske Turistforening har nemlig mottatt 50 turbøyler som vil brukes til å få enda flere trygt ut på tur over hele landet. 

- Vi er veldig takknemlig for å denne fine gaven som kan hjelpe oss i å nå vårt mål om å få enda flere ut på tur! Alle har godt av å komme seg ut i naturen – for folk som trenger litt ekstra støtte er det ekstra viktig å finne gode løsninger for å føle seg trygg på tur. Vi har allerede positive erfaringer med turbøylen på noen av våre tilrettelagte turer og ser frem til å dele naturglede med enda flere ved bruk av U-GO, forteller Helen Adamson, Rådgiver i DNT tilrettelagt.

Her får Helen Adamson i DNT tilrettelagt overrakt turbøyler fra grunderen bak U-GO, Marianne Hebnes.
Her får Helen Adamson i DNT tilrettelagt overrakt turbøyler fra grunderen bak U-GO, Marianne Hebnes. Foto: Agnethe Larsen

Flere kan ha glede av turbøylen U-GO

Turbøylen kan åpne muligheter for noen å komme seg ut på tur i områder som normalt sett er for krevende. U-GO kan brukes i flere typer omgivelser, enten det er til byvandring, løp eller tur i terreng. Turbøylen er et flott hjelpemiddel for flere typer mennesker som trenger støtte på turen. Både svaksynte, eldre og barn med nedsatt bevegelsesevne kan ha stort utbytte av turbøylen. Kanskje du har en bestefar, eller en nabo som er blitt dårlig til beins, men som klarer seg fint på kortere turer med noe å holde fast i? Eller har du et barn som har redusert gangfunksjon, som kan ha god hjelp av en bøyle å holde i? Turbøylen er dessuten moderne, sporty, liten og lett å ha med på tur. 

Ønsker tilbakemeldinger på bruken

Alle som ønsker å låne en turbøyle kan hente den i Tursenteret til STF, som ligger i undergangen ved Rogaland Teater. U-GO har behov for enda flere tilbakemeldinger på erfaring fra bruk, og det er derfor veldig nyttig om de som låner turbøylen har lyst å fylle ut et tilbakemeldingsskjema etter turen.

Her kan du se en video av hvordan du kan bruke turbøylen U-GO:

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 19. juni 2020