Bli med på sommerens store fotokonkurranse!

Bli med i sommerens store fotokonkurranse og vinn flotte premier!
Bli med i sommerens store fotokonkurranse og vinn flotte premier! Foto: Elisabeth Tønnessen

Stavanger Turistforening og Rogaland Fylkeskommune inviterer til en felles fotokonkurranse, som skal bidra til økt oppmerksomhet rundt konsekvensene av klimaendringer i Rogaland. Fotokonkurransen er åpen for alle og vi håper flest mulig vil være med å bidra.

– Klimaendringene er allerede tydelige i Rogaland. Økt temperatur og økt nedbør gir konsekvenser for naturen vi er avhengig av, og der vi bor. Fremover må vi forvente oss uforutsigbart vær og ekstremvær. Samtidig som vi må håndtere disse endringene, skal vi endre måten vi lever på og utvikle samfunnet vårt i bærekraftig retning. Fotokonkurransen håper jeg vil bidra til positiv oppmerksomhet rundt et alvorlig tema, sier Marianne Chesak, fylkesordfører og leder av hovedjuryen i fotokonkurransen.

Stavanger Turistforening er samarbeidspartner med Rogaland fylkeskommune i gjennomføring og markedsføring av selve fotokonkurransen.

– For oss passet dette samarbeidet i sommer helt perfekt. Vi jobber aktivt for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag. I dag er dette temaet blitt større, viktigere og mer komplisert enn noen gang. Økt kunnskap og kjærlighet til naturen øker også forståelsen for hvordan vår levemåte påvirker alt rundt oss. Hvis denne fotokonkurransen kan bidra til at flere kommer seg ut i nærmiljøet sitt og ut i naturen, for å lete etter gode motiv, vil det være en positiv bieffekt, sier Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.

Alle kan delta – unge oppfordres spesielt

Fotokonkurransen er åpen for alle og har innleveringsfrist 31. august. Du trenger hverken et avansert fotoapparat eller mye kunnskap om fotografering for å delta. I denne konkurransen har alle mulighet for å vinne.

– Det viktigste er historien bildet forteller og inntrykket det gir på seeren. Den tekniske kvaliteten er jo god nok fra de fleste mobiltelefoner som alle har med seg i lomma i dag. Vi vil også spesielt oppfordre unge, som allerede viser at de er svært opptatt av klimaendringer og utfordringene vi står overfor til å delta, sier Elin Valand, prosjektleder for Regionalplan for klimatilpasning og rådgiver i regionalplanavdelingen i Rogaland fylkeskommune. 

To hovedkategorier:

  1. «Våtere og villere»- Hva betyr klimaendringene for deg, og hvordan må vi tilpasse oss et villere og våtere vær?Her vil vi gjerne få et glimt inn i hva du mener er utfordringer med klimaendringene i Rogaland?
  2. «Lavutslippssamfunnet»- Hvordan skal vi oppnå et lavutslippssamfunn? Hvilke tiltak bør vi satse på i Rogaland for å redusere klimagassutslippene lokalt? 

Bilder til konkurransen sendes til: fotokonkurranse@rogfk.no

Sammen med bildet må det opplyses om: 

  • Hvilken kategori bildet hører til (kategori 1 eller 2).
  • Hva det er tatt bilde av. 
  • Hvor er bildet tatt - gjerne legg ved en kort beskrivende historie. 
  • Navn og alder på fotografen. 

Flotte premier til vinnerne!

Det vanker både pengepremier, gavekort og heder og ære til de beste bidragene som kommer inn i hver av kategoriene. I tillegg vil vinnerbildene pryde både framsiden og selve plandokumentene for Regionalplan for klimatilpasning og Regional planstrategi.

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 11. juni 2020