Ny hytte i STF-familien

Dette er det nye tilskuddet til STF sin hyttefamilie. Snart kan du nyte tilværelsen på denne hytta ved Sundmorkvatnet i Lyngsheia.
Dette er det nye tilskuddet til STF sin hyttefamilie. Snart kan du nyte tilværelsen på denne hytta ved Sundmorkvatnet i Lyngsheia. Foto: Preben Falck

Det er med stor glede at Stavanger Turistforening kan meddele at det er kjøpt en ny fjellhytte med en unik beliggenhet ved Sundmorkvatnet i Lyngsheia. Hytta blir nummer 45 i rekken av STFs hytteperler og vil være til stor glede for turgåere i fremtiden.

- Området og plasseringen av hytta er ekstraordinært vakkert! Hytta ligger helt alene på flotte svaberg med utsikt sørover dalen, med små basseng i vassdraget fra Sundmorkvannet ovenfor og med fosser og kulper nedover mot Songesandstølene, forteller Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.

Knytter Bakken og Lyngsheia sammen

Hytta ligger ca. 2 timers gange fra nyrenoverte Bakken gard og vil derfor være en flott liten turisthytte som knytter Bakken og Lyngsheia sammen. Hytta er i utgangspunktet to boenheter som er bygget sammen. Den ene delen er i brukbar stand, mens den andre eldre delen trenger noe oppussing for å få den standarden som er nødvendig. Selv om deler av hytta er i dårlig forfatning kan den med enkle midler gjøres beboelig som to utleiehytter. Dette blir ypperlig for barnefamilier, og andre som ønsker kortere turer i det vakre naturområdet hvor de kan ha denne hytta som base. To boenheter i samme hytte er også perfekt for to barnefamilier, som ønsker noen fredelige dager sammen i herlig fjellterreng.

- Eiendommen ble lagt ut for salg i det åpne markedet, og styret i STF måtte handle raskt for å få tilslaget. Det er derfor mange ubesvarte spørsmål om hvordan hytta skal brukes, når den kan åpne og så videre. I første omgang skal vi snakke med grunneiere i området og avklare hvilke muligheter dette kan gi, og sjekke med våre frivillige om det er noen som er lystne på å gyve løs på et mindre reahabiliteringsprosjekt. Vi regner derfor med at dette året må brukes til oppussing, før man kan se på en åpningsdato for gjester, sier Falck.

Flere veier til hytta

Det er flere adkomstmuligheter til hytta. Du kan gå på vestsiden av Sundmorkvatnet og nordover til veien over Lyngsheia, eller på østsiden av vannet og videre østover til Kåsastølen. Begge de nevnte trasseene er flotte og godt oppgåtte stier. 

- Vi vil med ekte dugnadsånd ruste opp hytta til en turisthytte med enkel standard, slik at vi raskest mulig kan gjøre dette fantastiske naturområdet lettere tilgjengelig for allmennheten. Vi ser frem til å gå i gang med oppussingen og håper at mange frivillige har lyst å være med å løfte denne fremtidige hytteperlen, avslutter Falck. 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 11. juni 2020