Vi trenger deg til sommerens meningsfulle ferie!

Bli med på en meningsfull ferie fylt med flotte opplevelser på en av turisthyttene i sommer!
Bli med på en meningsfull ferie fylt med flotte opplevelser på en av turisthyttene i sommer! Foto: Ida Strandenæs Larsen

Planlegger du årets sommerferie, men har fortsatt noen ledige hull i kalenderen? Meld deg som hyttevakt, eller som dugnadshjelp på Nilsebu, og få en ferie med mening!

I år, som i fjor, trenger vi ekstra mange hyttevakter for å gjøre hytteopholdet til de besøkende trygt og godt. Vi skal også pusse opp Nilsebu i sommer og trenger verdsatte dugnadshender til dette. Ledige hyttevakter finner du her og kommende dugnader på Nilsebu finner du her. All hjelp som både hyttevakt og dugnadshjelper på Nilsebu er gull verdt og gir deg virkelig en ferie med mening i et sosialt felleskap. 

Spørsmål og svar om det å være hyttevakt

Vi har samlet en del spørsmål og svar på det å være hyttevakt, slik at du trygt kan melde deg til tjeneste. Alle perioder som vi trenger hyttevakt til er lagt ut kronologisk som egne arrangement i Dugnadskalenderen. Meld deg på de periodene som kan være aktuelle for deg, så tar vi kontakt. Eventuelle spørsmål kan stilles til oss ved å sende en epost til frivillig@stf.no.

Hva gjør jeg som hyttevakt?

Hyttevakten bor på hytta i perioden de er vakt og ser etter at hytta er i god stand. Du organiserer belegget på hytta, og påser på en hyggelig måte at hyttereglene følges. Hyttevakten gir hjelp og veiledning i hytta til besøkende, og ”opplæring” til nye medlemmer. Du etterfyller også smittevernvarer, som antibac og klorin. Hvis det begynner å minke på noen av varene melder du fra til kontaktperson i Stavanger Turistforening. Hyttevakten sørger også for at gjestene vasker etter seg, og du tar i et ekstra tak om hytta ellers trenger det. Ellers er det supert om du kan bidra med enkle vedlikeholdsoppgaver i løpet av perioden du er hyttevakt. 

Får jeg noen ekstra goder for å være hyttevakt?

Dess flere hyttevakter vi får, dess flere hytter kan vi holde åpne hele ukene i sommer. Dermed er du som hyttevakt med å bidrar til at flest mulig kan få oppleve en kortreist og unik sommerferie i år. I tillegg til å kjenne på æren av dette, bor du og din familie kostnadsfritt på hytta, og kan ta ut varer fra proviantlageret til en verdi av 150 kroner per døgn. Dermed får du en helt gratis ferie med unike naturopplevelser og nye bekjentskaper på veien. En ferie du garantert ikke vil glemme!

Nyt roen på en av våre fantastiske hytter i sommer. Her ser du den koselige sofakroken i hovedhytta på Skåpet.
Nyt roen på en av våre fantastiske hytter i sommer. Her ser du den koselige sofakroken i hovedhytta på Skåpet. Foto: Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Hvilke hytter kan jeg velge mellom?

I sommer trenger vi hyttevakter på en rekke av hyttene våre. Vi har 44 hytter  i fjell, hei og fjord så det er masse å velge i! En del av hyttene har faste hyttefaddere som får anledning til å sette seg opp først, og øvrige perioder tildeles etter "førstemann til mølla" prinsippet. Vi jobber kontinuerlig med å sette opp hyttevakter for sommeren. 

Hvilken tidsperiode trenger vi hyttevakter?

Fra og med uke 25 til og med uke 33 ønsker vi hyttevakter på mange av hyttene våre. Vi trenger også helgevakter til Kvitlen, Viglesdalen og Bakken Gard frem til 20. juni og fra og med 20. august. Alle perioder er lagt ut kronologisk som egne arrangement i Dugnadskalenderen. Meld deg på de periodene som kan være aktuelle for deg, så tar vi kontakt.

Hvor lenge varer hyttevaktperioden?

Hyttevaktperioden i fellesferien går fra søndag til søndag, og varer i en uke. Utenom fellesferiene trenger i også helgevakter til utvalgte hytter med mye besøk. 

Hyttevakttjenesten kan fint kombineres med en familieferie. Ta gjerne med barna på tur!Her titter tre fornøyde fjes ut av hytta på Grautheller.
Hyttevakttjenesten kan fint kombineres med en familieferie. Ta gjerne med barna på tur!Her titter tre fornøyde fjes ut av hytta på Grautheller. Foto: John Petter Nordbø

Må jeg være medlem for å være hyttevakt?

Ja, du må være medlem i Stavanger Turistforening for å kunne være hyttevakt. Er du medlem og friluftsinteressert, så er du hjertelig velkommen til å melde deg som hyttevakt enten du er enslig, et par, venner eller en familie. 

Kan jeg ha med barna hvis jeg skal være hyttevakt?

Det å være hyttevakt passer fint både for familier, ansvarlige ungdommer og voksne. Det er bare hyggelig om du tar med barna på hyttevaktstjenesten, så får de også en flott inngang til det frivillige arbeidet. Noen hytter er mer tilrettelagt for barn enn andre, men vi hjelper til med å finne en hytte som kan passe.

Kan jeg ha med hunden min hvis jeg skal være hyttevakt?

Vi kan dessverre ikke ha hyttevakter som har med seg hund, da vi har et begrenset antall hunderom på våre hytter. Hunderommene er forbeholdt overnattende gjester med hund. 

Må jeg være på hytta hele tiden, eller kan jeg gå meg en tur i området?

Du får masse tid til å nyte naturen i området rundt hytta og få fine sommerferieopplevelser mens du er hyttevakt. Ingen forventer at du skal sitte inne på hytta og vente på neste gjest hele dagen.

Det blir masse tid til kjekke aktiviteter rundt hytta, selv om du har tatt på deg oppdraget som hyttevakt. På Sandsa turisthytte kan du blant annet ta barna med på båttur!
Det blir masse tid til kjekke aktiviteter rundt hytta, selv om du har tatt på deg oppdraget som hyttevakt. På Sandsa turisthytte kan du blant annet ta barna med på båttur! Foto: Arvid Berentsen

Får jeg eget rom som hyttevakt?

Hyttene har egne tilsynsrom som du, og eventuelt familien din, får bo på når dere er hyttevakt.

Hvordan forbereder jeg meg til å være hyttevakt?

For å å være godt forberedt som hyttevakt er det fint å ha et ambassadørkurs, som er et Bli kjent-kurs, hvor du lærer mer om arbeidet og verdiene til Stavanger Turistforening og får muligheten til å bli kjent med andre frivillige. For øyeblikket er det ikke planlagt noen kurs før til høsten, men vi tilbyr nå å ta kurset digitalt. Alle som skal være hyttevakter må også gjennomgå et smittevernkurs som tas digialt, og gjennomføres på 20 minutter. Ta kontakt med brita@stf.no for å få tilgang til kursene.

Sommerferieidyll som hyttevakter på Jonstølen turisthytte.
Sommerferieidyll som hyttevakter på Jonstølen turisthytte. Foto: Knut Strandenæs Larsen

Hvor kan jeg ta kontakt om jeg lurer på noe mer angående hyttevaktoppdraget?

Hvis du lurer på noe mer angående det å være hyttevakt, og ønsker mer informasjon, så kan du sende en e-post på følgende adresse: frivillig@stf.no.

Hvor melder jeg min interesse til hyttevakttjeneste?

Alle perioder som vi trenger hyttevat til er lagt ut kronologisk som egne arrangement i Dugnadskalenderen. Meld deg på de periodene som kan være aktuelle for deg, så tar vi kontakt.

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 7. juni 2021