Nå åpner vi snart hyttene igjen – slik blir tilbudet fremover

Skåpet
Skåpet Foto: Vidar Tøge

Folk lengter etter å dra på hyttene våre og vi lengter etter å ta deg imot! Men i år ber vi deg om å bestille plass på forhånd. Nå gleder vi oss til å åpne hyttetilbudet gradvis opp igjen. 

–I en spesiell tid er det mange som har søkt seg til naturen og friluftslivet. Vi har akkurat vært gjennom tidenes nærturpåske, og gleder oss til en fantastisk sommer for alle som er glade i Norge og friluftslivet. Nå ser vi frem til trygge besøk på hyttene våre, sier daglig leder Preben Falck i STF.

Nå setter vi i gang med en gradvis gjenåpning av hyttetilbudet vårt.

Stavanger Turistforening har alltid sagt at det er rom for alle som kommer. Men i år må vi ha mye mer kontroll på antall personer samlet. Derfor setter vi krav til alle om å bestille plass på forhånd. Det gjør du på hyttesidene på UT.no eller ved å kontakte de betjente hyttene Lysefjorden Turisthytte, Haukeliseter Fjellstue og Stranddalen Turisthytte direkte.

Fortsatt stengt til 1. mai

Etter at regjeringen 12. mars beordret alle om å holde seg hjemme for å hindre koronasmitte, valgte Stavanger Turistforening og resten av DNT å stenge alle hytter og avlyse alt av turer og aktiviteter frem til 1. mai. Hyttene har i denne perioden kun vært tilgjengelige ved nød.

Selv om det private hytteforbudet opphører 20. april, vil hyttene fremdeles være stengt. Stavanger Turistforening har 44 hytter. Hyttene våre er svært ulike, fra store, betjente Haukeliseter Fjellstue, med servering og vertskap, til enkle, selv- og ubetjente hytter langt inne i fjellheimen. Hva som kreves for å kunne åpne vil variere og derfor vil åpningstidspunkt fra hytte til hytte også gjøre det.  

En arbeidsgruppe utarbeider nå tiltak og retningslinjer for bruk av hyttene i tiden som kommer. Retningslinjene vil være like for hele Den Norske Turistforening. Ambisjonen er å ha alt klart til iverksetting i slutten av denne uka. 

Slik åpnes hyttene: 

Betjente hytter: 

Haukeliseter Fjellstue er fremdeles stengt, og vi forholder oss til de lokale retningslinjene gitt av Vinje kommune. Planlagt åpning er foreløpig satt til 1. mai. Det blir begrenset kapasitet den første tiden etter åpning. De heldige som bestiller plass på Haukeliseter kan nyte fantastiske snøforhold og flotte forhold for vårskiturer langt utover mot sommeren.

Lysefjorden Turisthytte er planlagt åpnet omkring 15. juni. Du kan allerede nå bestille ditt sommeropphold i Lysebotn. 

Stranddalen Turisthytte planlegger årets betjente sommersesong, men dato for åpning er fremdeles ikke satt. Det er store snømengder i Stranddalen i år, og det vil ta tid før hytta er klar til sommerbruk. Det vil bli en noe enklere drift denne sesongen.

Ubetjente og selvbetjente hytter: 

Hyttene uten betjening åpnes litt etter litt fra og med den første uken i mai. Vi kommer til å åpne de mest tilgjengelige hyttene først. For å sikre at hensynet til smittevern overholdes vil foreningen iverksette en rekke tiltak på hyttene. Tiltakene utarbeides for hele Den Norske Turistforening, og vil variere fra hytte til hytte. Et av tiltakene er å bruke bookingsystemet til å begrense antallet som er på hyttene samtidig. Den første tiden forventer vi at antallet gjester som kan være på hytta samtidig blir sterkt begrenset. Følg med på våre oppdaterte føremeldinger for hvilke hytter som blir tilgjengelige. 

Book din sommerdrøm på Ut.no

Planlegger du årets norgesferie? Allerede nå kan du planlegge din eventyrsommer i Ryfylkeheiene. STF har 44 hytter spredd fra Gaudland i sør til Haukeliseter i nord. Her kan du oppleve alt fra skjærgårdsferie på Nodhagen, solnedgang i havet på Fjøløy og topptur til Rogalands høyeste fjell fra Haukeliseter til stølsferie på Bleskestadmoen i Suldal.

Turportalen Ut.no er det beste planleggingsverktøyet for fjellturer. Her ligger det oppdatert informasjon om hytter og ruter, samt en rekke turforslag. Her finner du også booking til hyttene. Bookingen er nå stengt, men vil bli åpnet opp etter hvert som tiltakene for de ulike hyttene er avklart.

På grunn av korona-situasjonen vil det bli innført ekstraordinære refusjonsregler, som sikrer at folk får pengene tilbake ved sykdom eller karantene osv.

–Det er trygt å bestille hos oss. Vi gleder oss til å ønske velkommen til en trygg ferie på hyttene våre, sier Falck.

STF jobber også med en gradvis gjenåpning av aktivitetstilbudet. 

Vi oppdaterer UT.no fortløpende. 

Bli medlem i dag!

Tekst: Mari Stephansen og John Petter Nordbø

SNØRIK VINTER: Haukeliseter Fjellstue har fortsatt mye snø, og kan by på skiføre også i mai. Bildet er fra tidligere i vinter.
SNØRIK VINTER: Haukeliseter Fjellstue har fortsatt mye snø, og kan by på skiføre også i mai. Bildet er fra tidligere i vinter. Foto: Håkon Aarthun

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 20. april 2020