Turer og arrangement avlyst til 1. mai

Foto: Odd Inge Worsøe

Oppdatert 18.03 kl. 10.30:

Vi trapper opp vår viktigste dugnad for folkehelsa og tar derfor en pause med turer, kurs og aktiviteter. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til 1. mai. 

VEND I TIDE!

Vent med fjellturen nå. Hyttene har nødåpent for deg som allerede er i fjellet.

Turer og aktiviteter

Gitt den raske utviklingen i COVID-19-situasjonen, og ut ifra råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), avlyser Stavanger Turistforening alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til 1. mai. 

Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Spørsmål angående refusjon av turer og aktiviteter

Som frivillig organisasjon er det krevende tider for oss på grunn av koronaviruset. Dersom du har mulighet til det, vil det bety mye for vårt fremtidige tilbud om du lar være å be om refusjon. Alt STF tjener går inn i potten med å opprettholde det unike hytte-, rute- og aktivitetstilbudet i distriktet vårt. Vi takker deg for hjelpen dersom du velger å ikke kreve pengene tilbake.

  • Dersom du ikke ønsker å be om refusjon for turen, trenger du ikke å foreta deg noe. 
  • Dersom du ønsker å be om refusjon for turen tar du kontakt med Jane Byberg på mailadresse: jane@stf.no. Vi ber deg oppgi beløpet du ønsker tilbakebetalt, navnet ditt, turnummer og/eller kopi av bookingbekreftelsen.

Vi ber om tålmodighet på besvarelse av hevendelser, da vi er inne i en svært krevende og ekstraordinær situasjon. Vi lover at alle skal få svar, med det vil ta noe mer tid enn normalt.

Utsett hytteturen

Vi oppfordrer til å ikke benytte våre hytter nå. Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet. Vi fraråder lengre turer i perioden fremover. Dette er ikke tiden for å tillegge redningsmannskap og helsetjenesten potensielt ytterligere belastninger. Ta heller en luftetur der du bor. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle. Husk å hold god avstand fra andre personer når du er ute på tur.

Vinterfjellet har tidvis krevende forhold og væromslagene kan komme brått. Hyttene våre står der som en trygghet for de som alt er på tur og som trenger ly. Det er et samfunnsansvar vi også må opprettholde nå. Vi ønsker ikke at folk skal havne i farlige situasjoner fordi de legger ut på tur og kommer frem til stengt hytte.

Haukeliseter er stengt til over påske, men opprettholder en minimumsbemanning for å ivareta sikkerheten. Også Ådneram er stengt.

Gramstad Friluftslåve holder stengt til 1. mai, og kafédriften på torsdager og søndager utgår. 

Er du pålagt hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon knyttet til koronaviruset, så må denne selvsagt respekteres.

Vi oppfordrer alle til å ha ekstra fokus på de anbefalingene som gjelder fra Folkehelseinstituttet. 

Tursenteret kan besøkes digitalt

Tursenteret vårt i Kannik vil være fysisk stengt frem til den 26. mars, men er tilgjengelig på mail: tursenter@stf.no og telefon: 51 84 02 00. Det er for tiden noe begrenset kapasitet, men alle skal få svar, og du vil bli ringt opp igjen om du ikke får svar med en gang.

Store arrangement

Det er fortsatt lenge til Opptur (6. mai) og 7-nuts turen (7. juni). Hva som vil skje med disse arrangementene vil avklares i god tid. Årsmøtet til Stavanger Turistforening den 16. april vil bli utsatt til etter 1. mai. Ny dato kommer. 

DNT oppdaterer fortløpende siste status i saken på denne siden: Koronavirus.

Støtt oss

For å ha et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av STFs tilbud viderefører sitt medlemskap. Til deg som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem - ditt medlemskap utgjør en stor forskjell og bidrar til at vi kan overleve vår 133 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle.

Bruk tiden nå sammen med dine aller nærmeste, hold deg i nærmiljøet og bidra til dugnaden, så står alle våre 44 hytter og venter på deg den dagen dette er over.

Annonse