TURER OG ARRANGEMENTER AVLYSES 

Foto: Odd Inge Worsøe

Oppdatert 16.03 kl. 16.30:

Vi trapper opp vår viktigste dugnad for folkehelsa og tar derfor en pause med turer, kurs og aktiviteter. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til 1. mai. 

VEND I TIDE!

Vent med fjellturen nå. Hyttene har nødåpent for deg som allerede er i fjellet.

Turer og aktiviteter

Gitt den raske utviklingen i COVID-19 situasjonen, og ut ifra råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), avlyser Stavanger Turistforening alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til 1. mai. 

Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Vi ber om tålmodighet i forhold til spørsmål om refusjon, da dette er en svært krevende og ekstraordinær situasjon. Vi lover at alle skal få avklaring, men det vil ta noe tid.

Utsett hytteturen

Vi oppfordrer til å ikke benytte våre hytter nå. Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet. Vi fraråder lengre turer i perioden fremover. Dette er ikke tiden for å tillegge redningsmannskap og helsetjenesten potensielt ytterligere belastninger. Ta heller en luftetur der du bor. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle. Husk å hold god avstand fra andre personer når du er ute på tur.

Vinterfjellet har tidvis krevende forhold og væromslagene kan komme brått. Hyttene våre står der som en trygghet for de som alt er på tur og som trenger ly. Det er et samfunnsansvar vi også må opprettholde nå. Vi ønsker ikke at folk skal havne i farlige situasjoner fordi de legger ut på tur og kommer frem til stengt hytte.

Haukeliseter er stengt til over påske, men opprettholder en minimumsbemanning for å ivareta sikkerheten. Også Ådneram er stengt.

Gramstad Friluftslåve holder stengt til og med 26. mars, og kafédriften på torsdager og søndager utgår. 

Er du pålagt hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon knyttet til koronaviruset, så må denne selvsagt respekteres.

Vi oppfordrer alle til å ha ekstra fokus på de anbefalingene som gjelder fra Folkehelseinstituttet. 

Spørsmål om avbestilling av planlagte turer og aktiviteter

Det er mange som har fått sine planlagte turer avlyst. Vi jobber på spreng for å informere alle som skulle delta, og skaffe seg en oversikt over situasjonen. Vi ber om tålmodighet i forhold til spørsmål om refusjon, da dette er en svært krevende og ekstraordinær situasjon for en frivillig organisasjon. Vi lover at alle skal få avklaring, men det vil ta noe tid. 

Tursenteret kan besøkes digitalt

Tursenteret vårt i Kannik vil være fysisk stengt frem til den 26. mars. Vi vil besvare e-poster og telefoner mandag–fredag fra kl 10 til 16. Dere kan kontakte oss her:

 E-post: tursenter@stf.no eller telefon: 51 84 02 00.

Store arrangement

Det er fortsatt lenge til Opptur (6. mai) og 7-nuts turen (7. juni). Hva som vil skje med disse arrangementene vil avklares i god tid. Årsmøtet til Stavanger Turistforening den 16. april vil bli utsatt til etter 1, mai. Ny dato kommer. 

DNT oppdaterer fortløpende siste status i saken på denne siden: Koronavirus.

Støtt oss

For å ha et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av STFs tilbud viderefører sitt medlemskap. Til deg som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem - ditt medlemskap utgjør en stor forskjell og bidrar til at vi kan overleve vår 133 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle.

Bruk tiden nå sammen med dine aller nærmeste, hold deg i nærmiljøet og bidra til dugnaden, så står alle våre 44 hytter og venter på deg den dagen dette er over.

VEND I TIDE! Vent med fjellturen nå. Vi oppfordrer sterkt  til å ikke benytte våre hytter nå. Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet. Vi fraråder lengre turer i perioden fremover. Vi legger til grunn at alle de som besøker våre hytter følger FHIs anbefalinger. Det betyr at den enkelte ikke skal legge ut på lengre turer hvis de tror de er syke eller av andre grunner er i karantene. Vi oppfordrer den enkelte til å kontakte lege hvis de er i tvil.

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 11. mars 2020