Nilsebu Turisthytte stenger dørene mens omfattende renovering pågår

Nilsebu vil få et omfattende ansiktsløft i 2020 og stenger dørene mens selve arbeidet pågår.
Nilsebu vil få et omfattende ansiktsløft i 2020 og stenger dørene mens selve arbeidet pågår. Foto: Odd Inge Worsøe

Fra og med 18. mai til 19. september skal Nilsebu turisthytte gjennomgå en omfattende renovering, som kommer til å gi hytta et solid ansiktsløft. På grunn av dette arbeidet må Nilsebu stenge dørene for besøkende mens arbeidet pågår. Den 19. september blir det gjenåpning av hytta, og det er bare å glede seg til en enda flottere og bedre tilrettelagt Nilsebu!

35 år etter at Nilsebu ble rehabilitert forrige gang er nå hytta moden for et skikkelig ansiktsløft! Fra og med 18. mai til den 19. september vil Nilsebu få en omfattende renovering, som skal løfte og gjøre hytta i stand til å leve videre de neste 20 årene. Hytta skal også i størst mulig grad gjøres tilgjengelig for personer med funksjonsnedsettelser.

Nilsebu skal blant annet få nytt tak, nye vinduer, isolering i gulvene, nytt kjøkken, bedre drenering i og rundt hytta, hunderom med egen inngang og handicap-toalett i tilknytning til hovedhytta. Dette omfattende arbeidet betyr at hytta må holde dørene stengt for besøkende mens arbeidet pågår. Fjellvandrere som har et behov for overnattingsmulighet ved Nilsebu i renoveringsperioden vil ha mulighet til å overnatte på en enkel gjeterhytte, som ligger rett ved Nilsebu.

Velkommen til dugnad

Selv om Nilsebu er stengt i renoveringsperioden er alle velkommen på kommende dugnader som blir satt opp i forbindelse med renoveringen. Første planlagte dugnad er den 26. - 28. juni, og interesserte må melde seg på denne dugnaden her. Vi trenger frivillige hender til ulike varierte oppgaver, blant annet riving/demontering av gammelt kjøkket, hjelp til å rydde, lage mat, kjøre båt og mye annet arbeid. Frivillige som har lyst å bidra på Nilsebu kan melde sin interesse til mailadresse; frivillig@stf.no

Åpningshelg med dobbel feiring

Den 19. september blir det jubel og glede når Nilsebu kan gjenåpne i ny drakt. Gjenåpningen markeres med en fellestur den 17.- 19. september. Turen markerer også åpningen av den historiske vandreruten fra Nes til Viglesdalen, videre til Stakken og Nilsebu. Vel fremme på Nilsebu feires gjenåpningen med en flott festmiddag. Har du lyst å være med på feiringen, så kan du melde deg på denne turen her

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 21. januar 2020