Hele kommunen på tur!

Både liten og stor inviteres med på tur i den nye storkommunen.
Både liten og stor inviteres med på tur i den nye storkommunen. Foto: Marius Dalseg Saetre

For å markere at Stavanger, Rennesøy og Finnøy har blitt en helt ny kommune inviteres alle med på tur. I løpet av tre dager i februar kan du besøke tre flotte turområder i den nye kommunen. Turene passer for hele familien, og alt er gratis.  Siste tur går til Teigen på Finnøy Torsdag 13. februar kl 17-20. En stemningsfull lyktetur!

I samarbeid med Stavanger Kommune, og andre lokale samarbeidspartnere, kan du ta med hele familien på tre innholdsrike familiearrangementer på tre unike turområder i nye Stavanger kommune;

Kom deg ut-dagen på Fjøløy 2. februar kl. 11-15

Her på Fjøløy kan du være med på en fullspekket familiedag den 2. februar.
Her på Fjøløy kan du være med på en fullspekket familiedag den 2. februar. Foto: John Petter R. Nordbø

Velkommen til en stor aktivitetsdag for hele familien ute i havgapet på Fjøløy. Øya har en spennende (og litt skummel) histore. Etter at Fjøløy fort ble nedlagt er området blitt et av de viktige friluftsområdene i Rennesøy kommune og nå i Stavanger.

Det kan blåse friskt her ute, men denne dagen tar vi bruk alle lune kroker og kriker og vi gleder oss til å vise fram dette fantastiske området. Det blir varme griller, natursti, konkuranser, kåserier i den gamle offisersmessa, åpen hytte med utsikt mot Rennesøy. 

Har du lyst å være med er det viktig at du melder deg på, fordi alle må ta buss det siste stykket til parkeringsplassen på Fjøløy som er reservert til kun busser denne dagen. 

Aktivitetsløype i Sørmarka 5. februar kl. 17-20

Bli med på en kjekk aktivitetsløype i Sørmarka den 5. februar.
Bli med på en kjekk aktivitetsløype i Sørmarka den 5. februar. Foto: Kjell Helle-Olsen

Bli med på en spennende ettermiddag/kveld i skogen ved Ullandhaugtåret. Det blir en aktivitetsløype hvor frivillige organisasjoner lar hele familien bli engasjert. Det blir servert tomatsuppe og brød flere steder i løypa, så husk å ta med en stor suppekopp for servering. Kle deg etter været og nyt utsikten over store deler av den nye kommunen fra utsiktspunktet.  Dette blir en innholdsrik kveld med kjekke aktiviteter i kanskje det mest bruke friområdet i kommunen vår.

Lyktetur i Teigen på Finnøy 13. februar kl. 17-20

I Teigen på Finnøy den 13. februar kan du oppleve en spennende lyktetur, garantert en opplevelse for hele familien!
I Teigen på Finnøy den 13. februar kan du oppleve en spennende lyktetur, garantert en opplevelse for hele familien! Foto: Jarle Aasland

Opplev 1000-årsstedet på Finnøy sammen med hele familien! På amfiet og rundt i Teigen-skogen blir det underholdning og mye spennende som skal skje i kveldsmørket. Med lykter og lys blir skogen forvandlet til en eventyrskog. Det blir aktiviteter med mange overraskelser underveis. Troll som lurer mellom trestammene og skjønne alver som lyser opp tilværelsen. Det blir merket en rundløype i skogen med poster og noen overaskelser. Til slutt samles alle ved amfiet der det blir dans, sang og kåseri. 

Vi har varme griller, så ta gjerne med noe mat du ønske å grille/varme. Det blir servering av varm drikke med noe attåt til alle.

Det er kun adkomst med buss eller på sykkel/gående (P-plassen ved Teigen er stengt for biler denne kvelden). Gratis busser blir satt opp fra Vikevåg og Hanasand på Rennesøy og fra Judaberg på Finnøy. Alle skal med. Ingen påmelding!

Ta med hele familien og kom!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 16. januar 2020