Ine gir skigleden videre

Ine Søyland gleder seg til å gi skigleden videre til deltakerne på Skiskolen 2020.
Ine Søyland gleder seg til å gi skigleden videre til deltakerne på Skiskolen 2020. Foto: Ine Søyland

For Ine Søiland (18) er Skiskolen først og fremst gøy. – Når du koser deg sammen med andre og har det kjekt, lærer du også mye, sier skiinstruktøren. 

–Jeg finner gleden av å kjenne på en mestringsfølelse når jeg står på ski. Nå vil jeg gjerne videreføre den gleden. Det er en utrolig god følelse å se at folk utvikler seg og har en progresjon, sier Ine Søiland, instruktør på Skiskolen.

Det lå i kortene at Søiland skulle gå på Skiskolen så snart hun ble gammel nok. Far Petter Søiland er én av de faste ildsjelene som gjør Skiskolen mulig. Han har vært med som frivillig i en årrekke. Ine og de tre andre søsknene hennes var på mange måter programforpliktet til å bli med. 

Skiskolen er starten

–Jeg startet på Skiskolen med langrenn da jeg var ganske liten. Da jeg ble eldre byttet jeg til alpint, forklarer hun. 

I dag er 18-åringen å finne med to ski på beina så ofte hun klarer. Nå er det randonee og freestyle det går mest i. 

–Skiskolen er en start der du kommer sammen med andre med den samme interessen. Når du koser deg sammen med andre og har det kjekt, lærer du også mye, sier hun. 

Når Skiskolen starter 8. februar er det med Ine Søiland som én av instruktørene. Det er en rolle hun stortrives i. 

–Siden far alltid har vært med, fikk jeg prøve meg som assistent tidlig. Jeg fikk prøve å hjelpe elevene, og merket fort at det var givende for meg, forteller Ine. 

Lærer fortere i ung alder

I fjor tok hun instruktørkurset for alpint, og hadde sin første skiskole som hovedinstruktør. 

–Jeg lærer mye av det. Å være instruktør gir meg noe, og erfaringene tar jeg med meg andre steder også.

Hun mener det er viktig for barn å teste ulike idretter i ung alder, for å legge et grunnlag til senere i livet. Det er enklere å lære seg teknikk, motorikk og bevegelser når man er liten, mener skiinstruktøren.

–Jeg startet på langrennsski, og tror det var en fordel. Etter hvert ble jeg mer og mer vågal på ski. Du lærer å finne balansen, og får bevegelsene inn. Det er viktig, mener Søiland. 

Nå gleder 18-åringen seg til å lære skigleden videre og gi deltakerne den mestringsfølelsen hun selv kjenner på. 

–Jeg kommer nok til å gjøre dette hvert år så lenge jeg får anledning til å være med, sier hun. 

Skiskolen er Rogalands største skiskole, og arrangeres for 62. gang i 2020. Arrangør er Stavanger Turistforening i samarbeid med Stavanger Aftenblad. Det arrangeres kurs for voksne og barn, nybegynner og viderekommende i grener som langrenn, alpint og snowboard. Dato for skiskolen er 08.-09. og 15.-16. februar 2020 på skisentrene i Sirdal og Stavtjørn.

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 7. januar 2020