«Det å være frivillig har gitt livet mitt en ny mening» 

Johan Østbø er en av våre rutinerte dugnadshelter. Han forteller at dugnadsarbeidet i Stavanger Turistforening har gitt livet en ny mening.
Johan Østbø er en av våre rutinerte dugnadshelter. Han forteller at dugnadsarbeidet i Stavanger Turistforening har gitt livet en ny mening. Foto: John Petter Nordbø

Hundrevis av frivillige utgjør selve ryggraden i Stavanger Turistforening. Bli bedre kjent med Johan, Julie, Bente og Sjur, fire av våre ekte dugnadshelter.

Johan Østbø (85)

Jeg ble pensjonist i 1994, og det å gå hjemme og svive var ikke positivt for meg. Da jeg så at Stavanger Turistforening hadde behov for frivillige, tenkte jeg at dette var en ypperlig mulighet for meg å komme meg ut. 

Mine oppgaver som frivillig:

Hva skal man si - alt mulig! Jeg gjør det som STF trenger meg til. Jeg har bidratt på dugnader på Flørli og Sandsa turisthytte, jobbet på 7- nutsturen og på skolearrangementet Opptur med hundrevis av ungdommer. Jeg er også vert på Friluftstrimmen, som arrangeres ved Mosvangen Camping hver tirsdag. Her koker jeg kaffe og tevann til deltakerne og sørger for trivelig stemning.

Min opplevelse av det å være frivillig:

Det gir meg glede å føle at det er behov for meg. Og ikke minst at jeg er med og hjelper til slik at andre også får oppleve den gleden som friluftslivet gir. Det at arbeidsoppgavene er så varierte, gjør at jeg også får brukt kroppen min. Etter at jeg ble enkemann i 2013 har frivillighetsarbeidet også vært med på å holde meg oppe gjennom sorgen. Jeg stortrives som frivillig, og det har gitt livet mitt en helt ny mening.

Min beste dugnadsopplevelse:

Jeg syns det er vanskelig å plukke ut kun en dugnadsopplevelse fordi alle frivillige oppdrag jeg gjør for STF har vært så givende på hver sin måte. Men jeg husker godt basecampene jeg var med på inne ved Preikestolen. Vi var som en stor familie, vi tullet og tøyset og hadde det så koselig sammen!

Bente Løyning setter pris på alle de kjekke opplevelsene og alle de hyggelige menneskene hun møter som frivillig i Stavanger Turistforening.
Bente Løyning setter pris på alle de kjekke opplevelsene og alle de hyggelige menneskene hun møter som frivillig i Stavanger Turistforening. Foto: John Petter Nordbø

Bente Løyning (59 år)

Jeg hadde treårsjubileum 1. august 2019. Tre år som har vært fylt med masse glede og gode opplevelser!

Mine oppgaver som frivillig:

Jeg er turleder i Fjells Venner & Turkompani. Vi har turer så og si hver dag året rundt. Jeg arrangerer kjekke turer hver tirsdag og lørdag i nærområdet. Ellers prøver jeg også å få tid til så mye frivillig arbeid som jeg kan på andre arrangementer i regi av STF.

Min opplevelse av det å være frivillig:

Det er utrolig kjekt og sosialt å være turleder i STF. Tur gjør godt for både helsen og humøret. Jeg setter også pris på å være en del av det samholdet og den felles gleden turgruppen deler ute på turer.

Min beste dugnadsopplevelse:

Verdens vakreste nattvandring til Dalsnuten er den beste opplevelsen jeg har hatt som frivillig. Jeg hadde vakt på toppen av Dalsnuten og så lyslenken av mennesker som beveget seg oppover fjellet - det var en magisk kveld! 

Julie Jacobi Jonstrup er frivillig i styret til Fjellsportgruppa i STF, og setter stor pris på alle de kjekke aktivitetene hun får være med på som frivillig.
Julie Jacobi Jonstrup er frivillig i styret til Fjellsportgruppa i STF, og setter stor pris på alle de kjekke aktivitetene hun får være med på som frivillig. Foto: John Petter Nordbø

Julie Jacobi Jonstrup (37 år)

Jeg har vært frivillig siden 2015, da jeg meldte med på Grunnleggende turlederkurs i 2015. 

Mine oppgaver som frivillig:

Jeg gikk Grunnleggende turlederkurs i oktober 2015, og ble valgt inn i styret i Fjellsportgruppa til STF i 2016. Jeg har vert styreleder fra 2017, og ble vinterturleder i 2019. 

Min opplevelse av det å være frivillig:

Det er spennende å være med og påvirke hva fjellsportgruppa i STF skal drive med. Jeg treffer masse kjekke folk i DNT og andre turglade ute på turer som jeg utvikler nye vennskap med. 

Min beste dugnadsopplevelse:

Jeg har flere flotte dugnadsminner, men hvis jeg skal trekke ut ett så må det bli Topptursamlingen i Rosendal i 2018. Dette var en knallbra opplevelse! Vi var en stor gjeng på 48 personer, hvor jeg møtte nye folk, opplevde en super stemning og hvor alle koste seg ute på ski. Dette er en samling vi håper å få til hvert år, og vi ser tilslutningen er over all forventning.

Sjur Raage Aasvold gløder for det å ta med seg andre ungdommer ut på tur og bidrar også på større arrangementer i regi av STF.
Sjur Raage Aasvold gløder for det å ta med seg andre ungdommer ut på tur og bidrar også på større arrangementer i regi av STF. Foto: John Petter Nordbø

Sjur Rage Aasvold (17 år)

Jeg har vært frivillig i STF i et par år nå, spesielt innenfor DNT Ung, noe som er veldig spennende.

Mine oppgaver som frivillig:

Som frivillig er jeg med på å organisere turer og planlegge arrangementer.

Min opplevelse av det å være frivillig:

Frilufts- og villmarksliv har alltid vært en av mine hovedinteresser. Mye på grunn av at jeg har en far som dro meg ut på tur da jeg var yngre. Det å dele dette med andre enn deg selv er en stor fornøyelse. Det er like kjekt å dele disse opplevelsene enten det er sammen med familie og venner, eller sammen med helt fremmede personer. Som frivillig i DNT får jeg nettopp denne muligheten. Det å dra med meg mennesker, spesielt ungdommer ut på tur, synes jeg er kjekt og lærerikt. Jeg velger å være frivillig fordi jeg ønsker å lære noe bort, samt å få noe tilbake fra deltagere, eller andre frivillige.

Min beste dugnadsopplevelse:

Hvis jeg skal trekke frem et dugnadsminne, så var det å bidra på Tripp Trapp Triatlon i 2018. Dette er et fantastisk arrangement, og jeg hadde en super dag sammen med andre herlige frivillige. Det å få bidra på så flotte arrangementer, er mye av årsaken til at jeg er med som frivillig for STF.

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 20. desember 2019