Trenger du julegavetips? Gi bort en kortreist ferie!

Hva med å gi bort en turopplevelse til din beste venn?
Hva med å gi bort en turopplevelse til din beste venn? Foto: Marius Dalseg Sætre

Lurer du på hva du skal gi i gave til kjæresten, kompisen, barna eller bestemor? Gi bort en kortreist ferie til noen du er glad i.  

Miljøvettregel nummer 2 sier: "Sats på opplevelser, ikke utstyr". Hvorfor ikke la deg inspirere av dette i julegaveshoppingen? Hvert år gir mange av oss bort gaver som aldri blir brukt. Kanskje havner de i en skuff, eller kanskje går de rett i søpla? Da er det bedre å gi bort en gave som setter spor. Nå kan du booke din hyttetur i 2020. Vi garanterer at du finner din perfekte gave blant våre 44 hytter!

Her er noen tips til ulike turer du kan gi til din kjære, familien og vennegjengen. 

#1 Gavetips til din kjære

Kanskje kan det friste med en romantisk skitur i vakkert vinterlys til Heiberghytta Grautheller, en magisk solnedgang over storhavet en sen vårkveld på Fjøløy, eller en treretters middag med noe godt i glasset Haukeliseter? Mulighetene er mange, og valget er ditt. 

Romantisk vinterlys ved Heiberghytta
Romantisk vinterlys ved Heiberghytta Foto: John Petter Nordbø

Det perfekte stedet for en romantisk helg med din kjære. Skituren inn vinterstid fra Ådneram er 18 lettgåtte kilometer, og er en fin oppladning til kos foran ovnen og en bedre middag laget på gassblusset. Hytta ble tidligere brukt av tjenere under jakt i Njardarheim, og ble bygget av Thorvald Heiberg. Standarden er enkel og sjarmerende, ypperlig for kvalitetstid sammen med noen du er glad i. Dette er ei utleiehytte, noe som betyr at du får hele hytta for deg selv.

Treretters middag på Haukeliseter

Ta med deg din kjære til dette vinterparadiset.
Ta med deg din kjære til dette vinterparadiset. Foto: Marius Dalseg Sætre

En bedre middag er den klassiske måten å feire kjærligheten på. Middagen blir enda bedre når utsikten er utsøkt. Menyen på fjellstua varierer fra dag til dag, og kokken setter sammen en smaksrik treretter basert på gode, lokale råvarer. For å toppe det hele kan du få en anbefalt vin- eller ølmeny som passer til kveldens retter. Dette er en innertier av en julegave. På Haukeliseter finner du dessuten et overnattingstilbud som passer til din smak og lommebok.

Nyt solnedgangen på Fjøløy

Nyt en romantisk helg på vakre Fjøløy med panoramautsikt.
Nyt en romantisk helg på vakre Fjøløy med panoramautsikt. Foto: John Petter Nordbø

Bare en halvtime unna bygatene finner du turisthytta med den beste sjøutsikten. Det gamle fortet på Fjøløy er et yndet turmål for mange. Her kan du rusle langs fine stier mens du kjenner sjøsprøyten på kroppen. Like ved kan du fiske eller drive med mer actionfylte aktiviteter som kajakkpadling eller fridykking. Dette er ei utleiehytte du får for deg selv. Ta med vaffelrøre (det er eget vaffeljern på hytta), kaffe og nyt kvelden mens sola forsvinner ned i havet under en blodrød himmel.

Trapper og skogstur til Flørlistølen

Alt ligger til rette for unike opplevelser sammen her ved Flørlistølen.
Alt ligger til rette for unike opplevelser sammen her ved Flørlistølen. Foto: Jonas Gunde Olsvik

Flørlitrappene er verdens lengste tretrapp, og et "must" å oppleve i Lysefjorden. Turen opp byr på 4444 trappetrinn med praktfull utsikt over fjorden. Ta rutebåten fra Stavanger, bestig trappene og overnatt på Flørlistølen. Den vesle DNT-hytta ligger helt usjenert i til i furuskogen ca. 1 km. ovenfor Flørli-bygda. Herfra kan du enten dra tilbake fra Flørli, eller fortsette turen til Skåpet, Blåfjellenden eller Langavatn. Mulighetene for et skikkelig Lysefjorden-eventyr er nærmest uendelige. 

#2 Gavetips til familien

Sats på Norgesferie også neste sommer, og vi har mange kjekke opplevelser å velge mellom i vårt eget nærområde for hele familien. Hva med en skjærgårdsferie til Nodhagen, stølssommer på Bleskestadmoen eller aktivitetsferie på Taumevatn?

Skjærgårdsferie på Nodhagen

Ta med barna på en skjærgårdsferie på Nodhagen. Her vil de garantert finne den gode feriefølelsen.
Ta med barna på en skjærgårdsferie på Nodhagen. Her vil de garantert finne den gode feriefølelsen. Foto: Agnethe Larsen

Nodhagen er vårt eget skjærgårdsparadis, med haugevis av muligheter. Den store eiendommen ligger helt i sjøkanten ved inngangen til Lysefjorden, og er et eldorado for sommerlige aktiviteter som fisking, bading, padling og grilling. Her kan du låne båt og fiskeutstyr. I nærheten er det også plenty med turmuligheter. Familien får en stor eiendom for seg selv, og det er hele 10 sengeplasser på hytta.

Fjellsommer på Taumevatn

Taumevatn er ideell for en sosial fjellferie for hele familien.
Taumevatn er ideell for en sosial fjellferie for hele familien. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Taumevatn ligger perfekt til for en sosial fjellferie for hele familien. Her er det hyttevert om sommeren, og sjansen er stor for å bli kjent med andre familier som elsker å dra på tur. Hytta ligger i fin avstand fra nærmeste vei, og har eget proviantlager. Taumevatn har en egen badestrand, i tillegg til robåt og garn til utlån. Turmulighetene er mange, og går i alle himmelretninger. 

Stølsferie på Bleskestadmoen

Nyt sommeridyll på Bleskestadmoen.
Nyt sommeridyll på Bleskestadmoen. Foto: Simen Haughom

Bleskestadmoen er stedet der øst og vest møttes i gamle dager. Her møttes kremmere og bønder fra Setesdalen og Ryfylke for å utveksle varer. I dag er den vakre stølen et godt utgangspunkt for å nyte sommerdager på fjellet. Bleskestadmoen er STFs eldste hytte, og gamlehytta fra 1891 er restaurert og tilbakeført til sin opprinnelige form. Hovedhytta er fra 2001 og har mange soveplasser. Like ved stølen renner en vakker elv som passer godt for en dukkert på varme sommerdager. 

Familieferie på Jonstølen

Sommerferieidyll på Jonstølen turisthytte.
Sommerferieidyll på Jonstølen turisthytte. Foto: Knut og Agnethe Larsen

En familieferie til Jonstølen i Suldal passer ypperlig for absolutt hele familien. Den moderne storstua ligger bare 20 minutter fra veien, og turen opp er lettgått og fin, både for de aller minste og de aller eldste. Det er flere fine dagturmål i området, enten dere vil gå til Snønuten, eller nyte den fantastiske naturen som er rett rundt hyttedøra. Det er flere flotte familierom som kan bestilles, og noen av dem har egen hems som er ekstra spennende for barna.

Lær skiglede på Skiskolen

Foto: Kristine Tofte

Skiglede kan læres! Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. I 2021 lanserer vi nye Skiskolen, og tilbyr kurs i langrenn, alpint, fjellski og toppturski for både barn, ungdom og voksne. Nytt av året er blant annet fjellskikurs med overnatting på én av turisthyttene, og toppturkurs. 

#3 Gavetips til vennegjengen

Sliter du med å finne på noe nytt til vennen som har alt? Hvorfor ikke bare droppe å gi hverandre gaver, og booke en tur med hele gjengen i stedet? Vi har hyttene som funker til hele vennegjengen. Disse tipsene fungerer også utmerket for en større familie. 

Pizzaferie på Bakken gard

Pizzabaketur til Bakken gard i Lysefjorden er temmelig unikt å gi bort til vennegjengen.
Pizzabaketur til Bakken gard i Lysefjorden er temmelig unikt å gi bort til vennegjengen. Foto: John Petter Nordbø

Bakken gard i Lysefjorden åpnet i ny drakt, sommeren 2020. I tillegg til den unike plasseringen på høyden over Lysefjorden og gardens lange historie, er den vedfyrte pizzaovnen på garden blitt en attraksjon i seg selv. Inviter med deg vennegjengen, sett pizzadeigen i god tid, og tryll frem de herligste pizzadelikatesser ved det koselige langbordet ute ved ovnen. Dette blir grantert en smaksrik tur som vennene dine vil sette stor pris på! 

Snøferie på Ådneram

Ådneram er den perfekte plassen for vintereventyr med vennegjengen.
Ådneram er den perfekte plassen for vintereventyr med vennegjengen. Foto: Jonas Gunde Olsvik

Ta med vennegjengen til fjells! Hovedhytta på Ådneram har 56 sengeplasser, og egner seg for store grupper. Her er det soverom til alle og et stort kjøkken som er velegnet for mange personer. Like utenfor finner du både skiløyper og alpinbakker. For mindre grupper ligger også den vesle hytta like ved, med soveplass til 14. Hvorfor ikke droppe å gi julegaver til hverandre i år, men heller spleise på en tur hit? Det gir garantert minner å snakke om i mange år etterpå!

Dekk opp et utendørs langbord på Gaudland

Gaudland har masse plass til aktiviteter og langbord på tunet.
Gaudland har masse plass til aktiviteter og langbord på tunet. Foto: Simen Haughom

Fyr opp grillen i grindabygget og samle vennene dine rundt langbordet på Gaudland. Det nedlagte gårdsbruket i Sokndal ligger vakkert til ved Gaudlandsvannet. Det skogkledde området rundt byr på en rekke vakre dagsturmuligheter. Alle som leier hytta kan dessuten låne to kanoer og to robåter. Inne i huset er det 16 sengeplasser, og på sommerstid er det greit for ytterligere noen personer å sove i hønsehuset. Gaudland er en utleiehytte, som du må booke. Til gjengjeld er du sikret hele hytta for deg selv. 

Kom til dekket bord på Stranddalen

Sikre vennegjengen en opplevelse de sent vil glemme på Stranddalen turisthytte. Storbonden, John Anton Nilsen, ønsker dere hjertelig velkommen.
Sikre vennegjengen en opplevelse de sent vil glemme på Stranddalen turisthytte. Storbonden, John Anton Nilsen, ønsker dere hjertelig velkommen. Foto: Helene Seglem

Du har helt sikkert hørt det før, men hvis du aldri har opplevd å komme frem til ferdig middag på Stranddalen etter endt marsj, har du en virkelig godbit i vente. Ta med vennene dine til selveste perla i Ryfylkeheiene. Fra midten av juni til slutten av september ønsker storbonden John Anton Nilsen alle vandrere velkommen. Her kan du og gjengen nyte et bedre måltid med god drikke, midt i et av landets kanskje aller vakreste høyfjellsterreng. 

Annonse

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 2. november 2020