Nilsebu får et ansiktsløft!

Nilsebu vil få et solid løft neste år!
Nilsebu vil få et solid løft neste år! Foto: Kjell Helle-Olsen

35 år etter at Nilsebu ble rehabilitert forrige gang er nå hytta moden for et skikkelig løft! I løpet av 2020 vil Nilsebu gå igjennom en omfattende rehabilitering.  Under planleggingen av dette arbeidet vil STF jobbe for at hytta i størst mulig grad blir tilgjengelig for personer med funksjonsnedsettelser.

- Nilsebu vil neste år gjennomgå et skikkelig ansiktsløft, slik at den blir mer en god nok til å leve videre de neste 20 årene. Det skal blant annet legges nytt tak, settes inn nye vinduer, gulvene skal isoleres og kjøkkeninnredningen skal fornyes. Dagens planløsning beholdes stort sett, men det skal lages et eget hunderom med egen inngang og vi satser på et handicap-toalett i tilknytning til hovedhytta, forteller Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.

En fjellhytte som kan tilrettelegges

Nilsebu er lett tilgjengelig med båt og kan derfor tilrettelegges for personer med funksjonsnedsettelse og andre som vil til fjells uten å måtte gå for langt. Helen Adamson, som har ansvar for å arbeide med tilrettelegging av hyttene i Stavanger Turistforening, er derfor svært positiv til at Nilsebu nå skal satses på.

- Planene for rehabilitering av Nilsebu gjør at vi kan planlegge inn gode løsninger på et tidlig tidspunkt. Det blir uten tvil noen utfordringer som krever kreativ tenkning, og vi er avhengig av finansiering for å gjennomføre, men forutsetningene er bra når det settes et fokus på tilgjengelighet fra starten av prosjektet, sier Adamson.

Mobiliserer til dugnad

Nå ser Falck frem til å mobilisere til dugnad – i første omgang med gode ideer til hva som bør gjøres, og hvilke tiltak som kan være gode for best mulig tilrettelegging. Gode råd mottas gjerne på e-post til preben@stf.no

DNT Tilrettelagt, Stavanger, på tur til Nilsebu i august i år:

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 4. september 2019