Fylkespolitikerne vil ikke ha mer vindkraft på land i Rogaland


Trond Birkedal ledet debatten med fylkespolitikerne
Trond Birkedal ledet debatten med fylkespolitikerne Foto: Espen Mills

På debattmøte på Mostun 29. august kom det klart fram at alle de politiske partiene på fylkesnivå i Rogaland nå mener at det er gitt nok konsesjoner til vindkraft på land i vårt fylke. Det var  Naturvernforbundet, STF og flere av natur- og friluftsorganisasjonene som hadde invitert til politikerdebatt om en av valgets viktigste saker, vindkraft.

I nydelig høstvær der regnskyene holdt seg i bakgrunnen, var det stor stemning på Mostun. Møtet ble en suksess! 150 deltakere og det beste av alt - samtlige av topp-politikerne fra ytterste venstre til ytterste høyre fra de politiske partiene i Rogaland fylke vil stoppe videre vindkraftutbyggingen på land i Rogaland. Det var full enighet om at nå er det nok! På spørsmål fra Preben Falck om hva fylkespolitikerne kan bidra med i forhold til å stoppe Gilja, Faurefjell og Sandnes vindkraftanlegg, som allerede har fått konsesjon, var ikke svarene fullt så entydige. Årsaken til dette er enkel,  her er det først og fremst lokalpolitikerne som sitter med styringen.

Debatten foregikk inne i Inge Steenslands hus med Trond Birkeland som debattleder. Den ble samtidig streamet og vist på storskjerm i hagen og på nettet. Nå, i ettertid er den tilgjengelig på Youtube.  

Stor stemning i hagen på Mostun med stands for de politiske partiene  og natur- og friluftsorganisasjonene
Stor stemning i hagen på Mostun med stands for de politiske partiene og natur- og friluftsorganisasjonene Foto: Espen Mills
De fleste satt inne, men noen fulgte debatten fra storskjermen ute
De fleste satt inne, men noen fulgte debatten fra storskjermen ute Foto: Espen Mills

Annonse

Skrevet av Anne Katrine Lycke 2. september 2019