Tipp topp hytte i Kvanndalen

Nesten ferdig malt hytte!
Nesten ferdig malt hytte! Foto: Per Henriksen

I fjor startet restaureringsarbeidet med ny hytte i Kvanndalen. Etter solid dugnadsinnsats i august i år ble arbeidet fullført.

Utstyrt med hammer og spiker i sekken gikk et arbeidslag fra STFs administrasjon og frivilligapparatet inn til Kvanndalen ei helg i begynnelsen av august. Nå skulle arbeidet fullføres der en slapp i fjor.

 - Det var en utrolig effektiv gjeng som stilte på dugnaden, forteller koordinater fra STF Erik Gram Kverneland. På to dager ble gammel kledning revet og ny satt opp. Det ble også tid til å gi hytte et lag med rødmaling før hjemturen.

Ansiktsløft

I fjor fikk den 121 år gamle hytta et skikkelig ansiktsløft med nye vinduer, ny kledning på sørveggen og restaurert fra topp til tå innvendig.

Les også: Kvanndalen i ny drakt.

I år ble gammel kledning på de gjenstående ytterveggene revet. Ny vindsperre og papp ble lagt på før en lektet ut for ny, stående villmarkskledning.

 - For å utnytte tiden best mulig ble visir lagt på kledningen mens den ennå lå på bakken. Ferdig grunna var det bare å slå opp panelet slik at en kunne starte malingsarbeidet umiddelbart, sier Erik Gram Kverneland.

Hytta har booking

Kvanndalshytta er ei lita hytte med 6 sengeplasser. Før du drar på tur kan du booke deg en seng, slik at du vet det er ledig soveplass når du kommer.

Rundtur Kvanndalen -  Bleskestadmoen

Stiller du med to biler, er denne turen lettest å gå om du parkere den ene bilen på Bleskestad og den andre ved Kvanndalsdammen. Start turen ved å gå inn til Kvanndalen og deretter videre til Bleskestadmoen og Bleskestad.

Har du sykler, anbefaler vi å snu turen og starte fra Bleskestad. Videre til Bleskestadmoen for overnatting. Neste dag til Kvanndalen, lang tur i variert og spennende terreng. Neste dag ut til Kvanndalsdammen hvor syklene står, og så sykle ned til bilene.

Last ned kart med inntegnet rute. ​​​​​​​

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 20. august 2019