Tre nye helårsbroer på plass... og en sesongbro lagt ned

Intens innsats har gitt fotfolket hele tre nye helårsbroer ved Nilsebu og Jonstølen. Sesongbroen over Kvanndalsåna er demontert og vil ikke bli erstattet i år.

JONSTØLEN

Nå slipper du å gå en lang omvei for å komme fra hytta på Jonstølen og over til den rødmerkede stien på den andre siden av elva. Dette gjør turen til Stranddalen, Krossvatn og Snønuten lettere.

Jonstølen ble åpnet høsten 2014 og tilbakemeldingen på hytta har vært overveldende gode, men mange har spurt om når brua over elva kommer på plass. Nå er den der og Jonstølen har blitt et enda bedre utgangspunkt for fantastiske turmål i Suldalsheiene! På Jonstølen kan du bestille og betale for seng i forkant av oppholdet eller bare ta overnattingen på sparket. Mer info om hytta, turmålene og booking av seng finner du på UT.no:

http://ut.no/hytte/3.2443/

NILSEBU

Heretter slipper du å frykte at sesongbroene ved Nilsebu er tatt inn før du ankommer hytta senhøstes. To nye broer sikrer adkomsten til ørretparadiset året rundt.

De gamle hengebroene over Gråfolåno og Storåna er nå erstattet av helårsbroer, og med det har nesten alle sesongbroer i Stavanger Turistforening sitt rutenett blitt ersattet av permanente broer. 

KVANNDALEN

Den aldrende sesongbroen over Kvanndalsåna like nord for Kvanndalshytta har båret sin siste fjellvandrer. Broen blir ikke erstattet i år, og den merkede løypa mellom Kvanndalen og Holmavatn legges om til anleggsveien lenger sør.

For mer info om den nye traseen mellom Kvanndalen og Holmavatn, les

turbeskrivelsen på ut.no

Annonse

Skrevet av Trine Djuvik Haaland 27. august 2015