Sett deg nye turmål i høst

52 hverdagsturer i Stavanger ved Vaulen badeplass.
52 hverdagsturer i Stavanger ved Vaulen badeplass. Foto: John Petter R. Nordbø

Sommerferien er over for de fleste, og høsten byr på en ny frisk start og nye turmuligheter. Hva med å benytte anledningen til å sette deg nye turmål? Flotte turopplevelser ligger foran dine føtter.  Stavanger Turistforening, flere lokale turlag og engasjerte frivillige legger til rette for at dørstokkmila ikke skal være for lang.

52 hverdagsturer i Stavanger

I Stavanger kommune har du et rikt tilbud av nærturer å velge mellom. Hele 52 hverdagsturer er merket med røde T-er, og disse nærturene byr både på natur- frilufts- og kulturopplevelser. Ønsker du en ekstra motivasjon til å komme deg ut på tur, kan du laste ned turkortet, skrive på hvilke turer du har gått og være med i trekningen av flotte turpremier i Tursenteret til Stavanger Turistforening. Du kan gå turene, sammen med andre turglade, hver onsdag kl. 10. Disse turene blir ledet av dyktige, frivillige turledere. Her finner du en oversikt over kommende turer. 

10 på topp i Sandnes

«10 på topp» i Sandnes byr på det beste av Sandnes kommunes turområder og er et variert turprogram tilrettelagt for store og små. På de angitte toppene er det en postkasse med klippetenger. Besøk toppen og klipp i 10 på topp-folderen ved navnet på toppen. Lever inn folderen til Hetland Sport i Sandnes, eller til Tursenteret i Stavanger, og du blir med i trekning av flotte gevinster. Alle får diplom. Barn under 13 år, og voksne over 60 år, kan besøke 5 topper og likevel være med i trekningen av premier. Her kan du laste ned 10 på topp-folderen.

Nærturer med turleder i Time og Klepp

I Time er det merket 8 turløyper. 4 løyper i Bryne, 2 på Lye og 2 på Kvernaland. Jæren Turlag, Time og Klepp kommune samarbeider om å tilby turene med turleder. Disse turene går den siste onsdag i månedene kl 17.30. Ønsker du å bli med på flere turer og aktiviteter kan du følge med på Jæren Turlag.

Andre lokale merkede turløyper

Det er også merkede turløyper i Strand, Forsand, Sola, Randaberg og Gjesdal. Her kan du lese mer om alle nærturene som er tilgjengelige. Ønsker du å kombinere turen med nyttig arbeid, så trenger STF løypefaddere som kan hjelpe oss med å vedlikeholde løypene. Hver kommune har et fadderlag satt sammen av flere løypefaddere, som sammen holder stiene i stand. Har du en favorittløype eller bare lyst til å være med, ta kontakt med johnpetter@stf.no.

Ha en riktig god tur!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 13. august 2019