En bauta er borte

Tore Dahl (i rødt til venstre) i sitt rette element - på tur med Barnas turlag.
Tore Dahl (i rødt til venstre) i sitt rette element - på tur med Barnas turlag. Foto: Stavanger Turistforening

Fredag 28. juni kom budskapet om at Tore Dahl er død, bare 51 år gammel. Den ubegripelige beskjeden er vanskelig å forstå for alle oss som sto ham nær. Så levende, så aktiv, nå er det bare de gode minnene tilbake.

For Stavanger turistforening betydde Tore svært mye. Han hadde så mange strenger å spille på at alle ville ha en bit av Tores ferdigheter. Han var turleder, hadde hyttetilsyn, var svært nevedyktig og en altmuligmann som så løsninger og ordnet opp før vi andre fikk snudd oss. I 2017 fikk han også Stavanger turistforening sin dugnadspris for sin mangeårige innsats. For som vi sa: Det er mange som fortjener en dugnadspris, men kun en som får den. Dette året ble det Tore Dahl, som med sitt store engasjement, smittende humør og hjelpsomme holdning, var selvskreven til prisen.

Etter mange år som medlem av Røde Kors Hjelpekorps gled Tore lett over i turlederrollen i turistforeningen. Barna elsket Tore, og her kunne han også ta med sønnen Trym på tur. I Barnas turlag fant han tonen med barna. Som selvoppnevnt kokk var det alltid Tore som sto på kjøkkenet. Klokka 7 var brøddeigen satt, og når ungene sto opp fikk de være med å bake brød og boller. Foreldrene kunne strekke morgenen litt lenger, og da gjerne med en kopp kaffe på sengekanten servert av Tore.

Tore var alltid nærværende. Han så alle og viste stor omsorg for små og store, uten å forvente noe tilbake. Han vil bli husket som raus, omsorgsfull, blid og omgjengelig. En nyfrelst seksåring på fellestur fortalte i bilen på hjemturen at nå ville hun melde seg på alle Barnas turlag sine turer som Tore var med på!

Bedre skussmål går det ikke an å få. Tore Dahl var en bauta som alle lente seg til. Vi lyser fred over hans minne. Sporene etter han vil være synlige for lang tid.  

Tore Dahl tar i bruk kreative løsninger for å få malt stupebrettet på Nodhagen.
Tore Dahl tar i bruk kreative løsninger for å få malt stupebrettet på Nodhagen. Foto: Per Henriksen

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 1. juli 2019