Haukeliseter fjellstue tar sommerdrakten på

Haukeliseter fjellstue ligger nydelig til ved Ståvatnet.
Haukeliseter fjellstue ligger nydelig til ved Ståvatnet. Foto: Håkon Aarthun

Snøen smelter og sommeren står for døra på Haukeliseter fjellstue. Det kan være lurt å bestille plass på hytta allerede nå.

Haukeliseter fjellstue er en av de mest besøkte hyttene i turistforenings-Norge. Det sjarmerende anlegget med bygninger tilbake til 1873 ligger godt plassert mellom Vest- og Østlandet og langs E124. Beliggende 1000 moh. varer skisesongen vanligvis til juni, men i år ser det ut til at sommeren melder sin ankomst tidligere.

Bestill overnatting

Vil du sikre deg overnattingsplass på Haukeliseter i sommer, kan det være lurt å gjøre det allerede nå. Les her om vår online-booking. 

Knutepunkt

Mange bruker hytta som utgangspunkt for turer nordover på Hardangervidda, eller sørover til Ryfylkeheiene.

Turtips: Haukelitriangelet: Haukeliseter-Kvanndalen-Holmavatn.

Fasiliteter 1000 moh.

I april i år åpnet Haukeliseter fjellstue et nytt konferanselokale med bibliotek til minne om krigshelten og tidligere bestyrer, Knut Haukelid. Knutsstoga ligger i historiske Tårnbygget fra 1890, vegg i vegg med Nansensalen. 

Velkommen til nye Knutsstoga

Når du nærmer deg Haukeliseter fjellstue vil du kjenne en herlig duft spre seg over viddene. Da må du svinge ned i tunet og besøke Bakeri Nansen. Brød, boller og bagetter bakt i ekte høyfjellsluft selges unna til alle forbipasserende. 

Badestamp og badstue er varmet opp tirsdag, torsdag og lørdag fra kl. 16. Mandag, onsdag, fredag og søndag er det mulig å fyre selv i badstuen.

VELKOMMEN TIL FJELLS I SOMMER!

Solnedgang fra badestampen
Solnedgang fra badestampen Foto: Marie Honoré Jensen

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 22. mai 2019