Her er den nye storbonden på Stranddalen turisthytte

Den nye bestyreren for Stranddalen Turisthytte ser frem til en minnerik sesong både for de besøkende og ansatte.
Den nye bestyreren for Stranddalen Turisthytte ser frem til en minnerik sesong både for de besøkende og ansatte. Foto: Agnethe Larsen

Stranddalen Turisthytte har fått ny bestyrer, og det første møtet med Perlen i Ryfylkeheiene gav John Anton Nilsen både gåsehud og klump i halsen.

- Dette er som å være med i en amerikansk film; det føles som å endelig komme hjem, utbryter John Anton Nilsen da han ser Stranddalen Turisthytte for første gang.

John har fått det ærefulle oppdraget å drive Stranddalen Turisthytte videre, etter at Åshild Garvik gav roret for Stranddalen videre i vår.

- Det er jo litt morsomt at jeg ikke er spesielt fjellvant, så den største utfordringen i denne jobben blir nok å komme seg frem og tilbake til jobb. Men når jeg først har klort meg opp hit, så kjenner jeg både på gåsehud og klump i halsen, det er jo så utrolig vakkert her, forteller John.

Den nye bestyreren har en variert bakgrunn. Han har en utdannelse i kokk- og servitørfaget og har blant annet drevet Bergtun Hotell i Valle i Setesdal. Her var han den eneste ansatte, og måtte derfor innta ulike roller i bedriften.  De siste årene har John vært innehaver for en interiørbutikk i Sandnes.  John beskriver seg som en potet, som kan trø til der det trengs, og som brenner for å gi andre mennesker en god opplevelse.

- Jeg ønsker å videreføre det flotte arbeidet som er lagt ned her på Stranddalen Turisthytte. Det er viktig å beholde kulturen på Stranddalen, hvor den kortreiste hjemmelagede maten står i sentrum, og duften av nybakt gjærbakst som sprer seg på tunet. Samtidig er det viktig for meg at jeg får sette mitt preg på stedet, understreker John.

Foto: Agnethe Larsen

Dørene åpner den 21. juni

Den betjente delen på Stranddalen Turisthytte åpner dørene fredag 21. juni.

- Til åpningshelgen har vi tenkt ut en herlig meny og underholdning. Vi får besøk av en gjestekokk, som syr sammen en herlig middagsmeny. Det blir også salg av smørgrøt og speketallerken med hjemmebakt flatbrød til lunsj, forteller den nye bestyreren.

Ellers kan gjestene glede seg til enda mer nydelig mat i sommer. Den 5.-9. juli kommer gjestekokken Halvor Hedenstad på besøk til Stranddalen, og den 19. – 20. juli gjester Ryfylkekokken, Frode Selvåg, kjøkkenet med sine lokale råvarer og spesialiteter.

- Jeg håper at flest mulig tar turen opp her i sommer! Her kan man virkelig senke skuldrene, kjenne på stillheten og nyte naturen. Vi har også god kapasitet i ukedagene, så stedet er godt egnet for kollegagrupper, som ønsker en flott plass hvor man virkelig kan finne roen og full konsentrasjon. Det er i grunnen herlig at det blir en naturlig mobilfri sone her, med noen minutters gange til nærmeste mobildekning, innrømmer John.

Og for deg som lurer på om det fortsatt blir servert komlemiddager på Stranddalen, så kan den nye bestyreren betrygge deg.

- Her blir det komlemiddag å få hver eneste tirsdag og torsdag hele sesongen. Og jeg håper selvfølgelig at de blir minst like gode som de som er blitt servert før, smiler John.

Skrevet av Agnethe Larsen 22. mai 2019