Nå er nye Viglesdalen offisielt åpnet

MAJESTETISK: Midt på den flate og frodige moen i mektige Viglesdalen ligger den nye hytta.
MAJESTETISK: Midt på den flate og frodige moen i mektige Viglesdalen ligger den nye hytta. Foto: John Petter Nordbø

Nærmere 200 personer tok turen til Viglesdalen for å feire at dalen har fått et nytt trekkplaster. Nå står fjerde generasjon turisthytte klar til besøk. 

Den offisielle åpningen ble foretatt av Hjelmeland-ordfører Bjørn Laugaland søndag ettermiddag. Etter to fine innslag fra elever ved Hjelmeland kulturskole klippet Laugaland snoren for den nybygde hytta til applaus fra de fremmøtte. 

I løpet av dagen var rundt 200 personer innom dalen. Der fikk de servert nystekte lapper rett fra grillen, spekemat og kokekaffe. En rekke frivillige fra Hjelmeland Turlag stilte opp for å stelle i stand festen. 

Den nye hytta har sengeplass til 36, og byr på en ny soveromsløsning på hemsen. Fremfor den tradisjonelle "sovesalhemsen" har denne hytta små, adskilte dobbeltrom som gir mer privatliv. Nede i stua gir den uavbrutte rekken av store vinduer en helt spesiell panoramafølelse. Det er nesten som å sitte ute, midt i dalen når man nyter morgenkaffen ved spisebordet eller i sofakroken. 

Den nye hovedhytta går inn i en lang tradisjon av STF-hytter i Viglesdalen. Turistforeningen har merket løype gjennom dalen i over ett århundre, og det nærmer seg faktisk 100 år siden den første turisthytta sto ferdig. I dag kan vandrere oppleve fire generasjoner turisthytter i dalen, den eldste er riktig nok ikke i bruk av STF, men av det lokale beitelaget. De tre første hyttene ble bygget i 1922, 1931 og 1991. Mang en heiatraver har altså overnattet i Viglesdalen så langt, og vi håper det blir mange flere som kommer til dalen for å oppleve roen, naturen og kulturhistorien når vi nå åpner den splitter nye hytta. 

Takk til alle sponsorer, dugnadsfolk, samarbeidspartnere og alle andre som har gjort prosjektet mulig!

Her kan du lese mer om booking og den nye hytta.  

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 14. mai 2019