Hver fjerde nordmann vil til fjells i sommer

FØLG DEN RØDE T-EN: Over 22.000 kilometer med rødmerkede stier finnes i sommerfjellet.
FØLG DEN RØDE T-EN: Over 22.000 kilometer med rødmerkede stier finnes i sommerfjellet. Foto: DNT

Dyrere utenlandsferie gjør at flere nordmenn legger om sine sommervaner. Ferske tall fra DNT viser at 1,2 millioner ønsker å følge en T-merket sti i sommer. Nå skal turfolkets stiminner samles i ny nettportal for å inspirere enda flere til fjells.

Den norske kronen har blitt kraftig svekket etter stupende oljepris og rekordlav styringsrente. Det betyr at ferieturen svir ekstra i lommeboka til nordmenn som skal utenlands i sommer. En fersk undersøkelse, gjennomført av TNS-gallup på oppdrag fra Den Norske Turistforening (DNT), viser at hver fjerde nordmann har planer om å følge en T-merket sti i sommer. I tillegg svarte halvparten av de spurte av fottur i fjellet er den beste måten å oppleve Norge på.

 - Det er utrolig gøy å høre at mange planlegger en tur på de over 22.000 kilometerne med T-merkede stier i sommer. Selv om våren har vært usedvanlig kald, har vi nå åpnet dørene på våre betjente hytter for sommersesongen. Medlemstallet vårt er rekordbra, noe som viser at mange vil ut i naturen i sommer, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Samler inn stiminner 

Med så mange nordmenn ut på tur i sommer, ønsker Den Norske Turistforening for første gang å samle inn folkets minner fra turer de har vært på. 

- Et rikt tilbud av godt merkede stier er utrolig viktig for å bidra til at mange går på tur. Vi håper så mange som mulig vil dele sommerens turopplevelser med andre turglade nordmenn på den nye portalen stiminner.no. På den måten kan flere få inspirasjon til fotturer i nærmiljøet, langs kysten eller på fjellet, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i DNT.

- Allerede fire dager etter vi åpnet portalen har vi fått inn omtrent 1000 minner fra 700 turglade mennesker. Jeg har selv funnet bøttevis med flotte tips til sommerens fotturer, sier Habberstad.

Det landsdekkende initiativet inviterer nordmenn til å dele turopplevelsene sine i hele sommer – alt fra frieri eller storslått utsikt til uforklarlige syn. Minnene publiseres på den nye portalen stiminner.no, slik at man kan gå inn å se andres minner og bli inspirert til hvilken tur man selv skal gå neste gang.

DEL DITT STIMINNE

Alle som deler et

stiminne

er med i trekningen av flotte premier. Det trekkes dagsvinnere og ukesvinnere.

Foto: Torgunn Skrudland

Annonse