Lovende langtidsvarsel for påsken

PÅSKESNØ: Flotte forhold. Bildet er tatt mandag 1. april da kvisteløypene inn til hytta ble satt.
PÅSKESNØ: Flotte forhold. Bildet er tatt mandag 1. april da kvisteløypene inn til hytta ble satt. Foto: Per Henriksen

I år kan det bli drømmepåske til fjells med gode temperaturer, sol og snø. Yr.no spiller på lag med fjellfolket, og prognosene ser lovende ut.

I disse dager er siste kvist satt, og 370 km med kvisteløyper er ferdig fra Haukeliseter i nord til Tomannsbu i sør.

– Det har gått med over 12 000 kvist for å dekke alle løypene, forteller driftsansvarlig Per Henriksen i Stavanger turistforening.

Henriksen er nettopp kommet tilbake fra sesongens siste kvistetur, og kan melde om flotte forhold i fjellet. Over 700 moh. er det nok snø, islagte vatn og gode skiforhold. Hver 25. meter er det satt ned en kvist, men vær obs at mildvær og hardt underlag kan gjøre at kvisten faller ned eller blåser bort.

– Skulle du finne en nedblåst kvist, sett den opp igjen, oppfordrer Per Henriksen.

Følg kvisten

Det er mindre snø enn normalt, men likevel nok til å gå på ski. Kvisteløypene er lagt der det er trygt å ferdes. Velger du å gå utenom løypene, må du være ekstra obs på åpne elver og utløp. 

Hyttene er klargjort

Samtidig som det kvistes, kjøres det også inn proviant til hyttene. Matlagrene fylles opp, veden stables i uthuset, og alt er klargjort for å ta imot påskegjestene.  Ved flere av våre hytter er det tilsyn i påsken. Hyttevaktenes oppgave er å gjøre det trivelig for alle som kommer innom. De holder ovnen varm og stearinlysene tente om du skulle være sent ute. Det er fjellvante folk som er påskevakter, så gode råd og lure tips kan du få med på kjøpet.

Møt en hyttevakt 

I påsken treffer du hyttevakter på 15 av våre hytter, og dette gjelder: Holmavatn, Stranddalen, Krossvatn, Kringlevatn, Litle AurådalSkåpet, Jonstølen, Storevatn, Grautheller, Taumevatn, Ådneram anneks, Sandvatn, Blåfjellenden, Tomannsbu og Langavatn.  

Viktige lenker

Følg med på føremeldingene. 
Last ned kvistekartet.


Annonse