Bli med på Skredvettdagen i Sirdal skisenter!

Foto: Kari Nygard Tvilde

For aller første gang inviterer Stavanger Turistforening til Skredvettdagen. Velkommen til en artig aktivitetsdag for hele familien ved foten av skibakken!

Bli med på Skredvettdagen 2019! I samarbeid med en rekke store aktører arrangerer Stavanger Turistforening fjellsportgruppa en aktivitetsdag for hele familien i Ålsheia, Sirdal Skisenter! Målet er at alle skal ha det gøy samtidig som de lærer litt mer om snøskred og skredvett. Og det beste av alt? Arrangementet er helt gratis! Det krever heller ingen påmelding. 

Skredvettdagen er en nasjonal dag som arrangeres av DNTs medlemsforeninger en rekke steder over hele landet. Målet er å lære hvordan du får trygge vinteropplevelser sammen med lokale eksperter. 

– Vinterturer er for alle

– Toppturer vinterstid har blitt en folkesport. Utstyret blir stadig bedre og det åpner opp for at flere tester det ut. Men ferdsel i vinterfjellet stiller også høye krav til deg. Vi ser at det er mange som trenger både en innføring og en oppfrisking av kunnskap, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Generalsekretæren kommer selv til å være til stede i Sirdal, og gleder seg til å møte lokale skientusiaster. 

– Vi er opptatt av at alle skal ha kunnskapen til å føle seg trygge på tur, også på vinteren. Med litt skredvett i bakhodet er det større sjanse for at du kommer deg trygt frem i vinterfjellet, sier Julie Jonstrup, styreleder i STF fjellsport.

Nå håper fjellsportgruppa at flest mulig har lyst til å bli med på en hyggelig dag i skisenteret.

– Vinterturer passer for alle, og derfor er det viktig og riktig å etablere gode turvaner tidlig. Ta barna med i læring og samtale rundt trygg ferdsel og skred. De synes kunnskap er spennende, og man skal heller ikke se bort fra at de minste kan ha en god påvirkning på de voksne når turen skal planlegges, legger Jonstrup til.  

Fakta om skredvettdagen

Hvor: Ålsheia, Sirdal skisenter

Når: Søndag 17. februar kl. 10-14

For hvem: For hele familien! :) 

Det er bare å møte opp når du vil mellom kl. 10 og 14 på søndag for å bli med på arrangementet. Her er aktivitetene du kan bli med på: 

  • Rundløype med skred-trening: tren med skredsøker på bane, lær å bruke søkestang ved å finne et nedgravd mål i snøen, grav etter "overlevende" og gi riktig førstehjelp. 
  • Skredvettquiz med flotte premier levert av Bergans.
  • Bålkos med kaffe, kakao og popkorn.
  • Det blir også diverse stander med informasjon. 

Arrangører av Skredvettdagen er Stavanger Turistforening fjellsportgruppa, Barnas Turlag Stavanger, DNT ung Stavanger, Sirdal Skisenter, Røde Kors, Frilager.no og Platou Sandnes. 


KOMMER: DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang gleder seg til Skredvettdagen i Sirdal skisenter.
KOMMER: DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang gleder seg til Skredvettdagen i Sirdal skisenter. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 11. februar 2019